Nøglen til succes

Dansk mæglerdronning skal sælge Spaniens dyreste bolig: Kom indenfor og se, hvordan knap en halv milliard ser ud

Tine Hagemeister, jetset-mægleren i TV 2 ZULUs nye program 'Nøglen til Succes', har sin dyreste bolig til salg nogensinde.

Danmarks dyreste bolig var i 2017 en 593 kvadratmeter Vedbæk-villa, solgt for 55 millioner. Og i 2018 en enorm hvid Hellerup-villa, der blev solgt for 70,5 millioner kroner.

Men Danmarks luksusboliger er små bjælkehytter i sammenligning med Spaniens dyreste ejendom. Huset, der ligger i Marbella, har en pris på 55.000.000 euro - rundt regnet 410.000.000 kroner.

Lige nu er ejendomsmægleren Tine Hagemeister aktuel i TV 2 ZULUs nye program 'Nøglen til Succes', og det er hende, der har den røde kæmpevilla til salg. Hvis hun får solgt boligen, vil hendes firma tjene 3,5 procent af salgsprisen. Det svarer til 17,5 millioner kroner.

Overvejer du at rykke til Spanien, er du ikke alene. Antallet af danskere, der vælger at flytte til Spanien, har nemlig aldrig været så højt. I 2018 flyttede 1273 enkeltpersoner adresse fra Danmark til Spanien. I 2009 til 2012 var der ellers et markant fald i antallet.

Overvejer du at købe en villa som denne, er du til gengæld ret alene. Danskere, der har råd til en bolig i denne prisklasse, er der langt færre af. Det blev anslået, at der fandtes mellem 100 og 150 milliardærer i Danmark i 2018.

Men hvad skal man egentlig tjene for at få råd til sådan et hus?

Formue på over en milliard dollar

Man skal have en formue på over en milliard dollar for at kunne købe en bolig som den i Marbella, mener boligøkonomisk ekspert hos Bolius Jørgen Munksgaard Rasmussen.

- Det kræver markant flere frimidler end det, som boligen koster, for sådan en ejendom har jo som oftest også meget høje driftsomkostninger, siger han.

I modsætning til en almindelig bolighandel giver det ikke mening at tale om, hvad en privatperson skal tjene om måneden for at få råd til boligen, mener Jørgen Munksgaard Rasmussen. Han forklarer, at personer, der kan købe huset i Marbella, i de fleste tilfælde vil have en formue, som de kan købe for - og de vil derfor betale kontant.

Tager man Jørgen Munksgaard Rasmussen bogstaveligt, vil en fremtidig køber af huset skulle slæbe en 3,8 tons tung taske afsted til sælgeren. Det er nemlig det, 410 millioner kroner vejer kontant i 100-kronesedler.

Et hus på 4500 kvadratmeter

Den grandiose ejendom bliver kaldt Casa Loriana. Huset er 4500 kvadratmeter, og grunden er på 8000 kvadratmeter med udsigt til havet. Til sammenligning er et gennemsnitligt parcelhus i Danmark omkring 140 kvadratmeter.

Casa Loriana har 15 soveværelser, og det kan lejes for 190.000 kroner per nat.

Ved indgangen til huset står en marmorfontæne indenfor en enorm smedejernsport. Entreen åbner op i tre etagers højde med stor kamin og farvede glasvinduer i taget, samt en udsigt over den vestlige ende af Middelhavet.

Udover de 15 soveværelser har huset ti rum, egen biograf, bibliotek, elevator, marmorbadeværelser, en musiksalon, sparum og fitnessrum.

Tine Hagemeister startede sit firma i Marbella i 2010. Hun sælger primært telefonnumre-boliger, som hun kalder dem. Altså boliger med et ottecifret prisskilt. Hun sælger helst kun boliger under 10.000.000 danske kroner, hvis det er en tjeneste for en ven.

Hun peger på, at det især er husets beliggenhed, som hiver prisen i vejret. Det ligger nemlig på den såkaldte Golden Mile i Marbella - en strækning helt ud til kysten. Og boligen er en af de få, som ligger helt ud til stranden på den strækning, fortæller Tine Hagemeister.

Huse i en prisklasse som Casa Loriana er sjældne. Det næstdyreste hus, som Tine Hagemeister har til salg, er en villa til 108.000.000 kroner. Det tredjedyreste koster 103.000.000 kroner.

'Nøglen til Succes' bliver sendt torsdag klokken 21 på TV 2 ZULU og på TV 2 PLAY.