ZULU Comedy Galla

Hvem skal være årets sjoveste komiker? Stem her

Det er atter blevet tid til at kåre årets sjoveste komiker.

Sidste år måtte Nikolaj Stokholm lægge værtstjansen til side og lade sig hylde, da han i en regn af guldkonfetti modtog prisen for årets komiker til 'ZULU Comedy Galla'.

I år skal prisen uddeles igen, og hvem der skal hyldes ekstra meget i år, kan du være med til at afgøre her i artiklen.

Det bliver skuespiller Lars Ranthe, der skal føre publikum og seerne gennem dette års show, der bliver afholdt i Operaen i København torsdag 1. september og kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU søndag 4. september - og det er muligt at købe en billet.

Det kan du gøre ved at klikke her.

Mød komikerne

Herunder kan du læse 'ZULU Comedy Gallas' begrundelse for nomineringerne.

Du kan nederst i artiklen afgive din stemme.

Thomas Warberg

Komiker Thomas Warberg er nomineret for sit fjerde onemanshow, 'Et storslået menneske'.

Thomas Warbergs fortælleevner og talenter som både komiker og skuespiller kommer for alvor på banen i hans nye show. Han formår som meget få at flette historie på historie på historie ind i en fortælling om én oplevelse – og får det samtidig til at se skræmmende let ud.

Emma Sehested Høeg

Skuespiller Emma Sehested Høeg er nomineret for forestillingen 'Lolita for altid' og DR-serien 'Skyld'.

Emma Sehested Høeg er et stjerneskud på underholdningshimlen. Med 'Lolita for altid' tog hun publikum med storm med sin optræden i en forestilling om identitet, der rummer både opkast, sang og onani.

I 'Skyld' udleverer hun i overdreven grad parforholdet og alle de ting og tanker, som de fleste kan nikke genkendende til. Hun har en mission – og den er både sjov, kunstnerisk og vigtig på én gang.

r8Dio – Undskyld vi roder

r8Dio - 'Undskyld vi roder' er nomineret for deres podcast af samme navn.

Brian Lykke og Kasper Nielsen og deres mange medvirkende har med et kæmpe persongalleri og gennemførte karakterer taget radiospillet til nye højder, hvor de konstant leger med grænsen mellem fiktion og virkelighed.

Danskerne er blevet ramt af “Du’ fandme så pisse dygtig”-feberen og er kommet i gulvhøjde med r8Dio.

Heino Hansen

Heino Hansen er nomineret for sit første klassiske onemanshow 'Heino Hansens Første Comedy Tour'.

I showet åbner Heino for alvor op for, hvordan han selv opdagede, at han faktisk var sjov, og hvordan han blev the one and only Heino Hansen – for han er the one and only. På sin tour har Heino haft 141 shows og 90.000 mennesker har oplevet hans helt unikke facon.

Stem herunder - afstemningen lukker 1. september klokken 12.00.

Afstemning

Afstemningen er slut. Tak for din stemme.

Hvem er årets sjoveste komiker 2022?

Talentprisen og de 100.000 kroner

Udover årets komiker skal der vanen tro også findes en modtager af Talentprisen, som udover æren også vil modtage en check på 100.000 kroner fra TV 2 ZULU.

Vinderen afgøres af en jury og skal findes blandt følgende komikere:

Nina Rask, 24 år, skuespiller og satiriker

Nina Rask har allerede papir på det der med at have talent – hun blev nemlig optaget på det eftertragtede Talenthold på DR i 2019, og siden har hun ikke set sig tilbage.

Nina Rask har været med til at puste nyt liv i satiren på DR både med SoMe-sketches og optrædener i fiktionsserier. Hun har sin helt egen stil og en forfriskende tilgang til comedy, som man garanteret har stødt på, hvis man er et af de der mennesker, der har enten internet, tv eller radio.

Oliver Stanescu, 29 år, stand-up komiker

Sidste år stod Oliver Stanescu på scenen i Operaen som æsel. I år er han nomineret til Talentprisen, og det er velfortjent, men han er ikke kommet sovende til det.

Gennem benhårdt arbejde og finpudsning af materiale og scenetilstedeværelse har Oliver Stanescu nemlig for alvor fundet sin helt egen stil, hvor han ikke er bange for at åbne op for sine egne dårligdomme, lukke publikum ind for derefter at slippe dem ud igen, når de er flade af grin.

Anne Bakland, 36 år, stand-up komiker

Anne Bakland er en sen debutant i forhold til mange andre i comedymiljøet, men hun er kommet utroligt godt efter det. Hun er selvudleverende og har ingen berøringsangst - men alt er ment med kærlighed.

Anne Bakland ved præcis, hvad hun laver på en scene, har et unikt syn på verden og samtidig også en enestående evne til at kommunikere det ud på en måde, der kan lægge en hel sal ned med galoperende latterkramper.

Rasmus Wallbridge, 33 år, komiker

Rasmus Wallbridge har med sin Instagram-konto indtaget en platform, hvor det hurtige grin regerer. Han har gjort det på en måde, der er både gennemarbejdet, nyskabende og voldsomt sjov.

Her har han skabt en perlerække af irriterende, elskværdige og originale karakterer, gør grin med kendte tv-formater og leger rundt med filtre. Det er imponerende at se produktiviteten hos Rasmus Walbridge, hvor der ikke er langt fra en sjov idé, til det rammer følgerne.

Info om showet

'ZULU Comedy Galla' bliver afholdt i Operaen i København torsdag 1. september og kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU søndag 4. september - og det er muligt at købe en billet ved at klikke her.