Det bliver legenDARisk – her er dette års vært på ZULU Awards

Den 42-årige skuespiller Dar Salim kaster sig ud i en helt ny rolle, når han skal styre slagets gang til ZULU Awards

Ambitionsniveauet er tårnhøjt.

Og selvom det først afsløres nu, at Dar Salim skal være vært på dette års ZULU Awards, så har Dar Salim selv vidst det i månedsvis.

I disse måneder har han øvet sig på at levere et storslået show med et åbningsnummer, som, han lover, vil vise en side af ham, vi aldrig har set før.

Når Dar Salim forbereder sig til roller, plejer han ofte at bruge lang tid på at researche.

Til rollen som Bo i tv-serien ’Dicte’ fulgte han eksempelvis en fotograf og havde et kamera over skulderen i tre måneder, mens han var med på operationsgangen og fulgte en kirurg i flere uger for at kunne spille en troværdig hjertekirurg i ’Underverden’.

Til værtsrollen har han også fået hjælp fra flere professionelle udefra. Men han vil ikke afsløre til hvad.

Men en ting er helt sikkert. Han vil gøre sig umage.

Om Dar Salim

Navn: Dar Salim

Alder: 42 år

Uddannet pilot og skuespiller

Debuterede i spillefilmen ’Gå med fred, Jamil’

Har medvirket i blandt andet ’Game of Thrones’, ’Dicte’, ’Borgen’, ’Underverden’, ’Kriger’ og ’Til vi falder’

- For mig er ZULU Awards Danmarks største awardshow, og jeg vil gøre mit bedste for at prøve at løfte barren. Så må vi se, om det også lykkedes, lyder det fra skuespilleren.

Værts-Dar er også en form for karakter

Anders Breinholt, Rune Klan, Simon Talbot og Casper Christensen har tidligere været værter på ZULU Awards. De er alle personer, som primært lever af at underholde.

Dar Salim er herhjemme kendt som en karakterskuespiller i seriøse og dramatiske roller. Derfor er det nyt for ham at skulle være sjov foran et dansk publikum.

- Jeg synes selv, jeg har ret meget humor, og jeg har også lavet en del komedie i udlandet, men når det så er sagt, så ser jeg det ikke som min opgave at være sjov til ZULU Awards, siger Dar Salim og fortsætter:

- Jeg skal være mig selv og føre publikum sikkert gennem en underholdende aften, hvor de skal føle sig trygge og have en fest. Og mon ikke de også får det sjovt.

Hvis man laver ged i den foran publikum, så er der afregning ved kasse et

Dar Salim

- Til ZULU Awards skal du ikke spille nogen rolle, men være dig selv. Hvordan tror du, det bliver?

- I alle karakterer, jeg har spillet gennem årene, har jeg også haft mig selv med. Det kan være i form af en konkret fysisk ting, en følelse eller tanke. Jeg har jo kun mig selv, mine erfaringer og min fantasi at trække på, svarer Dar Salim og fortsætter:

- Og Dar som vært er også en form for karakter. Jeg opfører mig jo anderledes, end hvis jeg går rundt derhjemme. Det er en værtsrolle, og jeg bruger nogle af de samme værktøjer til den, som jeg gør i skuespillet.

Afregning ved kasse et

Selvom han er vant til at levere foran et publikum, når han er på filmset eller har spillet teater på nogle af de største danske scener, har han alligevel aldrig prøvet at stå på en scene foran mere end 2000 mennesker.

Og det er lige præcis det antal publikum, der vil være i K.B. Hallen 13. februar, når Dar Salim står i spidsen for ZULU Awards 2020.

- Hvis man laver ged i den foran publikum, så er der afregning ved kasse et, siger han.

Men det satser han heller ikke på.

For han har planer om at være velforberedt og have et godt show på hånden. Derfor satser han også på, at alt kommer til at gå godt – og så er publikums energi en gave, som kan løfte showet, fortæller han.

Svært at holde masken

I forbindelse med offentliggørelsen af Dar Salim som vært, ville ZULU lave et spoof på ’Dirty Dancing’.

Den var Dar straks med på, og han foreslog selv, at han skulle danse med skuespilleren Roland Møller.

- Vi øvede dansen dagen inden, vi optog traileren. Det var på samme tid skægt, mærkeligt og svært at holde masken – og så kommer det til at have en direkte tråd til selve showet. Det kan jeg vist godt sige uden at afsløre for meget, siger Dar Salim.

ZULU Awards bliver optaget i K.B. Hallen 13. februar, og du kan som altid komme med som publikum. Køb din billet LIGE HER.

Med et fantastisk musikalsk medley bliver Dar Salim præsenteres som presenter ved Zulu Awards 2019. Video: Jacob Carlsen

Du kan se 'ZULU Awards' på TV 2 PLAY