Nyt dating-program sætter seerrekord - anmelder kalder nøgne singler for public service

Nu er det blevet danskernes tur til at finde deres næste date - helt uden tøj på.

Tv-programmet 'Date mig nøgen', der søndag aften havde premiere på TV 2 ZULU i en dansk version, har slået alle kanalens tidligere rekorder i aftenfladen inden for det, man kalder share, der måler andelen af dem, der ser TV.

’Date mig nøgen’ fik søndag en seerandel på 51 procent blandt de 15-40-årige, hvilket betyder, at mere end hver anden, der havde fjernsynet tændt og var i den målgruppe, har set programmet.

- Det sker rimelig sjældent - hvis nogensinde - og det vidner om en rimelig heftig interesse, siger Sune Roland Jensen, der er indholdschef for TV 2 ZULU.

I første afsnit var det den 24-årige Nikolaj fra Vestjylland, der havde fem helt nøgne og meget forskellige kvinder foran sig.

Målt i rene tal havde programmet mere end 200.000 seere, hvilket måske ikke lyder af så meget. Men på en kanal, som mindre end 50 procent af fjernsynsseerne i Danmark har til rådighed, er det et rimelig højt tal, lyder det fra indholdschefen.

- Vi har sprunget loftet og rammen for de målsætninger, vi havde sat, siger Sune Roland.

Overvejende rosende ord fra anmeldere

Konceptet i 'Date mig nøgen' har været kendt og populært herhjemme i et stykke tid, fordi det har kørt i både en britisk og tysk version. Men nu er det altså danskere, der smider tøjet og dater på tv.

Programmet, der oprindeligt er udviklet til britiske Channel 4, har været ventet med spænding – og med en portion skepsis – af flere.

Det gælder blandt andet Simon Roliggaard, der er journalist på Politiken og har anmeldt 'Date mig nøgen' på dansk. I maj sidste år skrev han, efter at have set den britiske version, at han ikke troede på, at man ville kunne lave programmet i Danmark.

Han har dog måttet tage sine egne ord i sig igen.

- I en tid, hvor man hører, at unge mennesker ikke længere tør gå i bad sammen efter gymnastik og går psykisk ned på grund af pres fra andres flotte selfies på sociale medier, er det her program decideret public service, skriver Simon Roliggaard i Politiken.

Også kropsaktivist og journalist Ida Rud, der har set udsendelsen for Filmmagasinet Ekko, er positiv overfor 'Date mig nøgen' med danske deltagere.

Det til trods for, at hun mener, at programmet ikke er særligt spændende eller chokerende tv og egentlig lidt kedeligt.

- Men indirekte går det hen og bliver en kritik af vores overfladiske samfund og dét, at man kan finde på at afvise et menneske alene på grund af nogle flade bryster, skriver Ida Rud.

Premiereafsnittet får dog også lidt kritiske ord med på vejen af Berlingskes anmelder Kristian Lindberg, der kalder den danske udgave af 'Date mig nøgen' for hyklerisk.

Han bebrejder deltagerne i programmet for at lade som om, at alle kroppe er lige skønne.

- Hvis vi skal være ærlige, synes vi jo ikke for alvor, at alle kroppe er lige smukke, og det gør 'Date mig nøgen' jo egentlig heller ikke, trods alle de pæne, trøstende ord om store numser og asymmetriske bryster skriver Kristian Lindberg.

Debat og holdninger er målet

Sune Roland Jensen har også bemærket den store hype og interesse, som den danske version af 'Date mig nøgen' har oplevet.

Især at man inden premieren kunne finde en masse negativt om programmet, som efterfølgende er forstummet.

- Folk kan faktisk godt gennemskue, at vi ikke spekulerer i nøgenhed, men prøver at have en public service-mission om, at vi alle sammen ser forskellige ud. Det er let at fordømme, men heldigvis også let at holde af, siger Sune Roland Jensen.

Han håber selvfølgelig, at de høje seertal vil vare ved.

- Det er noget, som folk gerne vil se, debattere og have en holdning til, hvilket var det, vi gerne ville opnå med programmet, siger indholdschefen for TV 2 ZULU.

Du kan se 'Date mig nøgen' hver søndag på TV 2 ZULU og på TV 2 PLAY.