Nøglen til succes

Vestegns-knægt vandt job som millionmægler i Sydspanien

Han tog fra Vestegnen til Marbella i håbet om at sikre sin families økonomiske frihed.

Det blev Viktor Emanuel Rossum fra Albertslund, der vandt TV 2 Zulu-programmet 'Nøglen til succes'.

Han kan derfor nu kalde sig ejendomsmægler-trainee hos den danske ejendomsmægler, Tine Hagemeister, i det luksuriøse ejendomsmæglerfirma 'International Marbella' i Sydspanien.

Hun driver sit kontor i den pæne del af byen Marbella - og handler helst med telefonnumre-boliger, som hun kalder det. Boliger, der har et prisskilt på mindst otte cifre.

Byen er i dag kendt for at være et luksusparadis, hvor mange af verdens største finansmænd og kvinder har ejendomme.

Marbella var drømmen om succes

Det er noget af en kontrast for programmets vinder. Viktor Emanuel Rossum er fra Albertslund på den københavnske vestegn. Med fire brødre og en lillesøster kommer han fra det, han selv kalder for 'arbejderklassen'.

- Vi har ikke haft så mange penge, som andre måske har haft, fortæller Viktor Emanuel Rossum.

- Men opvæksten på Vestegnen har lært mig, hvor meget man skal kæmpe for at få en god tilværelse. Successen kommer ikke af sig selv, siger han.

Derfor tog han også en beslutning, da han fik nyheden om, at han skulle være far til en lille dreng. Han ville gå direkte efter succesen.

Derfor meldte han sig som deltager i programmet, hvor præmien var en stilling som 'trainee' med udsigt til en et-årig kontrakt og en årsløn på 50.000 euro (cirka 373.000 kroner) plus provision.

Blot tre uger efter sønnen kom til verden, satte han så kursen mod Marbella og optagelserne til programmet.

- Det var rigtig svært at sige farvel, fortæller Viktor Emanuel Rossum og tilføjer:

- Men jeg gjorde det jo for vores søns skyld. Det hele handlede for mig om muligheden for at vinde friheden til at bygge et godt liv op for vores familie, og det her var en rigtig god mulighed for mig til at tage ansvar som far.

Dansk kultur i Spanien

I Marbella gjorde Viktor Emanuel Rossum brug af sin Vestegns-ihærdighed og endte med at vinde programmet - og dermed jobbet som trainee.

- Lige da min kæreste fik nyheden, blev hun lidt chokeret. Selvom vi begge har boet i Spanien, er det jo et stort skridt at skulle rykke alt op i Danmark for at flytte til Marbella, fortæller han.

Derfor flyttede han først alene til Marbella for at få styr på lejligheden og omgivelserne. Kæresten og sønnen er indtil videre på visit så ofte og så længe, de kan, og med svigermor som ekstra hjælp.

- Vi tager hele processen en dag ad gangen. Der er en masse ting, vi skal have styr på. Vi skal eksempelvis finde ud af, hvilken institution vores søn skal gå i. Skal den være international, dansk eller nordisk? Og hvordan sørger vi for, at han stadig får den danske kultur med sig, når vi nu forhåbentligt skal bo i Spanien i mange år?, siger Viktor Emanuel Rossum.

Vil gerne lave penge

Han er knap en måned inde i jobbet som trainee og har endnu ikke solgt noget. Men det er ikke det vigtigste lige nu.

- Jeg har bare glædet mig til at komme i gang. Jeg skal først have lært en hel masse, så jeg prøver at involvere mig i så meget som muligt i firmaet. Jeg får en masse undervisning om ejendomsmæglerfaget, men ellers er det bare ’learning by doing’, siger Viktor Emanuel Rossum.

Han ved også godt, at hvis han klarer sig godt i jobbet som luksusejendomsmægler kan der følge en stor løncheck på sigt.

- Det er jo den økonomiske frihed for min familie, jeg har sigtet efter fra starten. Et arbejde skal selvfølgelig også være sjovt, og det er det her heldigvis. Så jeg ser helt sikkert mig selv som ejendomsmægler i fremtiden, siger Viktor Emanuel Rossum.

- Men jeg vil jo i sidste ende rigtig gerne bare lave en masse penge, siger han og griner.

Se 'Nøglen til succes' på TV 2 PLAY.