Derfor holder vi Bøf og Blowjob-dag: Den korte historie om verdens dummeste helligdag

Det kommer måske lidt som en overraskelse, men hovedrollerne i denne historie varetages primært af mænd.

Knap har man overstået Kvindernes Internationale Kampdag, før vi skal sættes flere årtier tilbage med den såkaldte Bøf og Blowjob-dag den 14. marts.

Officielt er det dagen hvor manden skal forkæles lidt ekstra med - du gættede rigtigt - en bøf og et blowjob. 

Uofficielt er Bøf og Blowjob-dag en dårlig internet-joke, der har fået al for lang løbetid.

På ZULU fejrer vi dagen med videoen herover. Velbekomme. Og her får du så den korte historie om verdens dummeste helligdag.

Oprindelsen

Man har lidt overraskende dedikeret mere end én hjemmeside til helligdagen. Fælles for dem er, at de naturligvis alle er DEN officielle side.

En anden ting B&B-siderne er enige om, er, at historien om helligdagen begynder i Boston, Massachusetts, i USA, hvor en lokal radiovært Tom Birdsey introducerer konceptet Steak and Blowjob Day den 14. marts i 2002.

De fleste lader også til at være enige om, at den falder den 14. marts, fordi det er nøjagtig en måned efter valentinsdag, der betragtes som kvindens helligdag, hvorfor der efter mandens hulemandslogik skal betales tilbage en måned senere. Så er det fuldstændigt irrelevant, at valentinsdag aldrig har været tiltænkt som kvindernes helligdag som sådan.

Uanset hvad, så lever Steak and Blowjob-day i høj grad som modsvaret til Valenstinsdag med det mundrette motto ’No Cards. No flowers. No special nights on the town. Just a steak and a BJ’.

Det internationale gennembrud

Dagen kommer til Danmarks omkring 2009-2010. Det erfarer vi, eftersom det er umuligt at google noget om Bøf og Blowjob - som er den danske oversættelse - før 2009, hvor det første gang bliver nævnt på en dansk escort-hjemmeside i marts.

Året efter bliver dagen taget op i ’Go’ morgen Danmark’, hvilket stort set er det samme som en blåstempling af helligdagen. 

Og her er det første tweet om dagen fra 2010.

I 2010 oprettes også en side på Facebook 'Bøf og blowjob – en helligdag for mænd’, der er for alle kvinder som mænd, der vil støtte op om dagen.

I USA findes der tilsyneladende typer, som tager dagen alvorligt. Bare læs denne anekdote på det sociale forum Reddit, hvor en mand, ifølge hans respektive kæreste, bliver decideret hysterisk, da hun glemmer den 14. marts.

Men det er tvivlsomt, om det samme gør sig gældende i Danmark. Trevler man det sociale medie-Danmark igennem, så er det i hvert fald de færreste, der tør indrømme, at de tager dagen alvorlig. Den fejres i højere grad som en joke.

Der er for eksempel ret mange typer, som ham her:

Og her er han året før med nøjagtig samme joke.