Her er årets komiker

Nikolaj Stokholm sendte en særlig tak til sit publikum, da han blev kåret som årets komiker.

For en kort stund måtte 31-årige Nikolaj Stokholm lægge værtstjansen til side og lade sig hylde.

I en regn af guldkonfetti modtog han prisen for årets komiker til ‘ZULU Comedy Galla’, der blev afholdt i Operaen i København.

- Jeg er lige så lykkelig, som da jeg vandt en tegnekonkurrence på Oslofærgen i 1997, sagde Nikolaj Stokholm, inden han gik i stå.

- Jeg er fuldstændig tom for ord. Det her er for sindssygt.

Herefter sendte han en særlig tak til sit publikum:

- Jeg tænker på jer dag og nat. Altid. Jeg tænker på, hvordan jeg kan gøre mig bedre, dygtigere og sjovere, så jeg ikke skuffer jer.

Tidligere i showet havde hans kone, Isabella Stokholm præsenteret ham som nomineret.

Med en rørende og rosende tale fik hun fortalt, hvor meget hun beundrer Nikolaj Stokholm for at være inkluderende i sin komik og være god til at se det sjove i hverdagen.

I selskab med barndomsidolerne

Det er ikke første gang, Nikolaj Stokholm er nomineret, men det er første gang, han vinder prisen.

I 2018 var han nomineret til årets komiker for sit første oneman-show ‘Mit liv som Nikolaj Stokholm’, men her vandt Jonatan Spang for ‘Tæt på sandheden’.

Denne gang var han nomineret for sit andet oneman-show, nemlig ‘Turen går til Nikolaj Stokholm’.

Han formåede at sælge over 100.000 billetter, og det var blandt andet en af grundene til, at han var umulig at komme udenom i årets nomineringer.

Og med allerflest stemmer kommer han i fint selskab med de tidligere vindere. Blandt andre Mick Øgendahl og Anders Matthesen.

Netop disse to garvede komikere var de store nulevende komiker-forbilleder, da Nikolaj Stokholm i sin tid kastede sin kærlighed på comedy.

Egentlig har han været på vej i flere andre retninger. Efter 10. klasse sejlede han med Georg Stage og uddannede sig til ubefaren skibsassistent. Og mens han så småt byggede sin comedy-karriere op, brugte han halvandet år på at uddanne sig til gipstømrer.

Men allerede som 17-årig optrådte han for første gang. Det gjorde han på Comedy Zoo i 2007.

Og lysten til at underholde andre var der allerede fra barnsben.

Havde brug for specialudstyr i skolen

Nikolaj Stokholm er født som albino, og han havde en medfødt øjensygdom, som gjorde, at han ikke kunne fokusere og var næsten blind.

Synet er blevet bedre med årene, men i undervisningen sad han ved sit eget bord oppe foran tavlen. Her var der plads til en stor lup og andet specialudstyr, som skulle hjælpe ham til bedre at kunne se de ting, læreren skrev på tavlen.

I stedet for at lade sig gå på af sit synshandicap fandt han sin helt egen metode til at skaffe sig opmærksomhed.

I timerne lyttede han intenst til, hvad der foregik, og undervejs i undervisningen vendte han sig om mod resten af klassen og jokede om sine observationer.

På den måde blev humoren hans særlige niche og de andre elever hans publikum.

Og publikummet er der stadig.

Du kan se Nikolaj Stokholm som vært for 'ZULU Comedy Galla' på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY søndag 5. september klokken 21:05.