Kæreste med dansk VM-spiller: - Hvis jeg selv går ned med panten, må jeg bruge pengene på snolder

Et liv med en VM-fodboldspiller kan virke glamourøst, men det har også sine bagsider.

For fjorten år siden startede en lille pige med brune krøller i en ny klasse på en skole på Østerbro i København. I klassen gik en lille dreng. Første gang hun lagde mærke til ham, løb han rundt i skolegården og spillede fodbold.

Drengen og pigen var kærester i halvandet døgn i femte klasse, mens ellers havde de bare et voksende venskab.

14 år efter har drengen skiftet skolegården ud med VM i Rusland, og det halvandet døgns kæresteri er blevet forlænget til tre år.

Den lille dreng med de sorte krøller er Yussuf Poulsen, der er angriber på det danske landshold. Pigen hedder Maria Duus og er i dag 23 år gammel. Lige nu er hun aktuel i TV 2 ZULUs nye program 'Kærester med landsholdet', som du kan se på TV 2 PLAY. Tilværelsen som kæreste til en professionel fodboldspiller er et liv med meget kærlighed og mange kompromiser, hvor særligt én ting skræmmer hende i fremtiden.

Yussuf Yurary Poulsens blå bog

  • Yussuf Yurary Poulsen er 24 år gammel og fra København.
  • Han er fodboldspiller på det danske landshold og spiller til hverdag for den tyske klub RB Leipzig.
  • Yussuf Yurary Poulsen skrev sin første kontrakt med Lyngby BK i december 2009. Inden da havde han spillet som ungdomsspiller i BK Skjold.
  • I efteråret 2014 fik Yussuf Yurary Poulsen debut for Danmarks A-landshold i en EM-kvalifikationskamp mod Albanien.
  • I juni 2015 scorede Yussuf Yurary Poulsen sit første mål for landsholdet i en kamp mod Serbien.
  • Han har spillet 30 kampe for A-landsholdet og sammelagt scoret fem mål.

Panter flasker for snolder

Da 23-årige Maria Duus åbner døren, bliver hun nødt til at dreje hele kroppen i stedet for bare nakken.

Hun har netop brugt natten på at flyve hjem fra VM i Rusland, og nu protesterer hendes krop. Men hun smiler mens hun holder foden i døråbningen, så kattene Røde og Hvide ikke løber ud i opgangen.

Hun har ikke sovet, efter flyet fra Rusland landede klokken to i nat, for ryggen har simpelthen gjort for ondt. Men hun ville ikke aflyse interviewet.

En aftale er en aftale.

Maria Duus har ikke haft nogen afslappende sommer indtil videre. For kort tid siden færdiggjorde hun sin sidste eksamen, så hun nu kan kalde sig bachelor i organisationskommunikation. Efter endt eksamen så hun Danmarks kamp mod Peru hjemmefra, og så fløj hun til Rusland for at sidde på tilskuerrækkerne med mange af de andre spilleres kærester og koner.

Uddannelsen i København har hun måttet tage lidt alternativt, da hun til hverdag bor med Yussuf Poulsen i Leipzig i Tyskland. Hun har ikke deltaget i den fysiske undervisning, men har derimod måttet kæmpe for at følge med i hele pensum fra udlandet.

Men det har været vigtigt for hende. Rigtig vigtigt faktisk - og ikke kun fordi det er godt at have en uddannelse. Når man er i et forhold, hvor der er risiko for, at man skal flytte ofte, så kan det nemlig være en faldgrube ikke at bygge sit eget liv op.

- Man er selv ansvarlig for sin egen lykke, så det er enormt vigtigt for mig at leve mit eget liv, som ikke er afhængigt af Yussuf, siger Maria Duus.

Blandt andet vil hun starte en secondhand-virksomhed med en veninde. Uden økonomisk hjælp fra nogen - heller ikke Yussuf. Parret fortæller i programmet 'Kærester med landsholdet', at de ikke har fællesøkonomi.

For selvom Maria Duus er kærester med en af Danmarks mest velbetalte fodboldspillere, så panter hun for eksempel stadig flasker. Alt andet er spild af penge. Og så er det også dårligt for miljøet at lade være.

Da TV 2 møder hende i Leipzig, viser hun sin pantbon frem.

- Yussuf og jeg har lavet en aftale om, at hvis jeg selv går ned med panten, så må jeg bruge pengene på snolder, griner hun.

Kompromis med kærestetid

Selvom Yussuf og Marias liv kan se sorgløst ud, når de slentrer rundt i penthouselejligheden i Leipzig og pjattende skubber til hinanden i supermarkedet, så har alt det ekstravagante en pris.

- Det værste ved at være kærester med en professionel fodboldspiller er, at man må gå på kompromis med sin tid sammen, siger Maria Duus.

I perioder, hvor Leipzig spiller på udebane, ser parret næsten ikke hinanden, og i foråret 2017 stod RB Leipzigs spillere overfor potentielt at blive endnu mere travle. De kunne nemlig sikre sig en plads i Champions League, hvis de lå højt i Bundesligaen.

- Vi væddede om, at hvis Leipzig kom i Champions League, og jeg derfor ville komme til at være mere alene, så måtte jeg få en kat, fortæller Maria Duus.

Leipzig havde heldet med sig, og så skulle parret hente en killing. Da de skulle hente en hvid sibirsk skovkat killing, var der også en rød killing. Så Maria og Yussuf fik to katte. Og Yussuf fik lov til at vælge navnene: Røde og Hvide.

Men selvom kompromiserne med kærestetiden er et afsavn for Maria Duus, så er det ikke det, som hun frygter mest ved fremtiden.

Hvad med børn?

Maria Duus svarer promte på spørgsmålet om fremtidens udfordringer.

- Børn. Lige nu kan vi være egoister og dyrke hver vores ting, men når vi får børn, så ændrer det sig jo. Så jeg tænker da over, om man kan få sig selv til at flytte børn fra én by til den næste, hver gang Yussuf skal skifte klub, siger hun og fortsætter:

- Og så er der det med, hvordan det bliver, hvis jeg skal være meget alene om børnene.

Maria Duus fortæller, at børn dog ikke ligger i kortene for parret indenfor den nærmeste fremtid. Hvad de derimod kan se frem imod på den korte bane, er søndagens kamp mod Kroatien - og for Marias tilfælde studiestart på sin kandidatuddannelse til september.

Hvis du vil se mere 'Kærester med landsholdet', så kan du fange afsnit fire på TV 2 ZULU søndag den 1. juli efter Spanien-Rusland-kampen. Danmark-Kroatien bliver sendt live på TV 2 PLAY senere samme aften.