Danish Dynamite

Casper C og Magnus Millang i kamp om ord: - Dit perverse svin

Den ene ligner en pædofil mand fra Thailand, hvis han tager for meget på. Den anden er bare farmstrong. Casper og Magnus om hinanden på godt og ondt.

- Du er så ung, at du tror, Otto Leisner er et næsehorn.

Casper Christensen går benhårdt til sin nye bedste ven Magnus Millang, som giver igen efter bedste evne.

Vi har bedt de to kammerater og kollegaer i den nye film 'Dan Dream' om at svine hinanden til på det groveste i en såkaldt 'kamp på fornærmelser' eller insult-battle på engelsk. Se hele den verbale boksekamp i videoen herover.

Dan Dream

Dan Dream er en komedie om en flok danske pionerer, der sætter sig for at sætte verdens første elbil i masseproduktion. Filmen er løst baseret på den spektakuløse og meget uheldige præsentation af elbilen ’Hope Whisper’ i Forum i 1983. Præsentationen skete under stor pressebevågenhed, hvorfor hele projektet faldt helt fra hinanden, da elbilen kolliderede med en bande i Forum. Læs mere om 'No hope'-episoden her.

Efterfølgende har vi inviteret dem til et forsoningsinterview i et rum uden vinduer. Her overøser de to hinanden med det ene verbale mandeknus efter det andet.

En ny komiker-bromance har set dagens lys.

Nå, men I arbejdede sammen på 'Danish Dynamite´?

Magnus: Casper var konsulent på ’Danish Dynamite’.

Casper: Der kunne jeg se et stort talent. Jeg vidste bare, jeg gerne ville lave mere med Magnus. Da vi så skulle lave denne film, så var han faktisk en af de første, jeg ville have med. Det sagde jeg til Frank, som sagde…

Det er også noget sjovt i, at ham, der er håndværker og mekaniker, som virkelig skal bruge sine hænder, mangler en arm

Casper Christensen, bagmand 'Dan Dream'

Magnus: …fy for satan…

Casper: …som sagde, ’det var han ikke sikker på’. Men så sagde jeg ’trust me, han er fantastisk’. Og det var han.

KORT OM CASPER CHRISTENSEN

Han er 49 år. Fylder 50 år den 22. august 2018.

Casper Christensen havde sin tv-debut som børnevært på ’Hvaffor en hånd’ akkompagneret af sit tøjdyr Leo.

Fik sit gennembrud i ’Husk lige tandbørsten’ i 1995, men er også kendt for ’Klovn’ med sin partner in crime Frank Hvam, 'Langt fra Las Vegas', 'Casper og Mandrilaftalen' og flere andre programmer.

Han har også skrevet og medvirket i flere film, såsom de to 'Klovn'-film, 'Dan-Dream' og 'Rejsen til Saturn'.

Er i dag gift med Isabel-Friis Mikkelsen, har tre børn og er netop flyttet fra Frederiksberg til Ålsgårde i Nordsjælland.

Du mangler en arm i filmen, Magnus?

Magnus: Ja, men det stod i manus. Caspers karakter er ligesom fordomsfri. Han omfavner homoseksuelle, handicappede, farvede kvinder og alt. Så derfor skulle jeg være ham uden arm.

Så det var din idé, Casper?

Casper: Ja, det var Franks og min idé. Det er også noget sjovt i, at ham, der er håndværker og mekaniker, som virkelig skal bruge sine hænder, mangler en arm. Det gør et eller andet ved universet, for virkeligheden er også absurd og skæv.

Hvis Dirch kom og sagde, ’jeg har et comedy-projekt, jeg gerne vil have dig med i’, så tror jeg, at jeg ville sige, ’jeg troede fandme, du var død’. Så der vil også helt klart være en fascination der

Magnus Millang, skuespiller

Casper: Han er grov i munden og beskidt, men også meget sårbar. Han får ikke nogen damer. Han er et menneske, der bor alene ude i Sydhavnen. Han er faktisk lidt en ensom særling, som bare halser op af frække vittigheder. Til at sætte en fed streg under det, så hjælper det at have en mand med en arm.

Så på en skala mellem Dirch og Lars Hjortshøj, hvor ligger Casper så?

Casper: Hvor Dirch er det laveste?

Magnus: Dirch er toppen, tror jeg. Lars er bunden. Hvis Dirch kom og sagde, ’jeg har et comedy-projekt, jeg gerne vil have dig med i', så tror jeg, at jeg ville sige, ’jeg troede fandme, du var død’. Så der vil også helt klart være en fascination der.

Kort om Magnus Millang

35 år

Bedst kendt for ’Danish Dynamite’, som han lavede med Martin Høgsted, men han er også med i Thomas Vinterbergs ’Kollektivet’.

Magnus er oprindelig uddannet markedsøkonom, og så har han en gang lavet en kortfilm om en fyr, der mister sin mødom i en swingerklub med Pilou Asbæk i hovedrollen.

Hvad med Magnus, hvor ligger han på skalaen?

Casper: Han ligger højt. Han ligger højere end samtlige stand-up-komikere i det her land med mange længder. For han kan noget, som stort set ingen af de andre kan. Han kan spille figurer. Og det interesserer mig. Det er også derfor, jeg er så glad for eksempelvis Lars Hjortshøj og Frank, fordi de også mestrer det at spille figurer.

Hvornår bliver du for første gang betaget af ham?

Casper: Lige nu og her. Jeg har ikke kunne lide ham før nemlig. Nej, det er vel under arbejdet på ’Danish Dynamite’. Du laver også noget med Rune Klan, hvor du kører rundt og jager spøgelser?

Magnus: Jo.

Casper: Hvad før det?

Ja, og ’Tæskeholdet’. Jeg ville ikke selv høre fem minutter af det i dag, men jeg kan godt falde over noget 'Mandril' og tænke, ’hold kæft, det havde jeg sgu glemt.’

Casper Christensen om radioprogrammet 'Tæskeholdet' og tv-programmet 'Casper og Mandrilaftalen'

Magnus: Så lavede jeg sådan nogle sketches i Simon Juul og Brian Mørks magasin-program, ’Mørk & Jul’.

Casper: Der kunne jeg godt se, at der var noget anderledes. Det var en anderledes komik.

Hvad med dig, Magnus, hvornår blev du første gang betaget af Casper?

Casper: FØDSLEN!

Magnus: Jeg var vel 15 år eller noget. Det var 'Tandbørsten' ('Husk lige tandbørsten', red.). Det, synes jeg, var virkelig, virkelig sjovt. Det samlede familien på en original måde. Den næste er 'Mandrillen' ('Casper og Mandrilaftalen', red.).

Casper: Det er noget af et spring. Har du ligget i koma i alle de andre år? Været ude at rejse?

Magnus: Neeej, men hvad har du lavet i mellemtiden?

Casper: ’Tæskeholdet’.

Frank blev ikke venner med nogen. Er det ikke rigtig?

Casper Christensen om Frank Hvam under optagelserne

Magnus: Nå ja, for fa'en. Det er fordi, at 'Mandrillen' er så fasttømret. Det er sjældent, at der er noget, der er sjovt i så mange år.

Casper: Ja, og ’Tæskeholdet’. Jeg ville ikke selv høre fem minutter af det i dag, men jeg kan godt falde over noget 'Mandril' og tænke, ’hold kæft, det havde jeg sgu glemt’.

Casper: Den sorte komik har heller ikke rigtig fået nogen konkurrence. Der har været ’TurboModul’, som er de eneste, der virkelig har testet det af.

Er I så kammerater i dag?

Casper/Magnus: Ja, det er vi.

Casper: Men det er ikke sådan, at vi sidder lårene af hinanden. Vi har begge to har bittesmå børn, så vi ser ikke hinanden så tit. Men Magnus og jeg nok var nok dem, der blev de tætteste venner under denne film.

Magnus: Det tror jeg, at du har ret i.

Casper: Frank blev ikke venner med nogen. Er det ikke rigtigt?

Han er også lidt nederen i filmen?

Casper: Jo, men også privat. (Griner) Er det ikke rigtigt? Hvem snakkede Frank med? Han snakkede jo ikke med nogen.

Magnus: Det gjorde han ikke. Han var meget, meget fokuseret.

Casper: Ja, men jeg ved ikke, på hvad? Vi driller.

Fandt I ud af noget nyt om hinanden på optagelserne?

Magnus: Man lærer hinanden mere indgående at kende end i VIP-baren på ’ZULU Awards’.

Casper Christensen har lidt svært ved at holde fingrene fra den sure slik på bordet, men trækker alligevel lapperne til sig, inden han når ned i posen.

Casper: Jeg prøver at holde op.

Casper: Men altså noget nyt, så vil jeg sige, at Magnus er en virkelig, virkelig god far. Nu lyder det som om, at jeg troede, han var en dårlig far, men det gør jeg ikke. Han havde tegnet en elektrisk guitar til sin søn, og hvor ham der sønnen var helt oppe og ringe over, hvor fed den der guitar egentlig var. Men det var særligt måden, du fortalte det på, der var enormt rørende.

Casper har en vild drivkraft, som en på 17. Som en Tesla, der aldrig løber tør for batteri.

Magnus Millang om Casper Christensens vilde energi

Magnus: Den skulle tegnes ovre på Fyn.

Casper: Sønnen var bare, ’fuck mand, har du siddet og tegnet den guitar på Fyn?’ Der var sådan noget fantasi i den måde, han fik det sagt på. Som en far, der virkelig kunne bidrage til sin søns videreudvikling af sin egen fantasi. En far, der bare kunne alt - også tegne en guitar på Fyn.

Er der noget ved Magnus, som du (Casper) ikke kan eller omvendt?

Magnus: Casper har en vild drivkraft, som en på 17. Som en Tesla, der aldrig løber tør for batteri. Det giver også mening i forhold til, når man tænker på, hvor meget Casper har lavet. Det kræver ligesom et energiniveau ud over det normale.

Casper: Tak for den.

Casper: Jeg synes, at jeg lærte meget i Magnus’ elegance i sit spil. Han har kun en arm, sidder og fortæller sjofle vittigheder, men jeg købte, at han var et rigtigt menneske. Det kunne meget nemt være blevet for karikeret eller for fjollet. Jeg har selv en tendens i mit spil til at træde på speederen en gang imellem, så skal jeg lige tage den lidt ned.

Hvis jeg bare tager tre kilo for meget på, så ligner jeg en pædofil mand i Thailand, som ingen kan lide.

Casper Christensen om sin egen krop

Magnus: Tak.

Her til sidst trænger vi til at blive lidt fysiske, hvad synes I om hinanden som mænd?

Casper: Magnus er en rigtig mand. Han er haft langt hår indtil for nyligt, hvilket, jeg synes, var et godt statement til ham. Der er nogle mænd, som er kraftige, hvor det virker grimt. Og så er der nogle mænd, som Magnus - der er sådan farmstrong - hvor man er gået og blevet stærk og stor frem for bare at være en muskel. Det elsker kvinderne bare. Hvis jeg bare tager tre kilo for meget på, så ligner jeg en pædofil mand i Thailand, som ingen kan lide.

Magnus: Den er svær at komme efter, men jeg var inde på det før. Til afslutningsfesten går Casper op i baren, og så snakker jeg med Lars Hjortshøj om, hvordan Caspers kropssprog og fysik ligner en på 17. (Griner) Han har sådan lige sådan en (knips, knips, knips).

Casper: Jeg er faktisk sygeligt bevidst om det, og det irriterer mig frygteligt.

Magnus: Det er et kompliment.

Casper: Selv min søn siger til mig, ’nå far, skal du ud?’ (knips, knips, knips), fordi jeg gør sådan der, ikke?

Magnus: Men det hænger sammen med det energiniveau, hvor du bare virker som én, der dyrker 1,5 times cross-fit hver morgen klokken fem.

Casper: Det gør jeg til gengæld ikke. Det kan jeg godt afsløre.

Skal I arbejde sammen igen?

Casper/Magnus: Jaaa.

Casper: Vi har allerede nye projekter i gang.

Og det må I ikke sige noget om?

Casper: Jo, vi laver noget som det der ’Mod fjerne kyster’. Øhm, hvor vi simpelthen tager rundt lige uden foran Somalias kyst, for det er der, de tøsedrenge ikke turde at sejle hen, som det eneste, men det tør vi to. Så det er bar mave og pirater. Så er det ikke noget med, øh, farmand Beha kommer og redder os! ’Mod endnu fjernere kyster’ hedder det eller ’Mod syge kyster’. Tag den Beha! Beha, lyder som noget, nogen siger, hvis nogen har nyset.

Magnus: Ja, Beha.