Den værste dag i mit liv

Kenneth Carlsen kæmpede med kvalmen under hver bold - kampen gik over i historien

Det var den værste dag i Kenneth Carlsens karriere.

Dommeren fløjtede, speakeren panikkede og Kenneth Carlsen var knust. Dagen inden havde den danske tennisspiller spillet sit livs kamp mod den tidligere svenske verdensetter Stefan Edberg, men denne dag var helt anderledes.

Han havde nemlig spist pasta dagen før. Åbenbart dårlig pasta.

Det fortæller han nu om i TV 2 ZULU's nye program 'Den værste dag i mit liv', hvor fem kendte mennesker husker tilbage på en af deres karrierers mest pinlige eller ubehagelige dage.

Wimbledons hovedbane var på denne dag i 1994 spækket med mennesker, som ville se den unge dansker, der dagen før havde banket Stefan Edberg ved samme turnering

Folk var bænket rundt om den finttrimmede græsbane, spillerne var traditionstro iklædt hvidt, og det store ikoniske rolexur tikkede over deres hoveder.

Men noget vendte og drejede sig i maven på Kenneth Carlsen. Aftenen inden havde han været ude for at fejre sin sejr over Stefan Edberg med sin træner, og de havde spist pasta på den restaurant, som de havde været på de fleste aftener under turneringen.

Kenneth Carlsens blå bog

  • Kenneth Carlsen er en dansk tennisspiller, der var aktiv som professionel fra 1992 til 2007
  • Han er født i 1973 og er i dag 45 år gammel
  • Han blev kåret til "Årets Tennisspiller" syv gange af Dansk Tennisforbund
  • Han har deltaget i Grand Slam-turneringer så som Wimbledon, US Open, Australian Open og French Open 46 gange - han har dog aldrig vundet
  • Den højeste placering på ATPs verdensrangliste, han har haft, er nummer 41 i 1993

Vågnede midt om natten

De gik hjem og gik tidligt i seng, men klokken to-tre stykker vågnede tennisspilleren. Han skulle kaste op.

- Jeg spulede simpelthen bare toilettet til, fortæller Kenneth Carlsen.

Resten af natten gik med at løbe frem og tilbage mellem sengen og toilettet. Men selvom natten var hård, gik det endnu mere galt derfra.

Kenneth Carlsen skulle møde Jonas Björkman denne morgen, men allerede under opvarmningen, kunne han godt mærke, at det blev en kamp, der ville blive svær at gennemføre.

- Jeg tænker: "Det her er Wimbledon, jeg bliver simpelthen nødt til at prøve", fortæller Kenneth Carlsen.

I Wimbledon er reglen, at man ikke kan få udskudt en kamp. Møder man ikke op, så har man tabt.

Satte sig på knæ

I starten af kampen gik det ok. Han spillede lige op med Jonas Björkman, men Kenneth havde det rigtig dårligt. Og mens han løb rundt fra den ene bold til den anden, var han godt klar over, at han ikke kunne holde det tilbage længere.

Han løb tilbage mod bagvæggen og satte sig på knæ, kom op igen, men måtte vende rundt igen og så brækkede han sig ud over både sin hvide dragt, det grønne græs og sin egen hånd, som han beskyttende havde placeret foran munden.

Publikum råbte i medlidenhed, men dommeren fløjtede, for Kenneth Carlsen havde brugt for lang tid på at have det dårligt. Alt var kaos.

Både Kenneth og hans træner vidste dog, hvad brækscenen betød. Han kunne ikke spille videre og var nødt til at lade sejren gå til Jonas Björkman. Og når man taber en kamp under Wimbledon, så er man ude af turneringen.

I dag ærgrer Kenneth Carlsen sig stadig over det voldsomme sygdomsudbrud, for han tror selv, at han kunne være nået rigtig langt det år til Wimbledon. I 2007 stoppede han karrieren som 33-årig. På det tidspunkt havde han nået at deltage i 46 Grand Slam-turneringer.

Efter Kenneths uheldige episode, er det i dag pensum for alle dommere til Wimbledon, hvordan de skal agere, hvis en spiller kaster op på banen. Det betyder, at Kenneth Carlsens uheldige episode faktisk har ændret en historisk konkurrence.

'Den værste dag i mit liv' har premiere den 23. april på TV 2 ZULU.