Diamantfamilien

Forventningerne er høje, men Thalia Pitzner vil gå sin egen vej i livet

Hun er vant til, at folk har en mening om, hvad hun skal i livet. Men lykken er alt andet end en lige og tryg vej for Thalia Pitzner.

Hun var i færd med at læse et fødselsdagskort fra sin mor højt foran gæsterne på sin 27-årsfødselsdag.

Kortet lød på et gavekort af ti konsultationer hos en valgfri psykolog.

Hun kastede hovedet bagover og grinede af fuld hals, mens hun forsøgte at finde en grimasse, der kunne passe.

Inden Thalia Pitzner kunne nå at læse kortet færdigt, pressede tårerne sig dog på. Hun gik i stå.

En af gæsterne konstaterede, at Thalia Pitzner blev rørt over gaven.

Fødselaren nikkede anerkendende. Smilende. Grædende.

Men hun var ikke rørt. Slet ikke.

Hvad vil Thalia med sit liv?

I den nye og fjerde sæson af 'Diamantfamilien' er fremtiden for familiens ældste datter, den nu 28-årige Thalia Pitzner, et af omdrejningspunkterne.

Som mange andre unge mennesker står hun over for livets store buffet og skal beslutte sig for, hvad der skal op på tallerkenen.

Der er høje forventninger til den ældste i søskendeflokken.

Hendes potentiale er stort. Men familiemedlemmerne, og ikke mindst mor Katerina Pitzner, er bekymrede for, hvor hun er på vej hen i livet.

Selv deler Thalia Pitzner ikke bekymringen. Hun ved præcis, hvad hun vil og ikke vil i livet. Men stien, hun skal gå ad, kræver mod at tage. For den fører ikke derhen, hvor familien peger.

Har taget flere uddannelser og kurser

Listen over Thalia Pitzners meritter de seneste cirka ni år er lang. Den er til gengæld ikke helt snorlige.

Siden hun var helt ung, har hun villet tjene sine egne penge. Det giver hende frihed, føler hun. Så skal hun ikke tigge og bede, hver gang hun gerne vil noget.

Derfor har hun arbejdet, siden hun var 13 år gammel. Dengang hjalp hun til i en blomsterhandler, samtidig med at hun var fodboldtræner.

Thalia Pitzners meritter

 • Student, Rungsted Gymnasium 2012
 • Manager på McDonald's 2014
 • Handelsøkonom 2014
 • Diamantgrader 2015
 • Influencer 2015
 • Rytter i Dubai 2016
 • Rytter hos Schockemöhle 2017
 • Rytter ved eget hestehold i Holland 2018
 • Coach og mentaltræner 2018
 • Debut som medvirkende i 'Diamantfamilien' 2018
 • Ridelærer fra 2019
 • Kørekort til lastbil med anhænger 2020
 • Medvirkende i 'Stjerner i trøjen' 2021

Senere var det hos McDonald's. Og efter at hun skoletræt blev student fra Rungsted Gymnasium i 2012, fortsatte hun på fuld tid. Og endte som manager på McDonald's.

Ved siden af læste hun til handelsøkonom. Efter studiet tog hun til Antwerpen i Belgien for at blive certificeret diamantgrader. Siden har Thalia Pitzner kunnet vurdere diamanter, prissætte dem og lave certifikater på dem.

Præcis som sin mor.

Det var derfor oplagt, at hun skulle med i familievirksomheden og handle med og investere i diamanter. I 2015 blev hun præsenteret som Katerina Pitzners nye medarbejder.

Det ændrede sig hurtigt igen.

Thalia Pitzner har reddet heste på hobbyplan, siden hun var en lille pige. Og en gammel drøm havde undervejs spirret og vokset sig stor i hende. Nu tog hun springet.

Fra luksusliv til hestemøg

Hun havde fået mod på at forfølge tilværelsen som professionel rytter.

Ryttere på hendes alder havde også forfulgt drømmen. Men modsat Thalia Pitzner havde de en solid økonomisk støtte hjemmefra, som gav dem mulighed for at sikre en professionel karriere.

Thalia Pitzner havde ikke de samme vilkår, forklarer hun.

- Hvis jeg ville det her, måtte jeg selv skaffe det, der skulle til. Jeg fik det ikke foræret hjemmefra, selvom at de fleste tror, at det er sådan, det har fungeret. Jeg smøgede ærmerne op og gjorde alting selv.

Moderens diamantforetagende måtte vige pladsen.

I Dubai havde Thalia Pitzner fået en kæreste, og i Dubai var der mulighed for at fordybe sig i ridesporten.

Så hun flyttede dertil uden at tøve. Fra Dubai gik turen videre til stutteriet Schockemöhle i Tyskland. Nye oplevelser og nye udfordringer.

- Jeg elsker eventyr. Min tilgang til livet er, at går det, så går det, og går det ikke, så går det nok alligevel, siger hun.

Ligegyldigt hvad der sker, kommer der noget godt ud af det, mener hun. Og det værste, der kan ske, er, at man må tage billetten hjem eller finde på noget nyt.

- Livet kan ændre sig hele tiden, hvis man er frisk på det. Det synes jeg er spændende, og den tankegang kan jeg godt lide. Det giver mig tryghed, hvorimod stabilitet og gentagelse giver andre mennesker tryghed, forklarer Thalia Pitzner.

Skiftet betød, at hun gav afkald på luksuslivet i Dubai. Til gengæld kunne hun ride meget mere i Tyskland, og den chance ville hun ikke gå glip af.

I Tyskland boede hun på et lille værelse. Hver dag stod hun op klokken 06 om morgenen for at muge ud i staldende og fodre hestene.

Klokken 08.20 var hun senest i gang med at ride den første hest på listen.

Inden frokost skulle staldene ordnes igen, de sidste heste skulle rides, og al udstyret pudses og klargøres til næste dag. Sådan gik dagene fra mandag til lørdag i et år.

De andre staldpassere kunne ikke forstå, hvad hun lavede der, fortæller hun. De mente, at hun skulle blive model i stedet for. Det drillede de hende ofte med.

Men Thalia Pitzner er typen, der både går i træsko og laksko. Hestemøg og eventyr havde hun ikke fået nok af, og hun ville starte sit eget hestehold. Hun rejste derfor videre til Holland, hvor hun trænede tre af sine egne heste og fire heste for andre.

I alt brugte hun tre år som professionel rytter. Så begyndte hun at kede sig. Hun manglede brainfood, som hun kalder det.

Problemet med at binde sig

Thalia Pitzner vendte hjem. Umiddelbart uden en plan. I hvert fald ikke sådan en, der gør forældre trygge, lige inden de skal sove.

Sammen med familien begyndte hun på optagelser til 'Diamantfamilien', der havde premiere i marts 2018.

Ved siden af det tog hun en uddannelse som mentaltræner og performancecoach. Det er dog aldrig blevet et fuldtidsarbejde. De seneste år har hun primært ernæret sig gennem tv-programmer og som professionel influencer.

De flydende rammer for hendes arbejdsliv passer hende rigtig godt. Selvfølgelig tænker hun på sin fremtid, men den skal ikke planlægges til punkt og prikke.

Hun vil være fri, så hun kan forfølge de ting, som opstår.

- Jeg hader at føle mig fastlåst. Jeg er meget pligtopfyldende og loyal, og hvis jeg siger ja til noget, holder jeg min aftale. Derfor kan jeg have svært ved at sige ja til noget, for så føler jeg mig låst, og jeg hader som sagt at føle mig låst.

Alligevel er hendes dage ofte fyldt ud med ting, der forpligter hende.

Hun kører i et højt tempo, men hun vil bare ikke lade sit liv styre af en alarm hver morgen. Hun vil gøre det, der gør hende glad i livet – ikke andet.

- Livet er for kort til at bruge 80 procent af det med at have nedtur over noget, du ikke gider. Det er selvfølgelig ikke, fordi mit liv kun er lutter lagkage. Jeg lever ikke et liv, hvor jeg ikke gør noget, jeg ikke har lyst til, siger hun og kommer med pointen:

- Mit budskab er, at man sørger for at have en hverdag og en tilværelse, hvor størstedelen af den fyldes ud med noget, der gør en glad.

Set udefra kan det måske se ud, som om hun flakker lidt rundt. Men hun er lige på den kurs, hun selv har sat. Og den vej hun vil.

En vildt upassende gave

Det var derfor, at tårerne trillede inde bag de store solbriller til hendes 27-årsfødselsdagsfest.

- Sikke en syg gave, sagde hun, imens hun krammede sin mor.

Og hun mente det.

Hun græd, fordi hun blev ked af det. Det gik godt i hendes liv på det tidspunkt. Hun havde en kæreste, og hun havde gang i mange gode ting for sig selv.

Men så fik hun at vide foran alle, at hun var lidt lost i livet. At hun havde brug for retning.

Det var chokerende, at familien havde talt sådan om hende, uden at hun havde været en del af det.

- Jeg syntes, at det var virkelig upassende.

- Man må acceptere, at vi ikke har den samme vej her i livet. For mig er det vigtigt, at jeg er glad i alt, hvad jeg laver. Så simpelt er det. Jeg gider ikke gøre ting, der ikke gør mig glad, siger Thalia Pitzner, der understreger, at hun ikke mener, at der er noget galt med at gå til psykolog overhovedet.

Thalia Pitzner føler sig ikke lost ­– hverken dengang eller nu.

Hun føler, at hun står et godt sted i sit liv.

Hun sidder ikke på hænderne.

Jobbet som influencer holder hende beskæftiget hele dagen med opslag og kampagner.

Hun har lige afsluttet 'Stjerner i trøjen' på Discovery, og hun er aktuel med fjerde sæson af 'Diamantfamilien' på TV 2.

Optagelserne til næste sæson kører allerede løbende.

Indtil for nylig havde hun to heste, som hun skulle passe hver dag. Men hun har netop solgt sin egen hest, Pinola, til en køber i USA. Hesten købte hun i øvrigt for de penge, hun i sin tid tjente på McDonald's.

Ved siden af det underviser hun børn i ridning og har de tre hunde: Molly, Duchess og Lulua.

For tiden bor hun hos sin farmor og farfar. De er 90 og 91 år. De har været der for Thalia Pitzner hele hendes liv. Nu er hun der for dem.

Hun er ved at udvikle en sports-bh. Ikke for at blive rig, men fordi udviklingsprocessen er spændende. Og så manglede hun en sports-bh, der lever op til hendes behov.

Hun arbejder på sin egen smykkekollektion. Det er endnu mere udfordrende end sports-bh’en, forklarer hun.

Lav karriereskifte, når som helst

Hun var også begyndt at læse til dyrlæge. Men droppede det for nylig. Det gik op for hende, at hun ikke kunne se sig selv blive kaldt ud på alle døgnets timer, når folk havde problemer med deres dyr.

Hun elsker dyr, men hun ville ikke kunne sætte grænser. Hun ville føle sig alt for forpligtet.

Men det er ikke nogen skam at sadle om, mener hun. Det er heller ikke nogen skam først at få en uddannelse, når man er i midten af 30’erne.

I Thalia Pitzners optik kan man i princippet lave karriereskifte hele livet.

- Du bliver jo heldigvis klogere hele livet, og du bliver eksponeret for flere ting og oplever mere. Det kan være, at du opdager noget spændende, du ikke vidste, man kunne og gerne vil lære mere om. Man skal gribe chancerne, der kommer, siger hun.

Men er det ikke nemt nok at have den holdning til livet, når man er født ind i en diamantfamilie?

Det afviser Thalia Pitzner. Hun har tjent sine egne penge, siden hun var 13 år gammel.

- 'Diamantfamilien' lyder dyrt og fint. Men det er jo bare titlen på et tv-program. Vi har ikke manglet noget, men jeg har skullet klare mig selv. Jeg er ikke bare blevet forkælet i hoved og røv. De ting, jeg ejer, dem har jeg selv købt, siger hun.

Topjob ikke ensbetydende med lykke

Der har ellers ikke manglet forslag fra familien til, hvad Thalia Pitzner skal med sit liv.

Farfaren har foreslået hende at blive direktør for sin morfars fond. Moren har foreslået hende at gå ledelsesvejen i en større virksomhed.

Hun vil sikkert være god til det hele, vurderer hun selv. Men det passer bare ikke med det, hun gerne vil.

Hun vil være direktør i eget liv. Og vægter livskvalitet og glæde højest.

Så skal pengene nok komme.

Det er bedre end at jagte penge og ikke være glad og lykkelig, forklarer hun.

- Hvorfor drømmer folk om at være direktører eller ledere i store virksomheder? Jeg tror, at det er tanken om det, de drømmer om. De ved jo ikke, hvordan de har det, når de først sidder i de stillinger.

Selv drømmer hun om at stifte familie. Hun drømmer om økonomisk selvstændighed og uafhængig. Hun vil kunne forsørge sin familie og opfylde dens ønsker.

Andre mennesker skal ikke fortælle hende, hvad hun skal.

Så længe man arbejder hårdt og holder sig på det, hun kalder for "the good vibe roll", altså en bølge af gode vibrationer, skal det nok gå.

Så opstår de gode muligheder. Og så skal vi også turde at gribe dem.

Og gavekortet til psykologen?

Det brugte hun i øvrigt aldrig.

Se alle sæsoner af 'Diamantfamilien' på TV 2 PLAY.