Nøgne danskere på stribe i nyt kontroversielt datingprogram

​”Kommer 'Date mig nøgen' på dansk?” var et af de mest stillede spørgsmål på Google i 2018. Nu er ventetiden slut.

Skærmene glider op og afslører først underben og til sidst fem hele kroppe. De er uredigerede og bare. De er nøgne.

Sådan lyder en del af konceptet i det engelske program 'Date mig nøgen'. Men fra 10. februar er det danske underben, der som det første bliver afsløret, når den danske version af datingprogrammet har premiere på TV 2 ZULU.

Udover at underholde kan 'Date mig nøgen' medvirke til et positivt kropsbillede, fortæller indholdschefen på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU, Sune Roland.

- Man er vant til at se perfekte kroppe på Instagram, og folk går ikke i bad efter idræt, så man ser ikke så mange almindelige kroppe i det daglige, siger han.

- På den baggrund har vi udvalgt 'Date mig nøgen' blandt et hav af datingprogrammer. Men det er ikke hemmeligt, at det også er underholdning.

Kun én smider ikke tøjet

Alle programmets deltagere har valgt at stille sig nøgne frem i håbet om at komme på date og måske i sidste ende finde kærligheden.

Afstemning

Hvad vælger du sexpartner ud fra?

Men først skal den medvirkende mand eller kvinde vælge blandt fem fra det modsatte køn. De nøgne kroppe bliver valgt til eller fra, i takt med at flere og flere kropsdele bliver afsløret. Se traileren øverst i artiklen.

Som det sidste ser deltagerne ansigtet – og så skal den udkårne udvælges. Inden da har hovedpersonen også smidt tøjet, så den eneste påklædte tilbage på skærmen er programmets vært, Ibi Makienok.

- Jeg tror, at folk vil se programmet og tænke, at hvis de kan stille sig frem på tv med deres krop, så er min krop også okay, siger TV 2 PLAYs indholdschef.

Date mig nøgen
Date mig nøgen

Der skal flere høje, tynde, tykke og gamle på tv

Det kan netop godt have en betydning at fremstille et nuanceret billede af kroppen på tv, fortæller Rikke Andreassen, der er professor i kommunikation på Roskilde Universitet og særligt arbejder med køn, etnicitet og mangfoldighed.

- Jo mere mangfoldighed vores medier afspejler, jo bedre – høje, lave, tykke, tynde, hvide, brune, handicappede, gamle, unge. Det gør en forskel, fordi vores medier – især DR og TV 2 – sender til hele befolkningen, siger hun til TV 2.

Afstemning

Hvad vælger du kæreste ud fra?

Det er vigtigt, at danskerne kan genkende sig selv i medierne, og det kan de ikke, som det ser ud nu, mener Rikke Andreassen og peger på, at der er grupper, der er helt usynlige i mediebilledet.

Kvinderne i mediebilledet lever i høj grad op til de generelle kropsidealer og forsvinder derfor, når de når en vis alder, fortæller hun.

Samtidig bliver kroppen også seksualiseret i medierne, hvilket Rikke Andreassen dog ikke tror, at programmet vil ændre på.

- Men hvis man er heldig, kan 'Date mig nøgen' udfylde nogle af de huller, der er i, hvilke kroppe der er repræsenteret. Der er en vis form for public service i det, siger hun.

Stor succes

Den engelske udgave af programmet blev første gang sendt tilbage i 2016, og halvandet år efter rullede det første afsnit af 'Date mig nøgen (UK)' over skærmen i Danmark.

Her blev det, ligesom i programmets hjemland, en stor succes og op mod 83.000 fulgte med - det er dermed et af de mest sete udenlandske programmer på TV 2 ZULU.

Danskernes interesse var vakt, og de googlede løs med spørgsmålet: "Kommer 'Date mig nøgen' på dansk?" Og det endte som det femte mest stillede spørgsmål på Google sidste år.

Er du nysgerrig, kan du se med på ZULU klokken 22.30 på søndag eller på TV 2 PLAY.