Klæd mig af

13 ting, der kan afsløre, om nogen er interesseret i dig

Hvis din date klør sig på næsen, har det en helt særlig betydning.

På en café møder du din date for første gang. To kopper kaffe bliver serveret, og snakken går i gang.

Under daten begynder din partner at pille sig i håret. Du lægger mærke til, at personen klør sig på næsen. 

Fødderne begynder at pege hen imod dig, og øjenkontakten bliver længerevarende.

Men hvad betyder de forskellige bevægelser, som din date laver, egentlig? Med hjælp fra en kropssprogsekspert kan du nu selv analysere din partners signaler.

Kropssprogsekspert Pernille Slot guider dig via nedenstående liste, så du nu selv kan analysere på din partners signaler under et stævnemøde.

Hun har i forbindelse med et nyt program på TV 2 ZULU, 'Klæd mig af', kommenteret på deltagernes adfærd i en datingsituation.

I programmet skal deltagerne på date med en person, de aldrig har mødt.

Overfladiske kaffedates bliver erstattet af dybe samtaler i sengen, hvor deltagerne skal klæde hinanden af allerede ved første møde.

Nedenfor kan du se listen.

Du kan se 'Klæd mig af' på TV 2 ZULU mandag 20.45 eller på TV 2 PLAY.

13 ting du skal lægge mærke til på en date

 1. Piller ved håret/pudser fjer

  - Når der bliver pillet ved håret, så er det ofte hunnen, der gør det. Det gør de for at vise deres ”fjerdragt” og vise, at den er velplejet. I dyrenes verden er en velplejet fjerdragt lig med stærke gener. Kvinder vil derfor vise, hvor stærke gener de har, hvilket hannen opfanger.

 2. Elefantens ører

  - Det hedder elefantens ører, fordi elefanten blafrer med ørerne, når den prøver at syne større og vifte rivalerne væk.

  - Der er to former. Enten har man hænderne i siden, eller også har man hænderne bag hovedet. I kropssprog ser man det, når personen har styr på noget. Elefantens ører er et signal på, at hannen synes, han har godt styr på en date.

 3. Hænderne

  - Hænderne er designet til at holde os fra det, der er farligt for os, og tæt på det, der er trygt for os. Ofte bevæger hænderne sig over mod partneren, hvis vi synes, partneren er interessant.

  Så hold øje med hænderne, og om de kommer tæt på, eller om de kommer langt væk.

 4. Fødderne

  - Fødderne fortæller sandheden. De kan fortælle, om der er god kontakt til en partner. Hvis de peger ligeud, er der god kontakt, men hvis den ene fod vender ud af, så er der ikke god kontakt, og man er på vej væk fra daten. Når man sidder til en date, har man fundet ud af, at den kropsdel, der rører partneren først, er fødderne. De kommer ikke indenfor ens visuelle felt og er dermed ikke i ens bevidsthed på samme måde, som ens hænder er.

 5. Øjenkontakt

  - Vi kigger hinanden i øjnene under en date, for at holde øje med om pupillerne udvider sig. Det betyder, at vi kigger på noget, vi godt kan lide. Hvis pupillerne trækker sig sammen, betyder det, at vi kigger på noget, vi ikke kan lide.

  - Normalt holder man en øjenkontakt med en fremmed, man netop har mødt, i et til to sekunder. Når man er på date, kan man komme op på mellem to til fire sekunder. Og efter de fire sekunder begynder man at være intim med sin date, og der er god kontakt og oprigtig interesse.

 6. Næsen

  - Når du sidder i en datingsituation og begynder at røre dig på næsen, er det, fordi der sidder noget erektilt væv i næsen, som vi også har i vores kønsorganer. Det udvider sig, når der er noget interessant på spil. Når du ser, din partner begynder at røre sig på næsen, er der muligvis også kontakt til et andet sted på kroppen.

 7. Læber

  - Hvis hunnen begynder at slikke sig om munden, kan det hænge sammen med, at fugtede læber er lig med fugtede kønslæber. Når hun ser noget, der er lækkert, så aktiveres et begejstringssignal hos hunnen, hvor hun slikker sig om læberne.

 8. Nakken

  - Hvis ens partner rør sig selv i nakken, så kan det være tegn på, at personen beroliger sig selv. Så aer man sit baghoved, sin nakke eller hals, så kan det være for at fortælle sig selv, at det nok skal gå.

  - Det kan være en indikation af, at din date er en smule nervøs.

 9. Trutmund

  - Det er oftest hunnerne, der laver trutmund. Det er et feminint udtryk. Der er en ringmuskel omkring vores læber, vores øjne og andre steder på kroppen.

  - Trutmunden viser, at det her er lækkert, og at et andet sted på kroppen også er spændt. 

 10. Retter på tøj

  - Retter din partner på tøjet, kan det være et skjold - altså noget, man gør for at passe på sig selv i en ny situation. Krydsede ben kan også være en form for skjold.

  - Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, at en person laver et skjold. Det kan også bare være et lidt tilbageholdende udtryk.

  - Det kan også være en måde at fremhæve sine fortrin på eller vise, hvor fin man er.

 11. Hovedet fremad

  - Hvis man læner sit hoved frem mod partneren, er det et signal, der viser, at det foran en vil man gerne tættere på. Hvorimod er der noget, man ikke kan lide, så trækker man hovedet tilbage.

 12. Toneleje

  - Hvis tonelejet går op i de lyse toner, er det et tegn på, at mellemgulvet er spændt, og vi ikke får ilt hele vejen ned i maven. Det er noget, vi gør, når vi er nervøse.

  - Når tonen kommer ned i det dybe leje, så indgyder det til mere tillid.

  - Bliver din dates stemme lidt dybere efter lidt tid, kan det altså betyde, at personen slapper mere af.

 13. Position

  - Hvis din partner begynder at sidde ligesom dig, er det et tegn på, at man har tillid til personen. Kroppens system begynder at acceptere, at vi er i samlet flok med vores partner, fordi vi godt kan lide dem, der ligner os.