Nøglen til succes

Hun skuffede sine forældre - men sælger i dag villaer i milliardklassen

Tine Hagemeister sælger boliger med prismærker på trecifrede millionbeløb til Europas jetset.

20-årige Tine Hagemeisters telefon ringede. Det var en mulig køber - den første i hendes korte karriere. Manden i røret bød et pænt millionbeløb for den lejlighed, som hun, som firmaet nyeste medarbejder, skulle sælge.

Hun havde aldrig solgt en lejlighed i London før. Faktisk havde hun aldrig solgt noget.

Nu stod hun overfor sit livs vigtigste bolighandel med en køber i røret. Hun takkede for buddet og ringede sælger op.

- Det opkald gjorde virkelig store ting for min karriere og resten af mit liv, siger Tine Hagemeister.

De første drømme

Tine Hagemeister er netop nu på jagt efter en lærling, som har nogle af de kvaliteter, som hun selv havde dengang som 20-årig. Den jagt kan man følge i TV 2 ZULU-programmet 'Nøglen til Succes', der har premiere torsdag.

Tine Hagemeister bor i dag i Marbella i Spanien under sydens sol. Hun går aldrig uden for døren uden høje hæle, markerede sorte øjne med centimeterlange vipper, figuromsluttende, præsentabelt tøj og sirligt stylet hår.

Hun skal nemlig altid være klar til at møde en nuværende eller potentiel kunde, for hun sælger boliger i en liga, hvor kun de rigeste kan være med.

Men at være ejendomsmægler har ikke altid ligget i kortene for Tine Hagemeister.

I Tines familie havde alle en akademisk uddannelse. Og de så helst, at deres datter gik samme vej. Gerne en lang uddannelse indenfor jura eller økonomi. Mere har Tine Hagemeister ikke lyst til at fortælle om familien, siger hun med en fast stemme og en blanding af nordsjællandsk dialekt og en sådan pause, som udenlandsdanskere bruger, når de skal tilbagekalde sig danske fraser.

Hun holder helst familien adskilt fra sit virke som ejendomsmægler. Ingen grund til at blande de to verdener.

Deres store skuffelse

Da Tine Hagemeister blev ældre, flyttede hun fra akademikerforældrene til Englands hovedstad for at komme væk fra Danmark.

Som 20-årig fik hun job hos en ejendomsmægler. Hendes stilling skulle have været at arkivere dokumenter i baglokalet, men virksomhedens direktør ønskede ikke at gemme Tine væk i et baglokale. Derimod tilbød han den unge kvinde en stilling som ejendomsmægler i sit firma. Et job, som dengang i slutningen af 70'erne var forbeholdt mænd.

Da Tine takkede ja, blev hun firmaets anden kvindelige salgsforhandler nogensinde - og hun blev samtidig familiens skuffelse.

Da Tine Hagemeister fortalte, at hun havde takket ja til stillingen som ejendomsmægler, mødte hun en skuffet kølighed derhjemme. Ejendomsmægler var ikke på listen over forældrenes drømme for deres datter.

Kort efter at Tine Hagemeister havde takket ja til jobbet som ejendomsmægler, blev hun kastet ud i sin første fremvisning. En fremvisning, som har defineret hendes liv.

Det første salg

Tilbage til den dag den 20-årige Tine Hagemeisters telefon ringede. Hendes opgave var at sælge en enorm penthouselejlighed i et af Londons mest prestigefyldte nabolag.

I røret var en mulig køber med et pænt bud. Tine Hagemeister ringede til sælgeren. Hun var ærlig. Fortalte, at hun var ny i jobbet, og at hun ikke helt vidste, hvad hun skulle gøre med buddet. Og så skete der noget, som Tine husker som magisk. Sælgeren, en succesfuld britisk finansmand, valgte at give hende nogle gode råd.

- Jeg kan lide din ærlighed. Nu skal jeg lære dig alt om handler, husker Tine Hagemeister, at han sagde.

Han blev en form for mentor for den unge kvinde. Lærte hende at få den bedste pris i en handel. Men at holde både sælger og køber tilfredse, som hun beskriver det.

Tine Hagemeister husker, at penthousen blev solgt til en langt højere pris end den, køber først havde budt.

Rådet var med til at definere og fremme hendes karriere.

Tine Hagemeister spidser munden en smule, når hun bliver stillet et spørgsmål, som hun ikke ønsker at svare på. Hun er diskret omkring sine bekendtskaber. Værner om deres privatliv og særligt om de største af sine bolighandler. Præcis hvad hun lærte af den britiske finansmand, er et spidsmundsspørgsmål.

Den vigtige mand

I årene efter fik Tine Hagemeister føjet hundredvis af handler til sin portfolio. Hun avancerede indenfor firmaet og fik som 25-årig ansvaret for en nyåbnet afdeling i bydelen Knightsbridge i London.

En dag kom en dansk mand ind på det nyåbnede kontor på jagt efter en lejlighed i London. På daværende tidspunkt havde Tine Hagemeister en anden kæreste, men da den danske mand, tre år efter han havde set Tine på det kontor, hørte, at hun var blevet single, inviterede han hende ud.

Den danske mand havde et hus i Marbella, og parret begyndte at komme i det sydspanske sammen. De blev gift, og efter et par år flyttede Tine Hagemeister fast til solskinsbyen i Andalusien, hvor hun arbejdede videre for et britisk ejendomsmæglerfirma.

På det tidspunkt var Tine Hagemeister i midten af 30'erne, og hun havde et brændende ønske om at få et barn.

Den definerende sygdom

Tine ville meget gerne have haft børn selv. Men da hun og hendes mand var klar, gik det ikke helt let.

Parret forsøgte igennem en længere periode og gik derefter over til hormonbehandling. Tine blev gravid, men graviditeten sad udenfor livmoderen og måtte fjernes. Kort efter blev hendes mand syg.

Da de to sad på lægens kontor, fik de nyheden om mandens leverkræft. Der vidste Tine Hagemeister, at hendes drøm om børn var slut. De kunne ikke blive gravide mens manden var under kemobehandling, og hun ville fokusere på at være en støtte for sin mand.

Hun måtte afskrive drømmen om barnet fuldstændig for at kunne være der fuldt ud for sin mand.

- Det var en sorg, men man må vælge. Jeg valgte at støtte den, jeg elsker, siger hun nøgternt.

Men hun fik et andet barn.

Det eneste barn

Da Tine Hagemeisters mand gik bort i 2010, åbnede hun sit eget firma, International Marbella. Hun kalder sit firma for sit barn. Havde hun kunnet få børn, havde hun ikke haft energien til at få den succes, som hun har, mener hun.

Fra starten solgte hun dyre huse, men i dag er hun i en helt særlig kategori.

Hun handler helst med telefonnumre-boliger, som hun kalder det. Boliger, der har et prisskilt på mindst otte cifre. De få boliger, hun har til salg, som ligger under ti millioner danske kroner, er oftest vennetjenester.

Hun driver sit kontor i den pæne del af Marbella med sine to unge ansatte. Marbella er i dag kendt for at være et luksusparadis, og det siges, at mange af verdens største finansmænd og kvinder har ejendomme dernede.

Marbella er en pompøs by, hvor janteloven ikke gælder, og hvor det er naturligt at vise, hvor mange penge man har. Bugatti, Maserati og Porsche er normalen, men byen har også en mørkere side. Der er de seneste år blevet beslaglagt enorme mængder narkotika i området, og Marbella er også kendt for sit store udbud af prostituerede. Det er en by med kontraster.

Men Tine Hagemeister har altid travlt med den eksklusive side af byen. Hun afholder et årligt golfarrangement i den lokale golfklub - hvor et medlemskab koster en million danske kroner. Hun planlægger events for Lamborghini, hvor biler i millionklassen bliver fragtet ind over muren med kran ind i millionærers forhaver og bliver akkompagneret af blinis med kaviar. Og hun arbejder med at få terracottafarvede villaer til hundredvis af millioner til skifte navn på postkassen.

Ser hun tilbage, var det godt, at hendes forældre ikke fik sin vilje. Tine Hagemeister elsker sit liv i den lune jetset-verden. Hun er stolt af alt det, hun har opnået.

'Nøglen til Succes' sendes torsdag klokken 21 på TV 2 ZULU og på TV 2 PLAY.