Zulu

Karakteren Ditzel forsøger at finde mening - og han finder 5 helt åbenlyse grunde

Ditzel skal i seks nye afsnit konfirmeres. Her fortæller den ene af hjernerne bag figuren, Lars T. Therkildsen, hvad du kan forvente af den nye sæson.

- Snitches get stitches! HANNELUJAH! lyder det fra Jacob Ditzel.

Han er klædt i hvidt jakkesæt fra top til tå og står nyfriseret og stolt foran et alter i en kirke.

Ditzel er i gang med at recitere De 10 Bud, eller nærmere sin egen fortolkning af De 10 Bud. Som en prædikant. Fordi han skal konfirmeres.

Det giver ikke helt mening, at det er ham, der prædiker, men mening og fornuft har aldrig været Jacob Ditzels primære værktøjer i livet.

Ditzel forsøger ellers at finde meningen i den nye sæson, der slet og ret hedder 'Jacob Ditzels konfirmation,' og som indeholder seks dugfriske afsnit.

I de nye afsnit spiller kirken, penge, begær og dét at være kristen en stor rolle.

Ditzel tonser med andre ord direkte ind i de voksnes rækker - og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Se en forsmag på løjerne i videoen øverst, hvor Ditzel serverer de fem bedste grunde til at blive konfirmeret - eller fang smugkigget på TV 2 PLAY ved at klikke herunder.

Én karakter over dem alle

Jacob Ditzel-karakteren og de mange eventyr, han tager på, har igennem flere år været comedy-duoen TurboModuls ubetinget største succes.

Jacob Ditzel - en 11-12 år - har lidt problemer med de spanske gloser på Kallorka.

Bag karakteren står dels Charter McCloskey, som spiller hovedrollen Jacob Ditzel, og dels Lars T. Therkildsen.

Charter McCloskey lægger krop og stemme til de fleste TurboModul-karakterer, mens Lars Therkildsen primært instruerer og klipper.

Brug for nogle nye danse moves? Ditzel har dig. Husk at se se Jacob Ditzel vs. Puberteten på PLAY! Video: Lasse Olesen

I Ditzel-universet spiller Lars Therkildsen dog med som en slags straight man-vært, der danner kontrast til Ditzel-karakterens gakkede væremåde og mærkværdige tilbøjeligheder.

- Ditzel er en geleagtig kerne af usikkerhed og dårlig selvtillid inde i en skal af egoisme, overtrukket med et tykt lag megalomani (storhedsvanvid, red.) og drysset med selvbedrag samt ubegrænset tv-tid, lyder den mundrette beskrivelse af figuren fra instruktør Lars T. Therkildsen.

Jacob serverer her den eneste nytårstale, du har brug for. Nogensinde. Video: Lasse Olesen

Ny sæson på trapperne

Med en ny sæson på trapperne tog ZULU fat i Lars T. Therkildsen for at høre, hvad fansene kan vente sig af favoritten Jacob Ditzel.

Det sænker ikke selvtilliden, at Ditzel bliver konfirmeret

Ditzel-instruktør Lars T. Therkildsen om den nye sæson

- Han snubler godt og grundigt rundt i alt det med at blive konfirmeret og misforstår ganske så meget, hvorfor man skal konfirmeres, siger Lars Therkildsen og forsætter:

- Man kan glæde sig til en masse grin og Ditzel for fuld hammer. Det sænker ikke selvtilliden, at han bliver konfirmeret.

Hvordan træder Ditzel helt præcist ind i de voksnes rækker?

- Ditzel mener jo selv, at det er de voksnes rækker, der træder ind til ham og ikke omvendt. Han kæmper i den nye sæson med at være kristen, og hvad det indebærer. Vi ser ham også slås med at skulle håndtere penge, og ikke mindst ser vi ham stille de voksne til ansvar, forklarer Lars Therkildsen.

- Men for Ditzel er det vigtigste nok, at han har fået en ny og bedste ven, Silvio. Det er en stor ting, afslører Lars Therkildsen.

Nu hvor Ditzel skal konfirmeres, hvad bliver det næste så?

- Ditzel har ret mange planer, men af naturlige årsager, som man kan se i serien, har han i hvert fald lidt, han skal spekulere over, lyder det lidt kryptiske svar fra instruktøren, inden han uddyber:

- Spurgte man ham, ville han nok gerne være astronaut eller actionstjerne. Han vil sikkert også være en rapper, så han vil gerne være mere kendt, eje internettet eller i hvert fald opfinde Internet 2.0. Ditzel har store planer, så man må vente og se, siger Lars Therkildsen.

Der var noget ret skrøbeligt over ham, men samtidig var han også pissetræls

Instruktør Lars T. Therkildsen om karakteren Jacob Ditzel

Begyndte som en test

Jacob Ditzel fik sin debut på Youtube i 2011 og begyndte som sketchbaserede karaktertests, hvor forskellige figurer skulle afprøves for et publikum.

- Vi syntes, det var sjovt at dyrke de dér barnlige løgne og den måde at fortolke sin verden på med fantasi.

- Og så syntes vi i grunden bare, at den her læspende dreng, som alle kender, og som på samme tid er irriterende og et udsat barn, var sjov.

Vi har fået mange klager over, at folk ikke kan forstå, hvad Jacob siger. Så nu kan du se alle afsnit af All Inklusiv med undertekster. Og det er naturligvis Jacob, der gi'r! Video: Lasse Olesen

- Der var noget ret skrøbeligt over ham, men samtidig var han også pissetræls, siger Lars Therkildsen om de første spadestik med Ditzel-karakteren.

Er I overraskede over lige præcis Ditzel-karakterens kæmpe succes?

- Ja, selvfølgelig. Altså, man kan i bakspejlet godt se, hvorfor han ramte noget hos folk. Ditzel er jo ret bred og taler til noget, vi alle har oplevet, siger Ditzel-instruktøren og bemærker:

I har spurgt! Jacob har fandeme fucking svaret! Video: Lasse Olesen

- Men jeg tror ikke, nogen af os havde forventet, at han ville brage sådan igennem. Det havde jeg sgu ikke set komme. Det er jo bare en gave, at folk er så glade for ham.

'Jacob Ditzels konfirmation' har premiere søndag den 15. april på TV 2 PLAY.