Fra jysk skøjtepige til kendt fodboldspillers kone - nu fortæller hun om friheden og ofrene

Theresa Jørgensen lever et liv, hvor spontane rejser til luksushoteller og daglige restaurantbesøg er hverdag. Men alt det ekstravagante har en pris.

I en 200 kvadratmeter stor penthouselejlighed i den centrale del af København bor Theresa Kofoed Jørgensen. Hun er 25 år gammel.

Udenfor lejligheden holder en ny Mercedes med hollandske plader på en privat parkeringsplads, og inde i lejligheden er tasker til langt over 10.000 kroner per styk sat op ved siden af hinanden.

Theresa er langtfra naboens datter, men det var hun engang.

Nu er hun en af de tre hovedpersoner i ZULUs nye program 'Kærester med landsholdet', der har premiere lørdag klokken 19.50, men som du allerede nu kan se på TV 2 PLAY.

Gucci i garderoben

Tager man elevatoren op til øverste etage i den gamle, men nyrenoverede bygning, er der kun én lejlighed. I resten af opgangen må lejlighederne ellers deles to og tre om en etage. Men på toppen ligger der kun Theresa og hendes mands.

Theresa er gift med den danske fodboldspiller Nicolai Jørgensen, og lejligheden er nyindkøbt, for parret vil gerne have en base i København.

Hun åbner døren i en ny, ferskenfarvet sweatshirt og et par røde løse bukser. Hendes hår er løst, blond og spidserne sunde. Neglene er rene og halvrunde. Ingen skarpe kanter. Hun undskylder tre gange for den lille hvide bomuldsklump, der lykkelig kaster sig ud af døren og gør højlydt. Han hedder Alfred.

Nicolai Jørgensens blå bog

  • Nicolai Jørgensen er 27 år og opvokset i Ballerup på Sjælland
  • Han er en dansk fodboldspiller, der siden sommeren 2016 har spillet for den hollandske klub Feyenoord 
  • Han havde tidligere spillet i Superligaklubben FC København, hvor han kom til fra Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen
  • Han spiller som angriber for Feyenoord, og samme position når han spiller for det danske landshold
  • Den 11. november 2011 fik Nicolai Jørgensen debut for det danske landshold ved en venskabskamp mod Sverige
  • Han scorede sit første mål for landsholdet i 2015 ligeledes mod Sverige

Set udefra er Theresa og Nicolai unge og smukke, og de har en umanerlig pæn indkomst. Flere medier skyder på omkring 500.000 kroner om måneden i grundløn til Nicolai Jørgensen i Feyenoord i Rotterdam, hvor han spiller.

Men på trods af Gucci i garderoben og udsigt over Københavns tage, så fortæller Theresa også om bagsiden ved at være gift med en af Danmarks bedste fodboldspillere.

Et team

Theresa er sin mors og fars eneste datter, og hun har en yngre lillebror.

Hun er vokset op i Herning og har stadig en smule dialekt, men mest når hun snakker passioneret om noget.

Det gør hun en del. Hun har gået på en kreativ skole uden karakterer og prøver. Hun har senere taget en bachelor indenfor innovation og entreprenørskab og en projeklederuddannelse. Når hun fortæller om sine mange år som projektafvikler i Parken i København og senere om sit nyeste projekt med at starte en blog, kommer der enkelte strofer jysk ind i registret.

- Jeg startede bloggen, fordi jeg skulle finde et job, der passede til, at jeg nok skal flytte rundt en del. Og jeg dur ikke til at sidde derhjemme og vente på, at Nicolai skal komme hjem fra træning - så ville jeg nok slå ham ihjel, griner Theresa Kofoed Jørgensen.

Det er vigtigt for hende at have sit eget liv, men hun er ikke bange for fordommen om, at hun bare er hoppet med på kærestens succes.

De to har efterhånden dannet par længe, og de er vokset meget sammen.

- Jeg føler mig som en stor del af hans succes. Vi er jo et team, siger hun.

Ofrene

Da Theresa var barn, dyrkede hun kunstskøjteløb. Hun trænede af og til syv gange om ugen. Til tider inden hun skulle i skole. Men det var vigtigt for hendes forældre, at hun kun gjorde det, fordi hun havde lyst. Derfor var Theresas mor også den første til at sige til pigen, at hun gerne måtte stoppe med kunstskøjteløbet, da fester og venner begyndte at trække mere i en alder af 16 år.

Fra den ene dag til den anden gik Theresa fra at møde op med skøjterne i hånden syv gange om ugen, til helt at droppe skøjteløbet.

Beslutsomheden kendetegner hende.

Da hun fandt sammen med Nicolai Jørgensen besluttede hun sig for, at hun godt kunne give afkald på nogle ting. At hun godt kunne acceptere den pris, som det ekstravagante liv har.

Når Theresa skal svare på en indbydelse til diverse arrangementer, skal hun, så godt som altid, kun melde én person til. Brorens fødselsdag, familiens påskefrokost og endda juleaften. Nicolai kan nemlig ikke tage med. Siden de to blev kærester, har Theresa Kofoed gået alene til de fleste familieevents - også på hans side af familien.

Og ifølge Theresa er det det hårdeste ved at være kærester med en professionel fodboldspiller.

- Fodboldholdet kommer først i alt. Det er ligemeget, om det er barnedåb eller bryllup, så det er nok det sværeste. Men det giver os jo så en frihed til at gøre nogle andre ting, forklarer hun.

Friheden kom blandt andet til udtryk en mørk vinteraften, hvor Nicolai gennede hende ind i en bil og havde gemt et par sneakers i bagagerummet.

Den dag ændrede Theresas liv.

Friheden

Lige nu lever parret primært af Nicolais indkomst, så en del af den frihed, som Theresa snakker om, er en økonomisk frihed.

Og den mørke vinteraften i december 2016 var friheden med til at danne ramme for en af de bedste aftener i hendes liv.

- Det var en af de aftener, hvor det bare var gråt og koldt. Det var dagen inden juleaften, og Nicolai og jeg skulle på date, fortæller Theresa Kofoed Jørgensen.

De havde pakket bilen og var kørt nordpå, men Theresa havde ingen idé om, hvor de var, da Nicolai pludselig holdt ind til siden. Han ville have hende ud af bilen.

- Jeg var sulten og lidt irriteret, så jeg spurgte, om vi ikke kunne gøre det på et andet tidspunkt, men han insisterede. Da han sagde, at jeg kunne skifte til de sneakers, som lå i bagegerummet, blev jeg mistænksom. Jeg havde ikke lagt ekstra sko derind, siger Theresa Kofoed Jørgensen.

Hun opfangede dog slet ikke, hvad der skulle til at ske.

- Jeg tog sneakers på, og vi gik ned igennem en mørk skov.

Parret stoppede op, og da Nicolai begyndte at sige nogle meget personlige ting og til sidst faldt på knæ, gik det op for hende, hvad der foregik.

- Jeg begyndte at græde så meget, så jeg glemte helt at sige ja, fortæller Theresa Kofoed Jørgensen.

Da hun endelig fik fremstammet sit svar eksploderede himlen pludselig i et kæmpe fyrværkeri og lyste hele Charlottenlund Fort op. 

- Han havde en mikrofon på sig, og da jeg sagde ja, så begyndte fyrværkeriet, og det hele var bare perfekt. Han havde også arrangeret, at vi skulle sidde i fortets vinkælder og spise, og han havde fået fløjet mine yndlingsvine ind. Det var den mest fantastiske aften nogensinde, husker Theresa Kofoed Jørgensen.

Theresa og Nicolai blev gift i sommeren 2017 på D'Angleterre i København, som er et sted der har stor personlig betydning for dem. Her har de nemlig blandt andet boet en hel sommer, inden de købte deres nye lejlighed.

Fremtiden

Sommeren nærmer sig for det unge par, og en lang række planer er sat op.

Monaco, Rusland, Grækenland, Sverige, USA og Spanien. Alle lande som Theresa Kofoed Jørgensen har billetter til indenfor 2018's sommermåneder.

- Jeg kommer selvfølgelig til at flyve lidt frem og tilbage til Rusland under VM. Jeg skal heppe på Nico, siger hun og fortsætter:

- Men derudover har jeg bare mange andre planer også.

Efter sommeren skal Theresa og Nicolai hjem til Rotterdam, og udover arbejdet med bloggen er der ikke specifikke planer.

- Jeg vil jo virkelig gerne have børn og starte en familie på et tidspunkt. Men nu må vi se. Hver ting til sin tid, siger hun afsluttende.

'Kærester med landsholdet' kan ses på TV 2 ZULU fra den 16. juni - og på TV 2 PLAY præcis når du ønsker det.