Sofie Linde tog fusen på Mick Øgendahl på scenen

Mick Øgendahl kunne ikke holde facaden, da Sofie Linde trådte uden for det, de havde aftalt, i en sketch under 'ZULU Comedy Galla 2018'.

- Ej, man kan ikke lave nogen aftaler med sådan en dukke!

De har vundet prisen som 'årets komiker'

2018: Jonatan Spang, for ’Tæt på sandheden’

2017: Frederik Cilius og Rasmus Bruun, ’Den Korte Radioavis’

2016: Jonatan Spang, for onemanshowet ’Danmark’ og tv-serien ’Lillemand’

2015: Christian Fuhlendorff for ’Gandhi’ og ’For at gøre en kort historie lang’

2014: Martin Høgsted og Magnus Milang for ’Danish Dynamite’

2013: Anders Matthesen for ’Anders’

2012: Mick Øgendahl for ’Spas’

2011: Andreas Bo Pedersen

2010: Linda P

2009: Anders Matthesen

Kilde: TV 2

Ordene er Mick Øgendahls, og de falder, mens han forsøger at holde et spontant grin tilbage på scenen foran 1500 mennesker i Operaen i København. Det mislykkedes.

Tæt op ad ham står Sofie Linde. Hun agerer den dukke, Mick Øgendahl skal forestille at styre. I virkeligheden er det Sofie Linde selv, der styrer de små dukkehænder, som hun netop har aet ham på kinden med. Det var ikke aftalt.

- Hun begynder at tage de der skide dukkehænder og køre dem rundt i hovedet på mig, siger Mick Øgendahl til TV 2 om episoden.

Mick Øgendahl: - Hun blev jo ved!

Som årets vært for 'ZULU Comedy Galla' forsøgte han at holde fokus på det, de to havde aftalt på forhånd.

- Jeg blev usikker. Jeg vidste ikke, hvad fanden hun havde tænkt sig - hun blev jo ved! siger han og griner igen af episoden, hvor Sofie Linde blev ved med at røre ved Mick Øgendahls ansigt med dukkehænderne.

- Jeg kunne bare mærke, at det her havde vi ikke aftalt eller øvet på nogen måde. Jeg blev overrasket på den gode måde over, at hun træder udenfor det, vi havde aftalt.

- Vi har øvet det, og hun er skidesjov

Som vært for showet havde han mange ting i hovedet den aften. Således også under sketchen med Sofie Linde, fortæller han.

- For Sofie var det fri leg. Hun var lige inde og pjatte lidt på scenen. Det frirum, hun havde, havde jeg slet ikke som vært. Kort efter skulle jeg introducere en amerikansk komiker, så da skulle jeg også lige huske, hvad jeg skulle sige. Derfor bliver jeg overrasket og kommer til at grine, siger Mick Øgendahl og understreger, at han og Sofie altså havde trænet sketchen på forhånd. En sketch, der skulle introducere de nominerede til prisen som ’Årets komiker’, uden at det blev rygklapperi.

- Vi har mødtes og øvet det inden showet, og hun er skidesjov. Det var bare fedt, at hun lavede noget, vi ikke havde aftalt, siger Mick Øgendahl.

Værtsrolle koster Øgendahl nattesøvnen

Det er første gang, Mick Øgendahl er vært for 'ZULU Comedy Galla', og det har kostet ham nattesøvn forinden, erkender han.

- I ugen op til showet har jeg nok ikke været helt nede i den dybe søvn. Man ligger og tænker og prøver hele tiden at forfine det. På selve dagen, hvor showet skulle optages, sad jeg og rettede til, siger han og uddyber sin oplevelse af rollen som vært:

- Det er en lidt spøjs disciplin. Man kommer ind flere gange og skal starte fra nul hver gang. Du præsenterer den næste komiker, så går du ud fra scenen og går derefter ind og koldstarter igen for at præsentere en ny. Derudover skal værten fremstå godt uden selv at fylde for meget, siger han.

’Zulu Comedy Galla 2018’ bliver sendt på TV 2 ZULU søndag klokken 20.55.

Her kan du se musikvideoen, der er lavet til årets udgave af 'ZULU Comedy Galla'.

Komikerne Mick Øgendahl og Simon Jul er frontfigurer i musikvideo, der giver en 'fuckfinger' til Michelinmad. Se hele videoen fra ZULU Comedy Galla her. Video: Christian Kjær