Den værste dag i mit liv

Tv-vært måtte se til, da minister kollapsede i studiet

Manu Sareen lavede en voldsom exit på live-tv.

En tidlig lørdag morgen i 2012 gjorde nyhedsvært Lasse Sjørslev sig klar til en værtsvagt hos TV 2 NEWS.

Denne morgen skulle dog vise sig at blive en af den garvede journalists værste dage på jobbet.

Det fortæller han nu om i TV 2 ZULUs nye program 'Den værste dag i mit liv', hvor fem kendte mennesker husker tilbage på en af deres karrieres mest pinlige eller ubehagelige dage.

Lasse Sjørslev skulle denne morgen interviewe daværende ligestillingsminister Manu Sareen i forbindelse med Pride-paraden i København, men allerede da ministeren mødte op, kunne Lasse se, at den var gal.

- Han svedte meget, var helt bleg og så bare forkert ud i ansigtet, siger Lasse Sjørslev.

Men på sådan en morgenvagt er der sjældent tid til at snakke med gæsterne på forhånd, og ministeren blev bare placeret overfor Lasse Sjørslev, få sekunder inden interviewet skulle starte.

- Jeg tænkte bare, "vi må holde det kort og få ham ud af døren igen i god behold".

Jeg får bare sagt: "Nu får Manu det dårligt, vi skal lige have noget hjælp herinde i studiet"

Lasse Sjørslev, nyhedsvært

Men Manu Sareen var ikke sammenhængende i sine svar, og sveden drev af ham. Han snakkede i øst og vest og gav ikke mening.

Pludselig rejste ministeren sig op midt under live-interviewet og trak vejret dybt, mens han hurtigt gik mod døren.

- Jeg får bare sagt: "Nu får Manu det dårligt, vi skal lige have noget hjælp herinde i studiet", og så falder han simpelthen bare om. Godt nok lige uden for kameraet, men det så vildt ud, siger Lasse Sjørslev.

Programmets producer smed lynhurtigt et nyhedsindslag på skærmen, så de kunne tage sig af ministeren.

En redaktør kom løbende ind i studiet og fik Manu Sareen på benene, og der blev ringet til en ambulance. Lasse Sjørslev blev i sin stol, men var dog lidt rystet.

Ikke tømmermænd

Få minutter senere rullede kameraerne igen, og Lasse måtte undskylde og forklare, hvad seerne netop havde været vidne til.

Manu Sareen led hverken af voldsomme tømmermænd eller et akut anfald af sceneskræk. Han havde derimod spillet fodbold dagen inden, bøjet fire ribben ved et fald og fået noget stærkt smertestillende af sin læge. Medicinen virkede åbenbart lidt for kraftigt på ministeren og var derfor skyld i den dramatiske exit fra NEWS.

Dagen efter modtog Lasse Sjørslev en sms fra Manu Sareen.

- Han var simpelthen bare én stor undskyldning, men han havde heldigvis fået det godt igen samme dag. Og jeg kan jo sige, at jeg nu har væltet en minister, joker Lasse Sjørslev afsluttende.

'Den værste dag i mit liv' bliver sendt hver mandag på TV 2 ZULU.