Danmark på hovedet

Mick Øgendahl samler komikere i nyt sketch-show: - Det bliver lidt rock and roll og fra hoften

Vi var ikke nået langt ind i nedlukningen af Danmark, før den populære komiker fik en idé.

Siden statsministeren valgte at lukke Danmark ned, har hverdagen ændret sig hos danskerne.

Også hos Mick Øgendahl, der efter en uge begyndte at føle sig rastløs.

Men han var også forvirret.

Jeg tror, at strømmen af negative informationer er så overvældende, at det skaber en trykkoger af dårlig energi. Der kan humor være med til, at hele lortet ikke eksploderer

Mick Øgendahl

På den ene side var han glad for, at hans egen familie ikke var ramt af noget. Men på den anden side også frustreret over, at hverdagen var sat på den anden ende.

Og sådan har mange danskere det nok i disse dage.

Derfor tænkte Mick Øgendahl, at han ville stable et sketch-show på benene, der kunne få et lille smil frem hos danskerne.

I sketch-showet, hvor Mick Øgendahl er vært, vil der være en række kendte komikere og skuespillere med. I premiereprogrammet medvirker den ene halvdel af 'Minkavler'-forfatterduoen Jonas Mogensen, Mahamad Habane, Christian Fuhlendorff og skuespiller Anders Brink.

Alle medvirkende vil spille en karakter og portrættere nogle af de situationer, som danskerne oplever i disse dage.

Rock and roll-tv

Mick Øgendahl er en garvet komiker, der har masser erfaring med tv-shows, men denne gang har arbejdsvilkårene været temmelig anderledes.

- Det er lavet under de restriktioner, som gælder for os alle om at holde afstand og ikke være mere end 10 personer i det samme lokale, fortæller Mick Øgendahl til TV 2.

De optager primært i en lille lejlighed og har hverken folk til at fikse kostumer eller make-up. Det må de undvære for at mindske antallet af personer på settet.

Derfor vil mange af sketchene også involvere moderne teknologi såsom Facetime.

- Det bliver lidt rock and roll og fra hoften, siger Mick Øgendahl.

Arbejder i døgndrift

Sketch-showet, der hedder 'Danmark på hovedet' har premiere på TV 2 ZULU torsdag aften klokken 20.00 og vil herefter blive sendt samme tid på alle hverdage.

Det betyder, at Mick Øgendahl og hans kollegaer har virkelig travlt.

De producerer nærmest i døgndrift og på grund af påsken, skal de lave to programmer om dagen.

- Det betyder, at vi skal finde på indhold løbende. Vi kommer til at kaste en masse pile afsted, og så må vi håbe, at de fleste rammer, siger Mick Øgendahl, der dog også har forberedt sig på, at nogle pile vil ramme ved siden af.

Og det har han det okay med.

- Nogle gange må man sgu bare gøre noget.

Epidemien er ikke sjov

Der er ingen tvivl om, at konsekvenserne af corona-epidemien er alvorlige. Og Mick Øgendahl siger da også, at der som sådan ikke er noget sjovt ved corona.

Men det er der i den måde, vi danskere agerer på over for hinanden som mennesker og i de tanker, der går gennem hovederne på os.

Det er de ting, som Mick Øgendahl og kollegerne vil tage fat i.

- Jeg tror, at strømmen af negative informationer er så overvældende, at det skaber en trykkoger af dårlig energi. Der kan humor være med til, at hele lortet ikke eksploderer, siger Mick Øgendahl.

'Danmark på hovedet' har premiere torsdag klokken 20.00 på TV 2 ZULU og på TV 2 PLAY.

I ZULUs nye program bringer vi her et indblik i livet for en far, der hjemmepasser under Coronakrisen. Se Danmark på hovedet på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY. Video: Carl-Oscar Svensson
I ZULUs nye program, Danmark på hovedet, er der fornemt besøg af en naturekspert, der ved alt om naturen. Se Danmark på hovedet på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY. Video: Carl-Oscar Svensson