Date mig nøgen

TV-vært oversvømmet af beskeder fra unge piger: Nu tør de gå i bad efter idræt

’Date mig nøgen’ lægger ud med et biseksuelt program, men ifølge Ibi Makienok er vi stadig ikke helt i mål med mangfoldigheden.

Da første sæson af ’Date mig nøgen’ rullede over skærmen i begyndelsen af 2019, havde Ibi Makienok en klar mission. Unge mennesker skulle opleve, hvor forskellige kroppe kan se ud.

Især at de færreste ligner dem på de sociale medier eller i pornobranchen.

Og den mission er lykkedes, mener tv-værten.

I hvert fald har Ibi Makienok oplevet en love storm fra seere, der har været glade for at se helt almindelige kroppe på tv.

I programmet står fem modige mænd og kvinder i hver deres farvede boks. De nøgne kroppe bliver valgt til eller fra, i takt med at flere og flere kropsdele bliver afsløret.

Når hovedpersonen har skåret det nøgne felt ned til to personer, skal han eller hun selv smide tøjet. Til sidst udvælges den udkårne til en date.

Hundredvis af beskeder

I tiden efter at første program var rullet over skærmen, tikkede hundredvis af beskeder ind på Ibi Makienoks Instagram-profil. De var udelukkende positive, og rigtig mange af dem var fra unge piger.

Flere skrev, at de nu turde gå i bad efter idræt i skolen.

Og det er Ibi Makienok virkelig glad for.

- Hold da kæft, hvor er det synd, at de har haft problemer med det før, siger hun.

Flere mødre og enkelte fædre har også skrevet, at ’Date mig nøgen’ har hjulpet dem med at tage ”snakken om blomster og bier” med deres teenagebørn.

Men det er ikke kun i det digitale univers, tv-værten har mærket opmærksomheden.

Hun har også oplevet at blive passet op af et aldeles uventet publikum.

Mødet med to ældre damer

En aften Ibi Makienok var ude, så hun to ældre damer med sjal og stok stå og kigge på hende.

- De havde et drilsk blik i øjnene, så jeg tænkte: "Åh nej, nu får jeg skældud", siger Ibi Makienok.

De ældre damer begyndte at nærme sig hende, og da de kom helt tæt på, smilede de og sagde:

- Vi ser det også. Det er godt.

Det overraskede Ibi Makienok, at programmet ramte så bredt. Målet var ellers de 15-40-årige, og disse kvinder var omkring 75 år.

- Det var bare fedt, det grinede jeg sgu meget af, siger tv-værten.

Ny og vigtig ændring

Mandag aften løber første afsnit af anden sæson over skærmen, og i dette program er der sket en lille, men betydningsfuld ændring.

Her er det nemlig en biseksuel kvinde, der er hovedperson. Hun kan derfor vælge mellem både mænd og kvinder i de farvede bokse.

Den ændring er Ibi Makienok begejstret for.

- Det er vigtigt, at LGBT-personer bliver repræsenteret på tv, så der er noget, folk kan spejle sig i, siger hun og håber, at det kan være med til at skabe endnu mere tolerance i befolkningen.

Men vi er ikke helt i mål. Ibi Makienok håber, at programmet kan blive endnu mere mangfoldigt fremover.

- Jeg vil da rigtig gerne have flere forskellige mennesker med i programmet. Eksempelvis en muslimsk pige eller dreng. Eller et seniorshow, så den ældre generation også bliver repræsenteret, siger hun.

Du kan se første afsnit af anden sæson af ’Date mig nøgen’ på TV 2 ZULU i aften klokken 20.40 eller allerede nu på TV 2 PLAY.

Kunne du tænke dig at være med i næste sæson? Så tilmeld dig lige her.