ZULU Comedy Festival

Årets Komiker 2017: Afstemningen er slut!

Tak for din stemme til Årets Komiker! Se hvem der fik årets største comedypris, når ZULU Comedy Galla sendes på TV 2 ZULU d. 10. september kl. 20:50.

Vinderen af årets komiker er fundet.

Vi nominerede fem kandidater, og som altid var det dig, der var med til at bestemme udfaldet af prisen!

Se hvem der hev prisen hjem som Årets Komiker, når ZULU Comedy Galla sendes på TV 2 ZULU d. 10. september kl. 20:50. Hvis du bare ikke kan vente på, at showet kører over din skærm, afslører vi måske vinderen lige her

DE NOMINEREDE TIL ÅRETS KOMIKER 2017:

Rune Klan – Barnløs

Den multitalentfulde komiker – som egentlig er ligeså meget tryllekunstner – har med sit femte show, ”Barnløs”, igen brudt rammerne for hvad et comedy-show kan indeholde.

Showets navn skyldes, at Rune endnu ikke leveret verden nogen børn trods sine 40 leveår. Derfor har han også haft en masse fritid til at pudse og polere ikke mindst sine jokes, men også de mange tricks og tryllerier, som han brillerer med i ”Barnløs”.

Anmeldere kalder showet for Rune Klans svendestykke, og den svære balancegang mellem stand up, tryl, absurditet og substans lykkes totalt for ham. Det er da heller ikke mange komikere, som får lov at optræde med sit show det Kgl. Teater, men Rune Klan er vitterligt én af landets største entertainere – så han må sgu’ godt! 

Mick Øgendahl – Fest

Manden med gummiansigtet har gjort det igen!

Det sjette show i rækken af comedy-pletskud, ”Fest”, er aldeles uhøjtideligt underholdende, for som Mick selv siger: "Fuck mig og den høje hest, jeg kom ridende ind på". Det er samtidig fire år siden, at den jordbundne danske komiker-darling sidst stod på scenen - i mellemtiden har han skrevet og spillet hovedrollen i seer-successen ”Tomgang” og arbejdet på sit one man-show – og nårh ja, så var han lige en smut på psykiatrisk afdeling.

I ”Fest” sparker Mick Øgendahl melankolien lige i røven og insisterer på, at vi skal tage hovederne ud af vores bagdele og grine af festen i hverdagen. Det lykkes i den grad!

Linda P – Normal

Hvem er Linda P egentlig? Det spørgsmål tackler den folkekendte komiker hudløst ærligt i sit stærkeste og mest modige one (wo)man show til dato: ”Normal”.

Den velkendte, stordrikkende, bandende Sydhavnsghetto-figur, ”Linda P”, i signaturkostumet med den sorte hue, over sized trøje og gamle træningsbukser, bliver i ”Normal” udfordret af en ny form for Linda: Komikeren har nemlig privat skiftet rock’n’roll-tilværelsen ud med det såkaldte “mønsterliv” og forsøger at gøre alt det rigtige. Men er det så stadig sjovt? Ja for fanden!

”Normal” har høstet stor anerkendelse blandt publikum såvel som anmeldere, og Lindas evne til at mikse det helt vildt sjove med det meget alvorlige vidner om en komiker, der har taget sit show til et helt nyt niveau.

Rasmus Bruun & Frederik Cilius - Den Korte Radioavis

Radio24Syvs klenodie, ”Den Korte Radioavis”, med seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og nyhedsredaktør Rasmus Bruun som de primære figurer, har efter rigtig mange danskeres opfattelse status som den sjoveste og mest bidende danske mediesatire, der findes lige nu. Og med god grund!

”Kirsten Birgit er et sandhedsvidne. Hun er sådan en, der siger det, man ikke må sige,” fortæller Frederik Cilius om den standhaftige kvindelige journalist, som han spiller fem gange om ugen direkte på Radio24Syv. Modspillet til Kirsten Birgits mange meninger fås i Rasmus Bruun, der spiller en über-politisk korrekt medjournalist.

De ægte guldkorn findes også ofte i den improviserede ping-pong mellem de to værter, der kæmper om at få den anden part til at ”breake” og grine.