Danish Rainbow Awards

Her er alle vinderne fra Danish Rainbow Awards 2020

Der var glitter, glimmer, stiletter og kjoler i alle regnbuens farver, da Rainbow Awards slog dørene op til Cirkusbygningen i København onsdag aften.

Ibi Støving og Abdel Aziz Mahmoud førte an som værter til årets nok mest farverige fest, hvor LGBT+-miljøet blev hyldet med priser.

Med afstand, masker og håndsprit blev æresprisen og 11 priser givet til de personer eller virksomheder, der det seneste år har gjort en forskel i LGBT+-miljøet.

Priserne blev overrakt af blandt andre kronprinsesse Mary, ligestillingsminister Mogens Jensen, Linse Kessler og René Dif klædt som draq.

Og blandt vinderne var alt fra virksomheder til sportsstjerner.

Kronprinsesse Mary overrakte æresprisen ved 'Danish Rainbow Awards'.

Kronprinsesse Mary, der skal være protektor for Copenhagen Pride næste år, overrakte æresprisen.

Modtageren var 95-årige Doris Pollas, som er det sidste nulevende medlem af den kreds, der i 1948 stiftede det, der i dag er kendt som LGBT Danmark.

Foreningen begyndte dengang at afholde forskellige arrangementer og udgav også ’Vennen´. I foreningen fandt Doris Pollas et fællesskab, hun ikke tidligere havde haft. Doris Pollas havde ikke mulighed for at være til stede i Cirkusbygningen, men sendte en videohilsen til salen.

I sin tale fremhævede kronprinsesse Mary blandt andet sidste års 30-års jubilæum for det første registrerede ægteskab mellem samme køn.

Og det var Danmark faktisk det første land i verden til at tillade.

- I årene efter er det blevet virkelighed for over en milliard mennesker i verden, sagde kronprinsessen.

Ibi Støving og Abdel Aziz Mahmoud styrede slagets gang ved 'Danish Rainbow Awards'.

I slutningen af showet blev en af showets absolut vigtigste priser uddelt. Nemlig prisen for årets LGBT+ person.

Og det var ikke bare én person, der løb med prisen. Det var to personer. Nemlig Silas Holst og Jakob Fauerby, som i 2019 vandt ’Vild med dans’ som det første par, der bestod af to af samme køn.

- Tak til TV 2, produktionen og ikke mindst redaktør Thomas Strøbech for, at de endelig syntes, det var en god ide at smide to mennesker af samme køn på et dansegulv, sagde Silas Holst, inden Jakob Fauerby sendte en særlig tak til Sofie Linde for at starte anden bølge af Metoo her i Danmark.

Men hertil havde han en for ham vigtig tilføjelse:

- Vi skal stoppe chikane, men husk kvinder: de mest udsatte kvinder er transkvinder.

Det er ikke første gang, han slår et slag for transpersoners rettigheder. Det gjorde han også, da han sammen med Silas Holst ved ’ZULU Awards’ vandt prisen for årets par tidligere i år.

Til showet optrådte blandt andre Jada og Xander - derudover var der en særlig surpriseoptræden. Hele showet bliver vist på TV 2 ZULU fredag 2. oktober klokken 21.45 eller på TV 2 PLAY.

Du kan se den fulde liste over alle aftenens vinderen herunder.

Musikprisen gik til Anne Linnet

Anne Linnets søn Xander modtog prisen på vegne af sin mor, da hun har fået foretaget en knæoperation og derfor skulle hvile benet.

Erhvervsprisen gik til Normværk

Prismodtageren fra Normværk.

Sportsprisen gik til den professionelle fodboldspiller Pernille Harder

Sportsprisen gik til Pernille Harder, som desværre ikke havde mulighed for at være til stede. Derfor sendte hun en videohilsen til salen.

Eventprisen gik til Human Rights Programmet - Copenhagen Winter Pride

Vinderne af eventprisen.

Årets dragperformer gik til Chantal al Arab

Chantal al Arab modtog prisen for årets dragperformer. Ligestillingsminister Mogens Jensen overrakte prisen.

Kulturprisen gik til udstillingen Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab

I forbindelse med udstillingen om Kristian Zahrtmann udviklede en række museer sammen med LGBT+ Danmark undervisningsmateriale til folkeskolen om kunst, køn, seksualitet og identitet i et historisk og nutidigt perspektiv.

Årets Hetero også kendt som Straight Ally gik til den professionelle fodboldspiller Viktor Fischer

Den professionelle fodboldspiller sagde fra over for homofobiske tilråb på fodboldbanen og startede en mindre revolution.

Foreningsprisen gik til LGBT+Huset i Aarhus

Prismodtagerne fra LGBT+Huset i Aarhus, hvor man som det første sted samler kultur, socialt arbejde og sundhed under et tag.

Medieprisen gik til DR-serien '10 år senere'

Anders Grau og Martin Høgsted spillede hovedrollerne i serien om et homoseksuelt par i '10 år senere'.

Aktivistprisen gik til Hanne Gyberg Frandsen

Hanne Gyberg Frandsen vandt aktivistprisen for hendes arbejde med at rådgive og understøtte migranter med LGBT+ baggrund, så de bliver bedre rustet til et værdigt liv i Danmark.

Årets LGBT+person gik til Silas Holst og Jakob Fauerby

Silas Holst og Jakob Fauerby takkede blandt andet TV 2 for at lade dem danse sammen i 'Vild med dans'.