Mick Øgendahl springer ud i ny genre: - Jeg skal turde stå nøgen

Mick Øgendahl kaster sig ud i en ny genre, som skræmmer ham. Mest fordi han ikke længere kan "gemme" sig.

Mick Øgendahl står og råber en kvinde ind i hovedet.

- Kan du huske, da du bøv-se-de, synger han af sine lungers fulde kraft.

Kvinden er sanglæreren Julie Lindell, sangen er 'Hvalen Hvalborg' og grunden er ZULU Comedy Galla.

Som kommende vært for ZULU Comedy Galla skal Mick Øgendahl optræde i en musikvideo, og nu har han valgt at kaste sig ud i at blive god til at synge. 

Han er en af Danmarks mest garvede komikere. Det med at lave sjov, at skabe en person, at påtage sig en rolle, at lave sit ansigt om - det kan han. Det med at være Mick, bare Mick, uden forbehold, det er noget andet. Og det skal man være, når man synger.

Da TV 2 møder ham til sangundervisningen i en lille gemt kirke på Frederiksberg, fortæller han om at turde smide komikkens beskyttende brynje og være sårbar i sangen.

- Når jeg skal synge, så skal jeg turde være ægte og virkelig prøve på at være god. Det går ikke, hvis man laver sjov med det, fortæller Mick Øgendahl og fortsætter:

- Komikken er nok en brynje, jeg tager på, men med sangen skal jeg turde stå nøgen.

- Jeg står alligevel bare her i underbukser

Mick Øgendahl begyndte sin karriere i 1993 og er siden da blevet kendt for en energisk og meget fysisk betonet optræden, mens hans tekstmateriale hovedsageligt er komik ud fra observationer af mennesketyper. 

På tv kom han første gang i centrum i DR's satireserie 'Intermezzo' i 1999 sammen med Anders Matthesen, og samme år havde han en gæsterolle i DR2's tv-sketchprogram 'Casper og Mandrilaftalen'. Siden da er hans karriere eksploderet, og han har løbende været involveret i en lang række spillefilm, serier og har produceret og udført seks populære comedy-shows.

Tilbage i kirken hiver Mick Øgendahl lidt i sin hvide t-shirt og lægger skiftevis armene over kors og giver slip på dem. Så prøver han at synge første linje af 'Hvalen Hvalborg' igen, men afbryder allerede sig selv efter de første par ord. Han krammer armene beskyttende over hovedet.

- Åh, nej, den var helt skæv, mumler han og gemmer sig bag hænderne. Han ser ud som om, han har lyst til at kravle ind i sig selv. 

Sådan fortsætter han mange, mange gange indtil tonerne begynder at sidde der.

Nu vil sanglæreren gerne have Mick Øgendahl til at synge hele sangen igennem. Han ser betuttet ud og smiler skævt, mens hans arme krammer om hinanden og beskytter midterregionen.

- Skal hun gå ud? spørger Julie Lindell og hentyder til TV 2s journalist.

- Nej nej, jeg står alligevel bare her i underbukser, griner Mick Øgendahl. Han føler sig afklædt.

Hårdt i øjeblikket

Da timen er ved at være slut, synger Mick Øgendahl sangen igennem. Mange af tonerne sidder åbenbart i skabet, for Julie Lindell ser tilfreds ud. Selv er Øgendahl mere kritisk. Efter sidste strofe rynker han brynene, men Julie Lindell afbryder ham.

- Det var skide godt, jeg kunne mærke dig, siger hun.

De to krammer og aftaler en ny tid, hvor Mick Øgendahl skal kæmpe videre.

Selvom sangtræningen er hård for komikeren, så understreger han, at sådanne udfordringer aldrig skræmmer ham mere, end at han gerne tager imod dem.

- Selvom det er hårdt i øjeblikket, så er følelsen af at have klaret den fantastisk bagefter, siger han afsluttende.

Selve musikvideoen og hvorvidt alt det hårde arbejde bærer frugt, kan du se, når ZULU Comedy Galla bliver afholdt torsdag 30. august. Showet bliver derefter sendt på TV 2 ZULU søndag 9. september klokken 20.50 – og kan efterfølgende ses på TV 2 PLAY, når og hvor det passer dig.