Test dig selv - er du ung med de unge?

16x9
Julia Sofia er en af de mest kendte youtubere. Hun deltog i 2017 i 'Vild med dans' på TV 2. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Er du 12, 30 eller måske 90 år? Tag quizzen nederst i artiklen.

Lørdag aften løber awardshowet 'Guldtuben' af stablen. Showet, der uddeler priser til en lang række unge, der laver 'vlogs', 'dares' og 'pranks' på Youtube og andre videodelingsplatforme.

Men hvor meget ved du egentlig om Youtube?

Hvad er Youtube?

  • Youtube er en videodelingsside, der især bruges til at dyrke forskellige interesser. Det vil sige alt fra makeup til gaming og naturvidenskab.
  • Man kan finde stort set alt indhold, som hjertet begærer på Youtube.
  • Derudover er Youtube platformen, hvor man hænger ud og er selskabelig med de youtubere, man følger.

Det er uden sammenligning verdens største videodelingsplatform. I USA når platformen hver dag flere 18-34-årige, end de traditionelle tv-stationer gør. I Danmark besøger 75 procent af de 8-12-årige dagligt Youtube ifølge Gallup.

I 2017 blev der på verdensplan set mere end en milliard timers video på Youtube. Og det tal er kun vokset siden da. Hvis du alene skulle se den ene milliard timers Youtube-video, vi ser hver dag, ville det tage dig 100.000 år.

Du kan se 'Guldtuben' live på TV 2 ZULU lørdag den 22. september fra klokken 20 i dit tv eller på TV 2 PLAY.

Nedenfor kan du quizze for at finde ud af, hvilken alder på Youtube-skalaen din viden giver dig - får du mange rigtige, er du en topskarp 12-årig. Eller ligger du nede i bunden, fordi du ved lige så lidt som en 90-årig:

Hvor gammel er du på Youtube-skalaen?