Zulu

Nøgenbadning og Kiwi-dans: Fem vognmænd afslører deres vildeste studentervognshistorier

Hvert år kører fulde studenter Danmark tyndt, så de kan tage afsked med deres ungdom. Vi har fået førstehåndsberetningerne fra dem, der kører bilen.

Der er ikke mange situationer, der er indrettet så risikable som den obligatoriske vogntur for årets studenter. Ikke alene drikker studenterne sig som regel fuldstændig fra sans og samling, men de sidder også i et køretøj, der bevæger sig forholdsvis hurtigt rundt i Danmark.

Alligevel går det sjældent rigtig galt. Tværtimod er langt de fleste vognturer en kæmpe fest.

Vi ringede til en række af de førstehåndsvidner, der transporterer de unge rundt til deres forældre, for at vinke farvel til deres ungdom. Nemlig vognmændene, der også fungerer som en slags pædagoger for en dag.

Læs deres vildeste og sjoveste beretninger fra førersædet herunder.

Og tjek i samme ombæring årets rapvideo ud øverst i artiklen, hvor rapgruppen Sovesekpompagniet kommer med et godt råd til de kommende studenter.

Christian Møller, 7 år som studenterchauffør, studenterturen.dk, Silkeborg

- Jeg kørte engang en klasse rundt i Silkeborg. Så spørger en af studenterne; ’har vi tid til nøgenbadning’? Og der svarer jeg ’det kan vi godt’. Der er en sø lige omkring Silkeborg, så det var ikke noget problem. Da vi så ankommer til søen, så kigger de på mig og spørger; ’gider du bærer alle vores ting ned til vandet’? Ja, selvfølgelig, siger jeg. Og som belønning for det stod hele klassen splitterravende nøgne for mig. Så bliver man sgu lidt forlegen. Men det er en god arbejdsdag som vognmand.

Torben Jørgensen, 6 år som studenterchauffør, TT Transport, Holbæk

- Jeg startede i Køge klokken seks med at pynte bilen op. Det var ikke en solrig dag. Det var sådan lidt køligt, men allerede ved første stoppested, så var der en fyr, der synes, det var interessant at hoppe i swimming pool'en med tøj, telefon og alting. Han blev drivvåd, men fik lov at låne noget tøj i huset. På næste stop fik han smag for at hoppe i poolen igen, og så måtte han så låne noget nyt tøj. Det fortsatte han med langt op af dagen. Jeg tror kun, der var et par steder, hvor der ikke var en pool. Men det sjoveste var, at skulle have tørt tøj på hver gang. Og eftersom det ikke var alle familier med drenge i huset, så måtte han også indimellem hoppe i farmands tøj eller en kjole.

Jeff Pedersen, 4 år som studenterchauffør, DMS

- Kører man studenterkørsel i Slagelse, så kører man gerne to dage med samme klasse. Der kommer man bare lidt tættere på eleverne. Men der var en Slagelse-klasse sidste år, der havde indført en regel, der hed, at tabte man huen ud af studentervognen, så skulle man løbe nøgen ned efter den. Så kunne de andre i vognen stå og have en fest imens.

Christian Lykke, 10 år som studenterchauffør, danskstudenterkørsel.dk

- Jeg kørte med en ret vild klasse for nogle år siden. På et tidspunkt opstod der lidt impulsivt en idé om, at vi skulle stoppe ved et bestemt Kiwi-supermarked, fordi nogle stykker fra klassen kendte en, der arbejdede derinde. De finder så frem til denne specifikke fyr, som de ender med at løfte op og sætte ind i en kølemontre. Ind til det køleskab, hvor det står pålæg og ost. Og der er jo næsten ingen plads mellem hylderne og ruden, men de får lukket døren. Så står han der, indtil nogle af drengene får drukket ud og lukker ham ud igen. De slutter så hele affæren med at danse gennem Kiwi og ud til bilen igen.

Christian Lykke, 10 år som studenterchauffør, danskstudenterkørsel.dk

- Jeg husker tilbage i 2015, hvor jeg kører en flok studenter rundt i Horsens. Der var sidst på eftermiddagen, og hele klassen var godt besofne. Men vi har lidt tid til overs, så vi cruiser lidt rundt nede ved havnen, hvor vi stopper ved et fitness-center. Klassens begynder så at danse boogie ind gennem fitnesscentret. Altså indimellem de svedende mænd, der står og løfter vægte. Efter en 3-4 minutter så kommer de dansende ud igen. Men inden vi forlader havnen helt, kører vi op foran et af de store vinduer i fitness-centeret, hvor en bredskuldret fyr står og løfter vægte i en netundertrøje, mens han kigger intenst på sig selv i spejlet. Resten af fitness-centret får hurtigt øje på vognen med studenter, der står og hepper på fyren, der pumper jern. Og første to tredjedele inde i et løft bliver han selv opmærksom på sine chearleaders på den anden side af vinduet, hvorefter hans løft ryger på gulvet. Bogstaveligt talt.