ZULU Comedy Galla

Rørt Søren Østergaard modtager ærespris

Det er tredje gang, at æresprisen uddeles til ‘ZULU Comedy Galla’, og Søren Østergaard kommer i fint selskab.

Der var røde klovnenæser, tivoligarde og videohilsner fra blandt andre Sidse Babett Knudsen, Sanne Salomonsen og Jan Gintberg, da Søren Østergaard modtog æresprisen i Operaen til ‘ZULU Comedy Galla’.

- Han kan med meget små remedier skabe uendelig stor komik, og så har han gjort det i over 40 år, sagde Nikolaj Stokholm, inden han afslørede prismodtageren.

Og foran en fyldt Opera-sal med klovnenæser, indtog en tydeligt rørt Søren Østergaard scenen.

- Jeg har altid improviseret til alle forestillinger. Jeg har aldrig skrevet et eneste ord ned. Men jeg burde måske have gjort det i dag, for det er meget rørende det her, sagde han og fortsatte:

- Det er jo fantastisk at få en ærespris, men det er jo en af de sidste priser, man modtager. Så jeg er satans misundelig på den, der har fået talentprisen i år. Du har hele livet foran dig.

Det er tredje gang, at æresprisen uddeles til ‘ZULU Comedy Galla’, og Søren Østergaard kommer i fint selskab.

Første gang var i 2010, hvor Ulf Pilgaard modtog æresprisen og sidste gang var i 2015, hvor Casper Christensen kunne gå hjem med prisen.

Det var Anders Lund Madsen, der efter en hyldesttale overrakte prisen til Søren Østergaard på scenen. Og netop de to har en lang historie bag sig.

De startede nemlig Zirkus Nemo tilbage i 1999.

De var faste partnere hen over tre sæsoner, indtil Søren Østergaard i 2007 blev eneejer af cirkusset.

En af årsagerne til, at man har valgt at uddele æresprisen til netop Søren Østergaard, er, at han har formået at revolutionere cirkus-genren.

Og når cirkusset i dag turnerer rundt i landet er det med over 30 personer ansat - inklusiv artister.

Uden for cirkussæsonen beskæftiger Søren Østergaard syv-otte personer det meste af året.

Hædret med priser

Søren Østergaard har drømt om at stå på de skrå brædder siden barnsben, og drømmen gik tidligt i opfyldelse.

Han blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1980, og op gennem 80’erne havde han flere roller i både film, tv og revyer.

En af de filmroller, han nok er bedst kendt for, er rollen som Kirstens gymnasielærer, Søren i Nils Malmros-filmen ‘Kærlighedens smerte’ fra 1993.

Her modtag han både en Robert og en Bodil-pris for bedste mandlige hovedrolle.

Snart på græs igen

Ligesom så meget andet kultur og underholdning har Zirkus Nemo været mere eller mindre tvunget til at aflyse shows to somre i træk.

Men næste sommer kan du atter opleve Bager Jørgen, Målermanden og Smadremanden, når Søren Østergaard igen turnerer rundt med Zirkus Nemo.

- Jeg håber, I kommer og ser Zirkus Nemo - også jer, der ikke har set det før. Det er faktisk ret sjovt, sagde Søren Østergaard, inden han forlod scenen.

Du kan se 'ZULU Comedy Galla' på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY søndag 5. september klokken 21.05.