Zulu

Du elsker Ditzel: Her er seks andre Turbo-typer, du også bør tjekke ud

Har en blegfed fyr ved navn Ditzel invaderet din Facebook-væg? Vi bad den blegfede fyr og hans makker pege på andre Turbo-typer, du også skal kende.

De sidste mange uger har Jacob Ditzel vist danskerne, hvordan man ikke tager på ferie på Kallorca, som Ditzel fejlagtigt kalder den spanske ø Mallorca.

Bag karakteren Jacob Ditzel gemmer sig to forholdsvis forsigtige typer, Charter McCloskey og Lars Therkildsen, der dog får lov at flegne ud i deres sorte satireunivers TurboModul, hvor også Ditzel er født.

Men han er langt fra den eneste kulsorte og krampagtigt sjove karakter, der er kommet ud af de to satirikere fra Thy-egnen. De har nemlig skabt et mindre fodboldhold af vanvittige eksistenser delvist baseret på folk, de kender fra deres eget liv. Ud over Charter og Lars, som den fast del af TurboModul, finder man også Dan Hjelmar Nielsen, som en slags tredje mand, der også ligger krop til en række karakterer.

Vi har fundet fem Turbo-typer, du også skal skifte bekendtskab med ud over Ditzel. Det har vi gjort i samarbejde med TurboModul selv, der har fået lov at vælge en favorit hver.

Her skal det understreges, at de havde meget svært ved at vælge en enkelt, hvorfor undertegnede måtte hjælpe dem med at skære fra.

Ninjaerne

Forestil dig en rockerklub uden rockere, hvor motorcyklen er skiftet ud med en gammel Skoda, hvor lædervesten er erstattet af en sort ninjadragt og hvor skoven er dit klubhus. Det er i korte og meget simple træk ninjaerne. Præcis som rockerne har de nemlig deres helt egen 'klub' med kodeks, hierarki og klubuniform.

Ninjaerne fra TurboModul er på tur. Vi følger dem en helt almindelig dag i Tivoli Friheden.

Jannik Valentin

Jannik er den fuldt mobile halvdel af parret Kevin og Jannik i dokusoapen 'Kærlighed på trods'. Her følger vi Kevin, der efter et uheld sidder lænket til en kørestol og i øvrigt har brug for hjælp 24 timer i døgnet. Hovedpersonen er dog Kevins gamle folkeskolefjende Jannik, der mod alle odds er blevet forelsket i Kevin. Spørgsmålet er, om det også går den anden vej, når nu Kevin hverken kan sige fra eller til.

Kevin og Jannik har fundet kærligheden, selvom Kevin for nogle år siden var ude for en ulykke, der gør, at han grundlæggende er limet fast til sin kørestol.

Jannik Valentin er en af Lars Therkildsens absolut favoritter, fordi han på en gang er sårbar og barnlig - men også sindssyg kold.

- Han bliver portrætteret helt normalt, men under overfladen er han i virkeligheden skingrende psykopat. Jannik mener, at han har fået Kevin til at springe ud af skabet. Han er derfor flyttet ind og har sørget for, at de er blevet gift. Jannik holder i virkeligheden Kevin skakmat, mens han lænser ham for penge og bruger ham seksuelt. Dog italesætter han det som det mest naturlige og par-agtige, hvilket gør, at jeg selv er nysgerrig på ham. Hvem fanden er sådan, og hvordan er han blevet sådan?

Birthe Rigmor

Danmarks værste naturvejleder Birthe Rigmor er en bestemt dame. Hun er også temmelig skræmmende, rasende alkoholiker og helt utrolig grim. Alt det går ud over den lidt småkedelige vært, der må finde sig i lidt af hvert - bogstaveligt talt.

Det kan være svært at kende den ene svamp fra den anden. Men det kan naturvejleder Birthe Rigmor hjælpe med.

Tonni Bonde

Tonni Bonde var en af de første Turbo-karakterer, der fik medvind på Youtube. Han er prototypen på en hurtig, kokainafhængig brugtvognsforhandler fra Thy. Hvis altså det er en ting. Der er intet, som Tonni Bonde ikke kan sælge, ville han helt sikkert selv mene. Sand i Sahara og alt det der.

Tonni Bonde har et tilbud, du ikke kan afslå. Nyt legehus - det kommer med hængelås og nøgler.

Fjeder

Drukmåsen Fjeder er også en af TurboModuls mere kendte karakterer. Han har ekstremt høje tanker om sig selv og så er han helt vild med dåsebajere. 

Verdensmanden Fjeder kommer med historier fra nær og fjern om sit vilde sexliv.

Fjeder er derudover en af Charter McCloskeys favoritter.

- Fjeder vil for mig altid stå som en slags essens af, hvad TurboModul på mange måder går ud på. Selvom han er karikeret, tror jeg alligevel, at han minder folk, om en eller anden de kender. Han står mig ret nær. Når vi optager Fjeder, er det meget nemt for mig at forsvinde ind hans opfattelse af verden. Der er altid et gear mere, lige når man synes, at man ikke har lyst til at høre flere vulgariteter. 

Micki Lynge

Den rustikke og meget lidt tillidsvækkende kok Micki Lynge spilles af den tredje person i TurboModul, Dan Hjelmar Nielsen. Micki Lynge er den kok, du aldrig ønsker at møde i det cafeteria, hvor du lige har indtaget din fiskefilet med pommes og remoulade.

Amatørkokken og mandemanden Micki Lynge demonstrerer, hvordan man laver den helt rigtige sylte med masser af salt.

Ud over ovennævnte nævner Charter McCloskey og Lars Therkildsen også Tornado Kent. En lokal knallerttype, der på en gang er næsten død og meget rap i kæften. Samt besøgvennen og hypokonderen Karsten, der ikke helt har styr på sine sygdomme.

Tjek alle karaktererne ud i sin helhed på TV 2 PLAY, hvor du finder sæson 1 og 2 og TurboModul.