Efter måneder med coronavirus har Sofie Linde fået nok: - Jeg slår op med dig, 2020

Hun overraskede alle, da hun gav den som Mick Øgendahls flabede bugtalerdukke i 2018 – men i år griber hun selv mikrofonen til 'ZULU Comedy Galla'.

For 30-årige Sofie Linde er 'ZULU Comedy Galla' efterhånden blevet en tradition, og hun var ikke i tvivl, da ZULU tilbød hende værtstjansen:

- Jeg glæder mig som en vanvittig og ser utrolig meget frem til at lave et show med så højt til loftet, hvor der er plads til at gakke ud og gøre noget, bare fordi det er sjovt, siger Sofie Linde.

Hun er bedst kendt som vært for 'X Factor', hvor hendes fornemste opgave er at styre slagets gang og ikke mindst de tre diskussionslystne dommere.

Til 'ZULU Comedy Galla' skal Sofie Linde - udover at holde snor i showet - også selv på banen som underholder.

Nervøsitet og ærefrygt

En lang række komikere og skuespillere har tidligere fået publikum og seerne hjemme i stuerne til at grine. Eksempelvis Mick Øgendahl, Nikolaj Lie Kaas og Rasmus Bjerg.

Men på trods af ærefrygten for de mange tidligere værter, er Sofie Linde mere end klar.

- Jeg er pumpet op til randen med nervøsitet og ærefrygt - primært fordi jeg jo ikke har prøvet at være vært på et show som dette før. Men jeg glæder mig til at lave et show med så højt til loftet, og hvor der er plads til at gakke lidt ud. Og gøre noget bare fordi, det er sjovt, siger Sofie Linde.

Sofie Linde har i flere år været fast gæst, når kulminationen på ZULU Comedy Festival løb af stablen i Operaen. Et show, hun år efter år har set frem til.

Hun ser 'ZULU Comedy Galla' som en legeplads, hvor der er plads til det "vilde og anderledes". En legeplads, hun længe har villet ind på:

- Og endelig er jeg her.

Trækker på sin erfaring

Som vært for 'X Factor', 'SommerSummarum', 'MGP' og adskillige andre programmer på blandt andet DR Ultra og Ramasjang er hun ikke en uerfaren kvinde.

Og det er netop hendes erfaring, hun har tænkt sig at trække på.

- Den vigtigste læring har været mod og selvtillid. Det er jeg nødt til at have en god portion af til 'ZULU Comedy Galla', siger Sofie Linde og fortsætter:

- Hvis jeg ikke selv stoler på, at jeg er sjov og sagtens kan klare opgaven, vil alle andre kunne lugte det på lang afstand - og det er altid en klemt situation for alle.

Hvad er god humor for dig, og hvad får dig til at grine allerhøjest?

- Det er svært at sige. Det afhænger af situationen og personen, som leverer. Som udgangspunkt er jeg meget glad for selvironi. Det er altid sjovt at høre om folks egne maskefald og sammen grine af noget, som er virkelig pinligt.

Er der noget, du synes, man ikke kan lave sjov med?

- Man siger jo, at man kan gøre grin med alt, så længe det er sjovt nok. Men hvad er sjovt nok? Jeg synes, det handler meget om timing.Timingen skal være der først og fremmest. Den gode joke er i mine øjne ikke den, der forarger. Den gode joke er den, der får alle til at grine.

Sofie Linde ser frem til at give Operaen et show, der med garanti sætter publikum og seernes corona-slatne lattermuskler på overarbejde.

Ingen pris til årets komiker, men...

Ligesom det meste andet bliver 'ZULU Comedy Galla' også anderledes i år. Det skyldes selvfølgelig coronakrisen. Da Danmark lukkede ned i foråret, betød det, at alle planlagte shows og turnéer af gode grunde måtte aflyses.

Dermed er der ikke noget grundlag at kåre en vinder på. Men heldigvis kan og skal Talentprisen stadig uddeles sammen med 100.000 skattefrie kroner.

Og de nominerede er:

  • Per Sodemann
  • Sofie Flykt
  • Simon Tang
  • Frederik Rosgaard

Du kan se, hvem af dem der vinder og resten af showet 6. september på ­TV 2 ZULU og TV 2 PLAY. På zulucomedy.dk kan du se festivalprogrammet og købe billetter til de forskellige shows.

Grundet Covid-19 vil der i år ikke være mulighed for at købe billet til showet.