Er det skuespil eller er han virkelighedens Jeppe K?

Daniel Rasmussen fra programmet 'Kørelærerne' minder så meget om Jeppe K, at seerne tror, at han er en opdigtet karakter. Det er han ikke.

- Hvad fanden foregår der egentlig? Ha-ha-ha. Vi tager det stille og roligt, det er jo ikke noget at sætte sig ned og pive over, vel?

Ovenstående citat lyder umiskendeligt som Jeppe K i et tilfældigt afsnit af sketchprogrammet 'Danish Dynamite', som blev sendt på ZULU i tre sæsoner fra 2012-2014.

I hvert fald, hvis man spørger de mange seere, der har skrevet til ZULU og gjort opmærksom på ligheden mellem den tidligere, fiktive ZULU-karakter Jeppe Kaufmann og en helt ny, virkelig medvirkende i programmet 'Kørelærerne': Daniel Rasmussen fra Brøndby Køreskole.

Men det er ikke Jeppe K, og det er ikke en fiktiv karakter, ZULU har skabt. Det er nemlig 29-årige Daniel, et vaskeægte menneske, og en af de populære kørelærere fra ZULUs nye program 'Kørelærerne.' 

"Kørelærernes Jeppe K"

Efter premieren på 'Kørelærerne' har Daniel Rasmussen fra Brøndby Køreskole fået en hel del opmærksomhed. Især på de sociale medier, hvor en række brugere har skrevet, at ligheden er særdeles iøjnefaldende.

Den notoriske kørelærer fra Vestegnen er faktisk også kendt blandt de lokale som 'Brøndbys svar på Jeppe K'. Daniel kalder endda sig selv 'Daniel K-salat' inspireret af Jeppe K.

- Efter 'Kørelærerne' har haft premiere er der flere, som genkender mig på gaden, men det er fint nok - jeg kender mange i forvejen. I Brøndby kender de fleste mig alligevel, og nu er det så bare kommet lidt mere ud ha-ha-ha! fortæller Daniel Rasmussen til ZULU om sin tv-debut.

Ligheden i temperament mellem Jeppe K og Daniel - den ene fiktiv, den anden virkelig - kommer især til udtryk gennem det ekstremt høje humør og de mange grin, der gennemsyrer alt, hvad de siger.

Men også Daniels attitude over for særlige problemer i tilværelsen, navnligt de pengemæssige, er blevet kommenteret på af seere.

- Hvad fanden foregår der egentlig? Ha-ha-ha. Men vi tager det stille og roligt, det er jo ikke noget at sætte sig ned og pive over, vel?

Daniel Rasmussen, afsnit 1 af 'Kørelærerne', TV 2 ZULU

Der bliver endda på ZULUs Facebook spekuleret i, om handlingen og de ting, der bliver sagt i 'Kørelærerne' er opdigtet skuespil. Det er det ikke.

I første afsnit af 'Kørelærerne' skal Daniel eksempelvis have repareret sin bil og bliver overrasket over den høje pris.

Men kørelæreren udbryder så, samtidig med sit karakteristiske grin, at prisen på 60.000-70.000 kroner ikke er noget "at sætte sig ned og pive over".

Seancen og Daniels umiddelbare reaktion på den dyre bilreparation minder en del om Jeppe Ks ikoniske udtryk "det' ligemeget, fuldstændig ligegyldigt!", og det er ikke gået seernes næser forbi.

Er det fake?

ZULU har taget fat i Daniel for at høre, hvad han mener om sammenligningen med Jeppe K:

- Det er forkert, det er Jeppe K, der minder om mig! Ha-ha-ha. Ej, jeg har jeg godt selv set det på Facebook. Det er helt fint, det gør mig ikke noget, lyder det fra Daniel Rasmussen.

Igennem tre sæsoner af sketchprogrammet 'Danish Dynamite' blev ejendomsmægleren Jeppe K én af de mest populære ZULU-figurer nogensinde, og karakterens ikoniske udtryk som "det ligemeget, fuldstændig ligegyldigt!" og "NYT, NYT, NYT!" blev efterhånden allemandseje i hvert fald for fans af serien.

Jeppe Kaufmann, som er efternavnet, der forkortes til K, blev spillet af komikeren Magnus Millang. I 'Danish Dynamite' er Jeppe K en succesfuld ejendomsmægler, der hælder champagne ud i vasken, sommetider sammenligner sit arbejde med et samleje, og som altid skal have nye ting.

Karakteren er altid i et helt andet gear end dem, han møder i de forskellige sketches - og det kom i 'Danish Dynamite' især til udtryk gennem 'Jeppe K-grinet', der udtales omtrent sådan her: "Aha aha aha".

Daniel Rasmussen fra 'Kørelærerne' er også ofte i et helt andet gear end dem, han omgås med, men spiller han skuespil?

Ikke meget ulig scener fra programmet fangede ZULU Daniel Rasmussen over telefonen - mens han var i gang med en køretime.

Spiller du skuespil?

- Du kan spørge min elev her, udbryder Daniel med det samme. Eleven Amanda er åbenbart med på radiohøjtaleren i bilen:

- Nej, han er hundrede procent sig selv, kommer det prompte svar fra Amanda, der også er en af Daniels elever i afsnit tre af 'Kørelærerne'.

Daniel overtager: - Det er faktisk lidt irriterende, at folk tror det er skuespil. Jeg har da spurgt mine venner: “Hallo mand, er jeg ikke mig selv!?" Og de siger alle, at det er jeg. Ellers må jeg invitere folk på kaffe her på køreskolen, så de selv kan se det ha-ha, siger Daniel.

Ingen skuespil

Daniel Rasmussen spiller på ingen måde skuespil, når han eksempelvis griner højlydt af egne vitser eller driver gæk med sine elever og kolleger i 'Kørelærerne'. Heller ikke kameraholdet får ham til at skrue charmen mere på, sådan er han bare, siger han.

Giver du den ekstra gas foran kameraet?

- Overhovedet ikke. Jeg er fuldstændig mig selv, jeg glemmer kameraerne. Jeg lægger slet ikke mærke til det.

Har du et yndlingsudtryk?

- “Fantastisk arrangement!” Det siger jeg rimelig tit, hvis jeg er rigtig glad, hvilket jeg er for det meste. Eller: “Det gør vi bare!”, griner Daniel.

Enkelte har skrevet, at de gerne vil have en tur i skolevognen, selvom de har kørekort, hvis du forstår sådan en, ha-ha-ha! Men det har jeg sagt nej til. Jeg har jo en kæreste

Daniel Rasmussen om tiden efter sin tv-debut

Er der kommet mere gang i biksen efter premieren på 'Kørelærerne'?

- Ja, det er der helt sikkert. Mange skriver til mig. Også bare med et “hej” og “godt program”. Enkelte har skrevet, at de gerne vil have en tur i skolevognen, selvom de har kørekort, hvis du forstår sådan en - HA-HA-HA! Men det har jeg sagt nej til. Jeg har jo en kæreste, ha-ha!

Daniel har været sammen med sin kæreste i 16 år. For at kunne klare familielivet har kørelæreren brug for at gå ud med vennerne enten fredag eller lørdag.

- Man skal også kunne trække vejret lidt, ik'? siger Daniel Rasmussen.

Hvad er forskellen på dig og Jeppe K?

Eleven Amanda bryder ind: - Forskellen er, at Daniel er hundrede procent sig selv, og Jeppe K er opdigtet, siger hun. - Jeg har altid været sådan her, forsætter Daniel. 

- Du kan ringe til min gamle folkeskolelærer og spørge. Jeg vil hellere gå og være glad end sur, det bliver man så træt af, griner kørelæreren.

- Det er lidt ligesom med bilen i første afsnit, der var jo ikke noget at gøre! Så griner man bare af det!

- Jeg havde også engang en motorcykel, der brændte af, mens jeg kørte på den, ha-ha-ha! Det må man bare grine af, lyder det gode råd fra den populære kørelærer.

En sand legende

Jeppe K blev i sin tid spillet af komiker Magnus Millang, og den hurtigsnakkende ejendomsmægler med hang til lækre biler, dyr champagne og flotte damer, var klart en af Millangs mest populære figurer i 'Danish Dynamite'.

Det' ligemeget, fuldstændig ligegyldigt!

Jeppe K, 'Danish Dynamite', TV 2 ZULU

Udover Magnus Millang var komiker Martin Høgsted fast inventar i 'Danish Dynamite', og det var i høj grad denne duo, der stod bag programmets bidende satire og mest populære karakterer, såsom Jeppe K, Kongerne af Næstved, den transseksuelle Tone og gymnasielæreren Alex.

Rollelisten i 'Danish Dynamite' bestod dog ikke kun af Magnus Millang og Martin Høgsted. Også andre ZULU-legender som Casper Christensen, Frank Hvam, Christian Fuhlendorff, Mick Øgendahl og Jonas Schmidt har haft roller i serien.

Det mest mindeværdige aspekt ved Magnus Millangs karakter - og det, som gør ligheden mellem fiktive Jeppe K og virkelige Daniel Rasmussen spot on - er dog grinet.

Du kan se en række eksempler på de to herrers grin i videoen øverst i artiklen. Eller du kan se Rasmus Bjergs søn, Villads, imitere det legendariske grin i artiklen herunder.

Du kan se 'Kørelærerne' mandag aften på TV 2 ZULU og på TV 2 PLAY!