Yussuf Poulsens kæreste om hans modgang: Det kan godt være svært

Det kan være hårdt at være kæreste med en af Danmarks mest kendte fodboldspillere.

Det har ikke været noget kedeligt VM for den danske landsholdsspiller Yussuf Poulsen indtil videre.

Han har blandt andet scoret et mål i kampen mod Peru, fået to gule kort og været skyld i to straffespark. Det endte med at koste to point mod Australien og fik ham udelukket fra kampen mod Frankrig.

Yussuf Yurary Poulsens blå bog

  • Yussuf Yurary Poulsen er 24 år gammel og fra København.
  • Han er fodboldspiller på det danske landshold og spiller til hverdag for den tyske klub RB Leipzig.
  • Yussuf Yurary Poulsen skrev sin første kontrakt med Lyngby BK i december 2009. Inden da havde han spillet som ungdomsspiller i BK Skjold.
  • I efteråret 2014 fik Yussuf Yurary Poulsen debut for Danmarks A-landshold i en EM-kvalifikationskamp mod Albanien.
  • I juni 2015 scorede Yussuf Yurary Poulsen sit første mål for landsholdet i en kamp mod Serbien.
  • Han har spillet 30 kampe for A-landsholdet og sammelagt scoret fem mål.

Som kæreste til en af de spillere, de fleste danske munde har fældet dom over, kan op- og nedturene godt være hårde. Det fortæller Maria Duus, der danner par med angrebsspilleren, da TV 2 møder hende i en lejlighed i København.

- Jeg kan godt tænke: "Fuck, hvordan tackler jeg det her, når vi kommer hjem", siger hun.

Parret har dog haft begrænset mulighed for at vende det vigtige straffespark i kampen mod Australien. Landsholdsspillernes koner og kærester ser nemlig ikke mændene i længere perioder af gangen. De sover blandt andet hver for sig. Så det er primært på banen og i korte tidsrum, at kvinderne og mændene lige får lov at se hinanden i øjnene.

- I kampen mod Australien sad jeg på tilskuerrækkerne, og det var jo bare en rigtig dum og ærgerlig situation for Yussuf med det straffespark, siger Maria Duus og fortsætter:

- Men det fylder mere for mig, hvor pavestolt jeg bliver, når han så scorer et mål mod Peru.

Straffesparket blev dømt, da Danmark var foran 1-0.

De australske og danske spillere stod som sild i en tønde i straffesparksfeltet og ventede på et hjørnespark fra en australsk spiller. En australier ramte bolden med hovedet, og bolden ramte derefter Yussuf Poulsens hånd.

Kampens spanske dommer Antonio Mateu Lahoz valgte at gense situationen på video, og så faldt dommen over Yussuf Poulsen: Straffespark og et gult kort.

Lidt for hårdt dømt ifølge mange danskere.

Yussuf Poulsen udløser straffespark i gruppekampene mod Peru og Australien. Video: Rikke Museth Janniche

Det kan være hårdt

Maria Duus fortæller, at det godt kan påvirke parrets hverdag, om det går godt eller skidt for Yussuf Poulsen på banen.

- Nogle gange vil han helst ikke tænke på det, og andre gange skal han lige rase ud og skælde alle ud omkring sig, og det kan godt være lidt svært, fortsætter Maria Duus.

Nedenfor kan du se Yussuf Poulsens mål mod Peru:

Yussuf Poulsen bringer Danmark på 1-0

Maria og Yussuf bor til daglig i Leipzig i Tyskland, hvor Yussuf spiller for RB Leipzig. De to har kendt hinanden i 14 år, siden den dag hvor Maria begyndte i Yussufs klasse i folkeskolen. De har boet sammen i to år og har sammen kattene Røde og Hvide.

Maria Duus har planer om fortsat at følge kampene, nu hvor det danske landshold er gået videre til ottendedelsfinalen. Hun glæder sig over, at hendes kæreste nok kommer på banen igen.

- På trods af det, der skete i kampen, så er det jo super heldigt, at han nu får en chance mere til at spille videre. Det er godt, at det ikke blev slutningen på hans VM, siger hun.

Du kan følge Danmarks kamp mod Kroatien på TV 2 PLAY på søndag den 1. juli.