ZULU Comedy Festival

Vinderen er fundet: Her er Danmarks sjoveste mand

Prisen for 'Årets Komiker' gik i år til en komiker, der blev modtaget med stående bifald.

'Tæt på Sandheden' har netop skaffet Jonatan Spang prisen som årets sjoveste danske komiker.

Det blev afgjort ved ZULU Comedy Galla torsdag aften.

Jonatan Spang var oppe imod sværvægtere som Christian Fuhlendorff, Rasmus Bruun og Frederik Cilius fra 'Den korte weekendavis', Nikolaj Stokholm samt Martin Buch og Rasmus Botoft fra 'Rytteriet', men ZULU-seerne og en fagjury stemte altså den 40-årige komiker ind som deres favorit.

Jonathan Spang debuterede som standupkomiker i 1998. Året efter blev han både optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, og derudover vandt han DM i standup, som er en talentkonkurrence for amatørkomikere.

Rækken af succeser derefter er lang for Jonatan Spang. Han har blandt andet vundet prisen som bedste mandlige hovedrolle ved ZULU Awards i 2008 for rollen i 'De unge år' og har udover film både lavet tv, teater og standup.

Nu bliver han altså hædret for endnu en succes nemlig showet 'Tæt på Sandheden', som er et dansk satireformat på DR.

Han valgte blandt andet at takke diverse politikere - og i særdeleshed Esben Lunde Larsen, for at have givet ham rigeligt med materiale til satireshow.

Det er ikke første gang, at Jonatan Spang modtager denne pris. I 2016 vandt han også, men dog for onemanshowet 'Danmark' og tv-serien 'Lillemand'.

Du kan se 'Lillemand' lige her på TV 2 PLAY.

Talentprisen gik til...

Udover ’Årets Komiker’ blev ’Talentprisen’ også uddelt til komikeren Pelle Lundberg, der var meget rørt ved overrækkelsen. Prisen blev uddelt af en fagjury, der blandt andet begrundede deres valg med, at de stadig "så uforløst potentiale", som de ønskede at støtte op om.

Udover Pelle Lundberg var Natasha Brock, Mads Holm og Jakob Svendsen nomineret til talentprisen.

Du kan se eller gense 'ZULU Comedy Galla' søndag den 9. september på TV 2 ZULU.