AFSTEMNING AFSLUTTET: Hvem er Danmarks sjoveste?

To komikerpar og tre solister er blevet prikket på skulderen og kan nu begynde at forberede en potentiel takketale.

Prisen som Danmarks sjoveste komiker 2018 skal uddeles, og nu er de nominerede fundet.

De har vundet prisen som ’Årets komiker’

2017: Frederik Cilius og Rasmus Bruun, ’Den Korte Radioavis’

2016: Jonatan Spang, for onemanshowet ’Danmark’ og tv-serien ’Lillemand’

2015: Christian Fuhlendorff for ’Gandhi’ og ’For at gøre en kort historie lang’

2014: Martin Høgsted og Magnus Milang for ’Danish Dynamite’

2013: Anders Matthesen for ’Anders’

2012: Mick Øgendahl for ’Spas’

2011: Andreas Bo Pedersen

2010: Linda P

2009: Anders Matthesen

Kilde: TV 2 og Wikipedia

Det er syv stærke danske sværvægtere inden for komik, der skal slås om titlen, og vinderen bliver udråbt til årets ZULU Comedy Galla, der afholdes den 30. august i Operaen i København.

AFSTEMNINGEN ER AFSLUTTET

Sidste år løb hjernerne bag 'Den Korte Radioavis' med titlen, og igen i år er Rasmus Bruun og Frederik Cilius med i opløbet, når 'Årets komiker 2018' skal findes.

ZULU Comedy Galla 2018 bliver startskuddet til ZULU Comedy Festival, som foregår fra den 30. august til den 9. september. Du kan se ZULU Comedy Galla, når det sendes den 9. september på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Nedenfor finder du ZULUs begrundelser for nomineringerne:

Årets Komiker

Mød de nominerede til 'Årets komiker' ved ZULU Comedy Galla 2018

Christian Fuhlendorff

Christian Fuhlendorff

Christian Fuhlendorff – 'Går over i historien l'

Christian Fuhlendorff er arbejdsom og yderst produktiv. I 2018 har han sat sig for at lave hele to onemanshows - et projekt, de færreste magter, men dét gør Christian! Showet 'Går over i historien I' er ambitiøst og højtravende, men særdeles 'Fuhlendorffsk' og fuld af personlige jokes om ham selv og hans familie. 'Går over i historien II' får premiere under ZULU Comedy Festival på Folketeatret i København den 6. september.

Foto: Kristoffer Linus

Rytteriet

Rytteriet

Rytteriet – 'Live i Tivoli'

Rytteriet har gennem årene skabt et træfsikkert satireformat, som er højt elsket af deres publikum. Deres usvigelige sikkerhed på scenen gør, at man trygt kan læne sig tilbage og lade sig forføre og forarge af deres skæve personligheder og nyfortolkninger af den danske sangskat. I Rytteriet mødes Mandrilaftalen og Monty Python, og deres helstøbte univers har skabt ikoniske karakterer, som vi alle elsker og husker. Rytteriet er nomineret til 'Årets komiker 2018' for deres kæmpesucces 'Live i Tivoli'.

Foto: Bax Lindhardt / BAX

Jonatan Spang

Jonatan Spang

Jonatan Spang – 'Tæt på sandheden'

Jonatan Spang har for længst bevist, at han er sjov på en scene, i sitcoms og i spillefilm, og i 2017 fik vi så lov til at se ham i rollen som vært på sit helt eget satireprogram 'Tæt på sandheden med Jonatan Spang'. Med et hold af dygtige folk i ryggen behandler Jonatan Spang aktuelle nyheder på en måde, så de fremstår både sjove og tankevækkende. Jonatan Spang mestrer med 'Tæt på sandheden med Jonatan Spang' den svære disciplin at være folkelig og politisk på én og samme tid, og det er derfor, han er nomineret som 'Årets komiker 2018'.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Nikolaj Stokholm

Nikolaj Stokholm

Nikolaj Stokholm – 'Mit liv som Nikolaj Stokholm'

Nikolaj Stokholm har i sit første onemanshow inviteret sin store fanskare ind i et ganske særligt univers. I showet 'Mit liv som Nikolaj Stokholm' kæler den selvironiske komiker for detaljerne og anvender en bred vifte af effektive og nyskabende virkemidler - ikke mindst hylende morsomme hjemmevideoer fra sin barndom. Stokholm leverede med 'Mit liv som Nikolaj Stokholm' et ekstremt vellykket første onemanshow, og derfor er han selvfølgelig nomineret til 'Årets komiker 2018'.

Foto: Per Bix

Den Korte Radioavis

Den Korte Radioavis

Frederik Cilius & Rasmus Bruun – 'Det Skide Show'og 'Den Korte Weekendavis'

Frederik & Rasmus erobrede i 2018 flere formater og rykkede fra radiostudiet ud på den helt store scene med showet 'Det Skide Show' - en forestilling, der slet og ret rykker grænserne for, hvad satire og komik kan anno 2018. Rasmus Bruun og Frederik Cilius er kompromisløse, grænsesøgende og nysgerrige, uanset om de laver radio, podcast eller sceneshows. Derfor er de nominerede til 'Årets komiker 2018'.

Foto: Klaus Vedfelt / www.klausvedfelt.com

Udover de fem nominerede til 'Årets komiker 2018' er fire unge, talentfulde komikere også nomineret til 'Talentprisen', hvortil der følger 100.000 danske kroner. Det er komikerne Jakob Svendsen, Natasha Brock, Mads Holm og Pelle Lundberg. Her er det en udvalgt fagjury, der bestemmer, hvem der går hjem med den eftertragtede pris.