Prisregn over populært makkerpar: - Jeg vil bare sige, at den her sang har ændret mit liv

Der var konfetti, ild og masser af musik i K.B. Hallen, da 'ZULU Awards' blev afholdt for tyvende gang.

Andreas Odbjerg og Tobias Rahim triumferede ved dette års 'ZULU Awards'.

De to kunstnere kunne torsdag aften hver især gå hjem med en pris for henholdsvis 'Årets kunstner' og 'Årets nye navn'.

Derudover vandt de også sammen en pris for sangen ‘STOR MAND’.

Så mange gange er der ingen af vores mødre, der kan streame sangen

Andreas Odbjerg

Andreas Odbjerg blev årets kunstner og takkede alle dem, der havde stemt. Og så kom han med et godt råd.

- Det er virkelig voldsomt for mit hjerte, at der har været folk inde at stemme på mig. Jeg har aldrig rigtig selv stemt – og nogle ting skal man også lade være med at stemme på. Eksempelvis Nye Borgerlige, sagde Andreas Odbjerg med et skævt smil på scenen.

Showets allerførste pris gik til hans makker Tobias Rahim.

Til lyden af Rahims nyeste sang ‘Mucki Bar’ gik han på scenen iklædt røde læderbukser og den klassiske værtshus-lædervest.

Der var dog ingen klassisk takketale. Tobias Rahim valgte nemlig at synge sit tak på spansk.

Fucking tusind tak

Har du tændt for radioen, tv'et eller åbnet de sociale medier det seneste års tid, har du ikke kunnet undgå at støde på Andreas Odbjerg og Tobias Rahim – både hver for sig eller sammen i megahittet ‘STOR mand’.

Sangen er blevet spillet mere end 17,5 millioner gange på musiktjenesten Spotify og har ligget nummer et på hitlisterne uge efter uge.

Da Andreas Odbjerg og Tobias Rahim var på scenen for at modtage prisen for 'STOR MAND', blev der både kindkysset og tantekysset, inden de gik i gang med at takke.

- Fucking tusind tak. I nyere tid er 'STOR MAND' den sang, der har ligget nummer ét i flest uger. Og så mange gange er der ingen af vores mødre, der kan streame sangen. Så tusind tak, sagde Andreas Odbjerg, inden Tobias Rahim tog over:

- Jeg vil bare sige, at den her sang har ændret mit liv. Så tak for jer. Tak.

‘Det perfekte hit’

Sangen, der er blevet kaldt "det perfekte hit", vandt også P3 Lytterhittet til P3 Guld i efteråret.

Både Andreas Odbjerg og Tobias Rahim har lavet musik i mange år, men de brød for alvor igennem sidste år. Et år, som Andreas Odbjerg har omtalt som "det mest vanvittige år i mit liv" og et år, der vendte op og ned på Tobias Rahims økonomi.

I 'DR3 præsenterer: Musikåret 2021’ forklarede Tobias Rahim eksempelvis, hvordan sangen blandt andet har ændret meget for ham:

- 2021 var et presset år at være musiker. Man vidste ikke, om man nogensinde ville komme til at tjene penge igen, fortalte han i DR-programmet.

Men så kom ‘STOR MAND’.

- Nummeret har ændret min økonomi radikalt, fortæller Tobias Rahim.

Mens Andreas Odbjerg vandt to priser ved ‘Danish Music Awards’ i efteråret, er Tobias Rahim blevet forbigået ved de seneste prisuddelinger, selvom han har været nomineret.

Men torsdag aften var altså om noget hans aften.

Lær Tobias Rahim bedre at kende

Hvis du ikke kender ham fra musikken, så kender du ham nok fra 'Stormester' på TV 2.

Tobias Rahim var – måske for nogen – et overraskende bud på en deltager i det populære underholdningsshow, der blev vist i efteråret 2021. Men han tog både vært Lasse Rimmer og seerne med storm.

I showdelen af programmet fik Tobias Rahim tårer frem i øjenkrogene hos stormester Lasse Rimmer, hos publikum og hos et ægtepar med 55 år på bagen. De fejrede smaragdbryllup, og 'Stormester'-deltagerne havde fået til opgave at lave et vedkommende indslag i den forbindelse.

Tobias Rahim sang en hyldestsang til parret:

Rahim er dansk-kurder, opvokset i Aarhus og bor i dag i København.

Han har tidligere sagt, at han aldrig havde troet, at han skulle være kunstner. Han så mere sig selv som en strejfer. Udlængslen fyldte meget.

Og den udlængsel og nysgerrighed har da også taget ham vidt omkring.

Han har eksempelvis boet i Mexico og i et slumkvarter i Colombia. Og så har han været på toppen af hitlisterne i Ghana under kunstnernavnet Toby Tabu.

Derudover har han været med til at introducere reggaeton-genren i Danmark i duoen Camilo & Grande, der sammen med Klumben hittede med sangen ‘Røgsignaler’.

Den neoskandinaviske mand

Og i sommer satte han et nøgenbillede af sig selv til salg på nettet.

Fotografen bag værket er Petra Kleis, og formålet var, ifølge Tobias Rahim, at skabe den første skandinaviske kryptokunst-auktion. En såkaldt NFT.

- Der var noget besejrende i at gøre det, har han sagt til Heartbeats.

Værket hedder 'Den Neo Skandinaviske Mand' og endte med at blive solgt for et beløb af 2,9 i kryptovalutaen ether, der på daværende tidspunkt svarede til omkring 34.000 kroner.

Tanken bag titlen er, at Tobias Rahim forestiller sig, at "når folkeslagene fra syd og øst om 300 år har blandet sig smukt ind i den skandinaviske genmasse, vil gennemsnitsmanden ligne ham".

Lær Andreas Odbjerg bedre at kende

Men uden Andreas Odbjerg og sangen 'STOR MAND' er det slet ikke sikkert, at Rahim var nået så langt.

Den 33-årige Odbjergs karriere er vokset stødt gennem årene.

Første gang danskerne for alvor mødte Andreas Odbjerg var tilbage i 2009, hvor han som 20-årig stillede op i anden sæson af ’X Factor’.

Med sin lyse stemme og finurlige falset imponerede han dommerne, der dengang bestod af Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman. Men han nåede aldrig til liveshowene.

Det gjorde han til gengæld, da han i 2012 endnu engang meldte sig til et talentshow.

Men i de mellemliggende tre år levede han et kaotisk liv. Efter ’X Factor’ meldte han sig nemlig ud af samfundet, frasagde sig sin kontanthjælp og havde ingen fast bopæl.

Det gjorde han helt frivilligt. For han ville bruge al sin tid og energi på musikken.

Har megahittet

Og i 2012 traf han en beslutning. Han følte ikke, at han kunne komme til tops i musikbranchen i Odense. Derfor drog han til København og endnu et tv-show, nemlig 'The Voice'.

Her gik det væsentligt bedre. Han fik Xander Linnet som mentor, og sammen nåede de til finalen.

Andreas Odbjerg vandt ikke, men til gengæld fik han efterfølgende en udviklingskontrakt hos et pladeselskab, og det affødte duoen Moses: ”Andreas”. Gruppen udgav blandt andet ’Gazeller’, som blev P3’s Uundgåelige.

Derudover blev han optaget på Rytmisk Musikkonservatoriets sangskriverlinje i København og arbejdede som sangskriver for en række kunstnere.

Andreas Odbjerg synger sin nye sang 'I morgen er der også en dag' Video: Kasper Søby & Kasper Søby

Blandt andet var han med til at lave megahittet 'Paris' sammen med Vera og Lord Siva, der udkom og strøg til tops i starten af 2019. I dag er det afspillet mere end 22.000.000 gange på Spotify.

Senere samme år sparkede Andreas Odbjerg for alvor døren ind til musikbranchen som solist, da han udgav ’føler mig selv 100’, der i dag er blevet spillet mere end 11.000.000 gange på Spotify. Senere kom den populære ballade, ’i morgen er der også en dag’, som er blevet skamrost af den danske musikbranche.

Om fremtiden byder på mere samarbejde for de to prisvindere, vil tiden vise.

Du kan se 'ZULU Awards' søndag 20. februar klokken 20.55 på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU.