TurboModul

Her gør Pyrus tv-comeback: Overrumples af tvivlsom type

En kendt nisse dukker pludselig op i sidste afsnit af adventskalenderen ’Jagten på Julemanden’.

Julemandens største fan Jacob Ditzel har allerede været forbi det lokale storcentret, på Granland og i Den Fynske Landsby (af en grund, ingen kan forklare) i sin søgen efter julemanden - men manden i rødt er pistvæk forsvundet. 

Som en sidste udvej beslutter Jacob Ditzel sig derfor for at opsøge den eneste nisse, han kender, Pyrus eller Pivus, som Ditzel kalder ham.

- Man kan jo sige meget om børn, men de kender som regel deres grænser. Altså det her var jo nærmest en invasion, siger Jan Linnebjerg om Jacob Ditzel, der altså opsøger og overrumpler Jan Linnebjerg på ved hans eget hjem i sidste afsnit af den populære adventskalender 'Jacob Ditzel og jagten på Julemanden'.

Sjovt at være med

Man tænker ellers umiddelbart, at den slags overfald er hverdagskost for en børnehelt som Jan Linnebjerg i virkeligheden. Men det er det ikke.

Her kan du se 'Jacob Ditzel og jagten på Julemanden'

'Jacob Ditzel og jagten på Julemanden' er en eksklusiv adventskalender lavet til TV 2 PLAY. Det sidste afsnit af miniserien kan streames på TV 2 PLAY fra søndag morgen.

De forrige fire afsnit kan også fanges på TV 2 PLAY.

- Nej, det har jeg ikke prøvet, at nogen børn gjorde før. Ikke på måde. Men det var sjovt at være med, siger Jan Linnebjerg, der glæder sig til at se resultaterne af sine anstregelser søndag, hvor sidste afsnit får premiere.

I miniserien bliver Jan Linnebjerg som sagt overrasket af Jacob Ditzel. Den lettere fantasifulde Ditzel nægter ikke overraskende at acceptere, at Pyrus til daglig hedder Jan Linnebjerg og ejer noget så ikke-nisse-agtigt som en golfbane.

Jan Linnebjerg må derfor ringe efter noget hjælp for at slippe af med den lidt virkelighedsfjerne Ditzel. Hvad der derefter sker, må du vente til søndag med at se.

Se klippet herover, hvor Ditzel gør sig klar til at opsøge den kendte nisse.

Pyrus er udødelig

Det er efterhånden 22 år siden, at Jan Linnebjerg debutterede som Pyrus i 'Alletiders Jul' fra 1994, der faktisk bliver genudsendt på TV 2 i år.

For Pyrus er bare udødelig og evig ung - også selvom Jan Linnebjerg selv har rundet de 50 år. Og derfor tiltrækker han stadig masser af fans, når han turnerer landet rundt som Pyrus i december. Og i år er ingen undtagelse.

- Jajaja, jeg optræder stadig som Pyrus rundt omkring, siger Jan Linnebjerg, der har det helt fint med at være alle børns yndlingsnisse for evigt. 

Han vil dog helst undgå typer som Jacob Ditzel sådan i virkeligheden. Og det kan man vel sige gælder for os alle sammen.