Zulu

Var brandmand, pølsemand og skraldemand, men drømte i det skjulte om at springe ud som drag queen

Kim André har altid elsket at klæde sig ud. Lige siden han var en lille dreng, var det et frirum, hvor han kunne få lov at være sig selv.

Det blå lagen blev svøbt om kroppen. De to gule tennisbolde blev skubbet ned på brystet.

Nu manglede 9-årige Kim André bare det lange hår. Så ville han nemlig ligne en helt bestemt kvinde – sit idol. Han tog et rødt håndklæde og viklede det om hovedet.

Nu var han klar. Klar til at indtage stuen hjemme hos sin far og optræde som Spice Girls-idolet Geri Halliwell.

Det var ikke første gang, at Kim André klædte sig ud som kvinde.

Og bestemt heller ikke sidste gang.

For i udklædning kunne han være lige præcis den stjerne, han havde lyst til at være.

Stiletter, paryk og fuld make up

I denne historie skal du møde Kim André, der hele sin ungdom tog alle de mandejobs, han kunne komme i nærheden af, fordi han benægtede, at han var homoseksuel.

I dag lever han af at være drag queen. Aften efter aften indtager han scenen iført stiletter, paryk og en make up, der har taget timer at få til at sidde helt perfekt.

Men det var først, da han fyldte 24 år, at han turde stå ved, hvem han var.

Du kan opleve Kim André i serien 'En fabulous familie', der har premiere på TV 2 ZULU mandag klokken 21.20. Serien handler om Kim, Molly og Annemette, der alle er drag queens, og som har skabt deres egen lille familie.

Du kan også allerede nu se første afsnit på TV 2 PLAY.

- Jeg havde sex med piger for at bevise, at jeg ikke var bøsse

Kim André

"Bøssekim"

Som barn var Kim meget feminin, tyk, havde briller og var dårlig til sport. Et klassisk mobbeoffer. På ugentlig basis fik han piftet sin cykel, han blev sparket og sad næsten altid alene.

Han elskede at lege med dukker, og da han var 11 år, blev han grebet af at lave musicals.

Det var her, de andre børn begyndte at kalde ham ”homo” og ”bøssekim”. Og de råbte det efter ham på gangene.

Derfor skiftede han til en kristen privatskole, da han var 13 år. Skolen slog sig op på at være mobbefri. Det hjalp lidt. Men der gik ikke længe, før de andre børn begyndte at mobbe ham.

Kim var pigernes ven, og på den nye skole fandt han også hurtigt et fællesskab blandt pigerne. Men en dag fik han en SMS fra sin veninde, der chokerede ham.

  1. Der er fest hos bøssekim.

Beskeden skulle være sendt til en anden i vennegruppen. Det var først her, det gik op for ham, at selv hans tætteste veninder kaldte ham for bøsse.

Gik på jagt i morens klædeskab

Dengang havde Kim ikke affundet sig med, at han var til drenge. Hans mor havde til gengæld regnet ham ud. Hun spurgte ham direkte, men Kim benægtede det.

- Jeg tog afstand fra det på en næsten homofobisk måde og prøvede at være butch ude blandt de andre drenge. Og det var hårdt, for jeg sad jo derhjemme og så ’Dream Girls’ og hørte Celine Dion.

Han gik ofte på jagt i sin mors klædeskab. Han elskede at tage hendes kjoler og stiletter på.

Og det var helt okay.

Der var aldrig nogen hjemme hos hans far eller mor, der så skævt til ham. Det var jo bare sådan, Kim var. Men uden for hjemmets fire vægge føltes det meget forkert og forbudt.

Der var ingen, han kunne spejle sig i. Heller ingen homoseksuelle mænd på tv og slet ingen drag queens.

Efter folkeskolen benægtede Kim André stadig, hvem han var.

Havde sex med piger

Han tog alle de jobs, der sluttede på mand. Kim André var pølsemand. Brandmand. Skraldemand.

Han var også slagterassistent og rengjorde fly.

Kim André havde også pigekærester for at skjule, hvem han i virkeligheden var.

- Jeg havde sex med piger for at bevise, at jeg ikke var bøsse. Når jeg tænker tilbage på det, er det jo helt vildt trist. Men sådan var det jo bare. Det var mit liv dengang, siger han.

Sprang ud i champagnebrandert

Sideløbende med de mange ”mandejobs” dyrkede Kim André sin skuespildrøm. At stå på en scene og underholde et publikum gav ham mulighed for at komme ud med nogle følelser, tanker og historier.

Her kunne han tage en maske på, spille en rolle og lege med sin identitet foran andre end sin mor, far og storebror.

Men som årene gik, blev det sværere og sværere at være Kim i forklædning. Han måtte ud med sandheden.

Efter en musical på Nyborg Voldspil skubbede en champagnebrandert ham ud af skabet.

Kim André havde samlet sig mod og fortalte en veninde, at han var homoseksuel.

- Jeg kan være ekstrem feminin uden at blive mobbet for det

Kim André

I dagene efter forberedte han sig på, hvordan han skulle fortælle det til sin familie.

For hvornår var det rigtige tidspunkt? Og hvordan skulle han sige det? De to spørgsmål fyldte meget.

I hans hoved ville ønskescenariet være, at han havde haft en kæreste, som han kunne tage med hjem og præsentere. Men det havde han ikke.

To uger efter han havde fortalt sin største hemmelighed til sin veninde, skulle han sammen med sin storebror Kenneth hjem og spise hos deres mor.

Svedige håndflader

På dette tidspunkt var Kim 24 år. Han var utrolig nervøs, men også helt vildt glad og lykkelig. Hans mor, som han er meget tæt med, kunne godt mærke, at der var noget i gærde.

Da hun så ham træde ind ad døren, strålede hans øjne. Hun syntes, han lignede en million.

Hun spurgte ham flere gange, hvorfor han smilede så meget.

Først efter aftensmaden tog Kim mod til sig og fortalte sin hemmelighed. Han sad i sofaen med sin mor og bror, da ordene fandt vej.

- Jeg har lige noget, jeg skal fortælle fra mit hjerte, og det er, at jeg er homoseksuel, sagde han.

Ordene hang ikke længe i luften, før hans mor og bror reagerede.

Hans mor blev glad og tog hans hånd. Den var helt svedig af nerver.

- Hvorfor har du ikke fortalt det noget før? Nu havde du jo lige fået os overbevist om, at du var hetero, sagde hun.

Storebroren kastede armene i vejret og udbrød:

- Jeg vidste det, men du skulle selv sige det. Og jeg elsker dig.

Begge var glade på Kims vegne, men ærgrede sig også over, at han ikke havde fortalt det noget før. For så havde de kunnet hjælpe ham gennem de svære faser i hans barndom og ungdom.

Men nu var sandheden ude. Nu behøvede han ikke længere spille skuespil i sin hverdag.

Nu kunne han bare være sig selv.

- Hold kæft, hvor var jeg lykkelig, da jeg endelig fik det sagt. Det gav mig en enorm følelse af frihed. En følelse af, at jeg kunne ånde og leve, siger han.

Drag er et farverigt og fordomsfrit frirum

Få år efter, at Kim André havde fortalt, at han var homoseksuel, begyndte han oftere og oftere at klæde sig ud som drag queen.

I 2015 var han så heldig at komme med på et afbud til Copenhagen Drag Night, som var en event i Copenhagen Pride. Her optrådte et helt hold af professionelle drags.

For Kim er drag underholdning med dans og performance-teater og har intet at gøre med kønsidentitet eller seksuel orientering.

Derfor er det også et frirum for ham. Her kan han være sig selv. Her kigger ingen skævt til ham. Hans primære drag-person er Di Di Cancerella.

Det kræver præcision at komme til at ligne hende. Først kommer han lim og et tykt lag pudder på for at dække sine øjenbryn. Di Dis bryn sidder nemlig langt højere oppe i panden end hans egne.

Derefter utallige lag af foundation og pudder. Når ansigtet har fået de rigtige skygger, er det tid til læber og øjne.

Pangfarvet øjenskygge, lange sorte kunstige øjenvipper og røde læber fuldender looket.

Når parykken glider ned over Kim Andrés korte hår, dukker Di Di Cancerella op i spejlbilledet. Som hende føler han, at han tillade sig mange flere ting.

Kim André uden make up.
Kim André i fuld forklædning - nu som Di Di Cancerella.

- Jeg kan være ekstrem feminin uden at blive mobbet for det. Så det er en kæmpe befrielse at være drag, selvom det bare er et arbejde. Men jeg fucking elsker det, siger han.

Arbejdet som drag kan bestå af mange forskellige jobs. Kim bliver blandt andet hyret som gæstebartender eller til polterabend.

Men noget af det, han bruger mest tid på, er at være vært for forskellige drag-shows i København.

Vil ikke være foruden den svære opvækst

Og der er fuld opbakning fra familien. Hans far synes, Kim André er flot i dametøj, og hans storebror kalder ham sin søster, når han er klædt ud. Men Kims mor er uden sammenligning hans største fan. Hun kommer til alle hans shows.

- På den måde er jeg jo sygt priviligeret. Jeg har en familie, der bare er fuld af kærlighed til det, jeg elsker, siger han.

At han på trods af familiens opbakning var så lang tid om at turde være sig selv, generer ham ikke i dag. Mandejobbene og skuespillet i skolegården og til ungdomsfesterne har givet ham nogle erfaringer, han ikke vil være foruden.

Dog har han lært, hvor vigtigt det er at acceptere, hvem man er. Og at det er væsentligt lettere at møde verden med oprejst med pande, hvis man har opbakning fra de nærmeste.

I en ny TV 2 ZULU-serie, som har premiere mandag aften klokken 21.20, kan du følge Kim, Molly og Annemettes liv. De er alle drag queens og har skabt deres helt egen familie. Du kan også se programmet på TV 2 PLAY.