Date mig nøgen

De mødte hinanden i kontroversielt datingprogram - Senere opdagede de, at de havde én særlig ting til fælles

Elnara og Maja Mathilde valgte hinanden i 'Date mig nøgen', men vil ikke binde sig til én partner.

Elnara Jensen var sæsonens første kvinde, der stillede sig i midten af de farvede bokse i ’Date mig nøgen’. Programmet var den første danske udgave, hvor hovedpersonen var biseksuel.

29-årige Elnara Jensen fra Ikast er blandt sine venner kendt for at smide tøjet. Og hun tilmeldte sig også ’Date mig nøgen’ for at gøre op med den blufærdighed, hun synes, vi har herhjemme.

Elnara kunne både vælge mellem både mænd og kvinder. Da programmet lakkede mod ende, stod hun tilbage med valget mellem to kvinder.

Valget faldt på 21-årige Maja Mathilde Lind, og de to forlod studiet nøgne hånd i hånd.

På daten fandt de ud af, at de begge interesserede sig for at skabe tøj. Maja Mathilde er uddannet beklædningshåndværker, mens Elnara syer, hækler, strikker og broderer.

Men i takt med at de lærte hinanden bedre at kende, fandt de ud af, at de havde langt mere til fælles, end de først havde regnet med.

I et forhold

Det snakkede de blandt andet om, da de var på deres tredje date, som foregik på en vandpibecafe i Vejle.

- Hvordan har du det med at ses med andre, mens man er i et forhold?, spurgte Maja Mathilde Lind, der bor i Fredericia.

- Det kommer an på, hvilke aftaler man har med sin partner. Men hvis der er åbenhed om det, og man respekterer hinandens grænser, så er det fint, svarede Elnara Jensen.

Maja Mathilde var enig.

Maja Mathilde var single, da hun medvirkede i ’Date mig nøgen’, men da hun mødtes med Elnara på vandpibecafeen havde hun i mellemtiden fået en mandlig kæreste.

Alligevel mødtes hun med Elnara et par gange efter programoptagelserne. Og det vidste kæresten godt.

- Han siger, at det er mit liv, og mig der bestemmer. Bare jeg ikke ødelægger det, vi har, er det okay med ham, forklarede Maja Mathilde Lind.

Det gør heller ikke Elnara noget, at Maja Mathilde er i et forhold med en mand.

De er nemlig enige i, at det er vigtigt, at man kan være den, man er. Det, synes de begge, man kommer længst med i et forhold.

Afstemning

Lever du i et åbent forhold?

- Du har en mega flot krop

- Det her er ikke en veninde-date. Vi to er jo tiltrukket af hinanden, sagde Maja Mathilde Lind og smilede til Elnara, der sad ved siden af hende i sofaen.

Luften i det lille rum i vandpibecafeen var ikke kun tung af røg. Der blev også flirtet på daten, og komplimenterne fløj gennem luften.

- Jeg er helt vild med den måde, du kigger på mig på. Med dit glimt i øjet. Den gnist og spænding, der er i mellem os – den varmer i hvert fald lige lidt, sagde Elnara Jensen og fniste lidt.

De to unge kvinder kiggede hinanden dybt i øjnene.

- Du har også en mega flot krop. Og flotte, brune øjne, svarede Maja Mathilde Lind tilbage, inden de igen vendte tilbage til den mere seriøse snak.

Ingen ambitioner om at blive kærester

De er begge enige i, at folk er alt for fokuserede på, hvad andre tænker. Både i forhold til at være nøgen, men også når det kommer til måden at leve sit liv på.

Maja Mathilde har oplevet, at normen er, at man har én fast partner. Og hun frygtede også, hvad forældrene ville sige til, at hun var i et forhold, hvor det var okay at date piger ved siden af.

- Men det er dér, løgnene opstår. Det er der, folk sårer sig selv og sine medmennesker, fordi de ikke står ved, hvem de er, og hvad de har lyst til, sagde Elnara Jensen.

Og Maja Mathilde var enig:

- Men hvis dem omkring dig elsker dig for den, du er, så skal de jo nok blive ved med at elske dig, sagde hun.

De to kvinder har ingen ambitioner om, at deres dating skal udvikle sig til et forhold. Det er ren flirt og tiltrækning.

- Jeg har nogle lyster, som jeg gerne vil have indfriet. Og hvis min kæreste ikke kan indfri det hele, så må jeg jo ud og finde det et andet sted, sagde Maja Mathilde Lind.

Du kan se ’Date mig nøgen’ hver mandag klokken 20.40 på TV 2 ZULU eller på TV 2 PLAY.

Perspektiv

Det kan være svært at være åben om sin seksualitet, når man er biseksuel

I den nye undersøgelse 'Projekt SEXUS', svarer 58 procent af de adspurgte biseksuelle mænd og 25 procent af de biseksuelle kvinder, at de i ringe grad eller slet ikke føler, de kan være lige så åbne om deres seksuelle identitet, som de selv ønsker.

12 procent af de adspurgte biseksuelle mænd og 14 procent af de biseksuelle kvinder har oplevet at blive mobbet eller chikaneret på grund af deres seksuelle orientering.

5 procent af både de adspurgte biseksuelle mænd og kvinder har oplevet at blive fysisk forulempet på grund af deres seksuelle orientering.

Kilde: Projekt SEXUS, der et samarbejde mellem Statens Serum Institut og Sexologisk Forskningscenter på Aalborg Universitet.