Tatoveret natklubs-DJ er bedste venner med dement 84-årig

Umiddelbart lyder en musikglad, gennemtatoveret DJ og hans 84-årige demente morfar som et umage vennepar. Men det er ikke tilfældet.

En fyr med tatoverede arme, hænder, skuldre og hals cykler ned ad Gammel Kongevej. Han synger af sine lungers fulde kraft:

- Du er min øjesten, en bette dejlig en, er du. Og når vi to følges ad, så er jeg altid glad som nu. 

Folk vender sig om og kigger efter ham. I ørene har han ikke det sidste nye indenfor pop eller beat, og heller ikke dansktop-klassikeren 'Øjesten', som han ellers synger, men derimod en lidt raspende men blød stemme.

Det er hans morfars stemme. De synger sangen sammen over telefonen.

For to år siden så Tiger Sennenwald sin morfar cirka hvert tredje år. Nu ser han ham en gang om ugen - og snakker i telefon med ham tre gange om dagen. Der er nemlig sket noget indeni Tiger. Noget der startede en dag i juni 2017, og som bare er vokset siden da.

Men historien om 'Tiger og morfar' - et nyt program på TV 2 ZULU - starter et andet sted. På en mørk klub for cirka 10 år siden.

Med TopGunn i studiet

Tiger Sennenwald var i starten af tyverne, da han begyndte at spille musik til fester. Dengang hed han Casper. Og Casper var træt af skolen - faktisk var han træt af det meste, der involverede "fastlåste" situationer.

- Jeg har ADHD og har altid haft det svært med at skulle sidde et bestemt sted og ikke have frihed til at rejse mig, siger Tiger Sennenwald.

Derfor var skolen ikke altid noget for ham, og da han kom op i 20'erne, var det derfor en forvirret fyr, der prøvede at finde ud af, hvad han ville med sit liv.

- Nogen spurgte mig så en dag, om jeg ville tjene 500 kroner på at være DJ til en fest, og jeg tænkte: "Orv, helt klart. 500 kroner er mange penge", fortæller Tiger Sennenwald.

Selvom Tiger overhovedet ikke havde styr på teknikken den aften, så lagde dette DJ-job alligevel kimen til resten af hans liv. I årene efter begyndte han at få styr på detaljerne, at spille oftere og oftere og at få venner indenfor branchen. En af de venner hedder Oliver. Måske bedre kendt af mange under kunstnernavnet TopGunn. Men dengang var hverken TopGunn, Oliver eller Tiger kendte.

- Ofte sad vi bare i studiet og hyggede og skrev lidt sange. Vi havde ingen penge dengang, det var bare en god klub for unge drenge, siger Tiger Sennenwald.

Krammet uden mening

Men selvom gutterne ikke havde nogle penge, så fik de hver især mere og mere succes. Da Tiger Sennenwald blev 27 år rullede pengene for diverse DJ-jobs ind i en jævn strøm, og han begyndte at kunne leve af det. Og også leve ganske godt. TopGunn fik i samme periode succes - blandt andet med hittet 'Kysset med Jamel', som han lavede sammen med rapperen Kidd.

Livet i de år var vildt og godt. Fester, druk og hundredvis af sene nætter. Det kunne lyde som drømmen for de fleste unge kvinder og mænd.

Men noget var ikke godt i Tiger Sennenwalds liv.

Selvom han havde et godt forhold til sin mor, var familierelationer en by i Rusland. De så ikke hinanden særlig ofte i familien - og når de gjorde, var relationerne ikke så dybe, som man kunne ønske sig.

- Altså når man gav hinanden et kram, så var det bare en bevægelse. Der lå ikke så meget i det, forklarer Tiger Sennenwald.

Han så kun sin morfar hvert tredje år - julen blev endda holdt hver for sig.

Men efter Tiger Sennenwalds mor en dag ringede til ham med en forespørgsel, ændrede familiens relationer sig markant.

Et bryllup der ændrede alt

Moderen, Mariann Sennenwald, havde i lang tid mistænkt, at hendes far, Aage, var syg. Men det var først da Aages søn Kim, tog ham til lægen, at det blev helt klart, at der var tale om demens. Og Aage havde været dement i mange år - hvor mange vidste ingen rigtig, for da hans kone levede, havde hun bare hjulpet ham lidt mere end normalt.

Men nu var Aages kone død, og sygdommen var ved at tage til. Mariann Sennenwald følte ikke, at hun kunne være der så meget for sin far, som hun gerne ville. De to var adskilt af både Lillebælt og Storebælt. Men hun kendte en, der boede tæt på Aages adresse i Roskilde. Og som ikke lavede så meget i hverdagene.

- Min mor ringede til mig og spurgte, om jeg ikke kunne ringe til min morfar og tjekke lidt op i ny og næ. Til at starte med var det lidt akavet. Jeg viste jo ikke rigtig, hvordan man skulle tale med en person, der var dement. Men det ændrede sig en dag i juni sidste år, siger Tiger Sennenwald.

På den dag skulle Mariann Sennenwald giftes, og både Tiger og Aage var inviteret. Det blev starten på noget, der bare er vokset siden da.

- Jeg kan tydeligt huske, at jeg havde min morfar til bords. Min mor havde på en måde givet mig ansvaret for ham, og det endte med at være virkelig, virkelig hyggeligt, fortæller Tiger Sennenwald.

Hver gang en person fra familien skulle over at hilse på Aage, så sad Tiger ved morfarens side, klar til at hjælpe.

- Hej Aage, kan du ikke huske mig, var der mange, der sagde.

Det kunne Aage ikke. Men så stod Tiger klar til at lede samtalen over på noget, som Aage godt kunne huske. De to blev et makkerpar den aften. Når Aage skulle på toilettet, fulgte Tiger ham derud, de to tog sig mere end én svingom på dansegulvet, og da aftenen gik på hæld, delte Aage og Tiger værelse.

En bedre person

Tiger Sennenwald lagde mærke til noget, der ændrede sig inde i ham selv. Han var god til at være der for Aage. Og det gav mening. Det udfyldte en plads, som DJ-jobs, sene nætter og vilde beats ikke gjorde.

- Det var den aften, vi blev venner. I dag er han min bedste ven, fortæller Tiger Sennenwald.

For seks måneder siden satte 31-årige Tiger Sennenwald sig for at lære sin demente morfar bedre at kende. Her er en af de oplevelser, Tiger Sennenwald holder mest af. Video: Thomas Jørgen Seerup

I dag ser han og Aage hinanden mindst én gang om ugen. Og de ringer sammen to-tre gange om dagen.

Når de ses, er det ikke overfladisk. De to oplever ting, som Aage på den ene eller anden måde har givet udtryk for, at han gerne vil. De kører i seje amerikanerbiler ud til Bakken og prøver rutschebaner og kigger på damer. De tager til Mallorca og flyder rundt i poolen i en badering og holder hinanden i hånden på stranden og siger: "Du er min bedste ven". De cykler en tur i en rickshaw på Amager Fælled og snakker om fremtiden og drømme.

Den nu 32-årige Tiger Sennenwald er ikke i tvivl om, hvordan forholdet til Aage har ændret ham.

- Når jeg krammer folk i dag, så mener jeg det på en anden måde. Relationer har fået en anden vægt. Jeg er blevet en bedre person, for jeg er blevet mere kærlig og opmærksom, siger han.

Aages sygdom udvikler sig i disse måneder. Han har det seneste år, glemt hvordan mobiltelefonen virker, og evnen til at aflæse klokken har han netop mistet. Men Tiger og Aage lader sig ikke slå ud.

Du kan følge med i deres eventyr på TV 2 ZULU, hvor Tiger blandt andet opfylder et af Aages største ønsker - nemlig at komme ud af rejse igen.