Ibi Støving nøgen på scenen til ZULU Awards

Den 45-årige 'Date mig nøgen'-værtinde valgte selv at smide tøjet, da hun gik på scenen til awardshowet. Og det var der en særlig grund til.

Der var nok ikke mange, der havde regnet med at se 'Date mig nøgen'-værtinden uden tøj på. Men det var altså lige præcis dét, der skete, da hun torsdag aften trådte ind på scenen i K.B. Hallen, da ZULU Awards løb af stablen.

Og det udløste et gigantisk bifald fra salen, hvor publikum rejste sig op.

- Godaften, har I det godt? fnisede Ibi Støving, inden hun med et glimt i øjet sagde:

- Så er kampen om at blive næste års vært ved ZULU Awards skudt i gang, som I kan se.

Hun fik øje på Melvin Kakooza blandt publikum. Tidligere havde han rappet Coolio's 'Gangsta's Paradise' på scenen. Ibi rettede direkte henvendelse til ham:

- Melvin, Gangsta's Paradise, ved du, hvor det er? spurgte hun retorisk og pegede på sit skridt:

- Right there, motherfucker.

- Du er unik!

Men der var også plads til et vigtigt budskab.

For der var en mening med hendes optræden uden en trevl på kroppen.

- Helt ærligt, så står jeg her af en grund og kun én grund alene. Og det er for at tale om krops-issues. Specielt til kvinder og især til de unge piger i det her land, sagde hun og fortsatte:

- Du er unik. Du er smuk. Og du gør med din krop, hvad fanden der passer dig, så længe du passer på dig selv.

Og dét budskab faldt i god jord hos publikum, der endnu engang brød ud i vild hyldest.

- Hold kæft mand, jeg er lige ved at skide i bukserne, men det kan jeg ikke, for jeg har jo ikke nogen bukser på, sagde Ibi Støving kækt, inden aftenens vært, Dar Salim, kom ud med en stor sort kappe til hende.

Og så ledte Ibi Støving opmærksomheden mod nogle helt andre personer, nemlig deltagerne fra 'Date mig nøgen', som hun præsenterede som "Danmarks modigste mennesker".

Sammen overrakte de prisen til 'Årets lyd', som gik til Curlingklubben.

Vil mere end at underholde

Ibi Støving har ført an som vært i det kontroversielle og populære datingprogram ’Date mig nøgen’. Her smider en række modige danskere tøjet i håb om at finde kærligheden.

Men for Ibi Støving har nøgenheden i programmet lige fra begyndelsen haft et dybere formål end blot at underholde og trække nysgerrige blikke til.

Værtinden har nemlig et stort ønske om at være med til at ændre på den kropskultur, vi har i dag.

I forbindelse med premieren på første sæson af ZULU-programmet fortalte hun, at hun mente, det er et problem, at især unge mennesker i dag eksponeres for mange nøgne kroppe, der ser ud på en måde, som de færreste helt almindelige mennesker gør.

- Jeg håber, der sidder nogle unge mennesker og ser med derude, og i stedet for at spejle sig i kroppene i pornofilm kan de gøre det i de helt almindelige kroppe, vi ser i ’Date mig nøgen’, sagde hun dengang til TV 2.

Og den mission er lykkedes, mener tv-værten.

I hvert fald har Ibi Støving oplevet en lovestorm fra seere, der har været glade for at se helt almindelige kroppe på tv.

I tiden efter at første program var rullet over skærmen, tikkede hundredvis af beskeder ind på Ibi Støvings Instagramprofil. De var udelukkende positive, og rigtig mange af dem var fra unge piger.

Flere skrev, at de nu turde gå i bad efter idræt i skolen.

Og det er Ibi Støving virkelig glad for.

- Hold da kæft, hvor er det synd, at de har haft problemer med det før, sagde hun dengang.

Du kan se 'ZULU Awards' på TV 2 PLAY