Zulu

18 ting ingen gør i al hemmelighed

Kender du det, at løbe en halvmaraton og holde det helt for dig selv? Nej, det gør du ikke. For det er aldrig sket.

Halvdelen af glæden ved at gennemføre et halvmaraton er tilsyneladende de mange likes, der ruller ind på dit målfoto, når du smider det op på Instagram (og linker det til Facebook) med en teksten ’det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg løber en halvmaraton’ eller ’det var hårdt, men jeg kom i mål’.

Well, maratons og det halve af dem står ikke alene i kategorien over ting, som ingen mennesker nogensinde har gjort i hemmelighed.

Faktisk vokser listen kun dag for dag. Der er efterhånden ikke den ting, der ikke er værd at dele med resten af verden. Facebook, Instagram og Snapchat gjort banaliteter som morgenmad og løbeture til succesparametre - og så kan vi alle være med.

Her er 18 andre ting, du heller ikke gør i al hemmelighed.

1. Løfter tilfældige tunge ting i et fitness-center

Vi har været der før, og det er efterhånden gået op for os, der ikke dyrker cross-fit, at vi er i mindretal. Sagen med cross-fit er, at det ikke alene avler folk, der skal på low-fat-high-carb-kur, cross-fittere infiltrerer også dit Instagram-feed med folk, der anstrenger sig for at gøre ting – gerne i slow motion i en sky af kridt.

2. Spiser ting med bær og nødder

Madbilleder er et fænomen i sig selv. Og det er helt sikkert noget, der deler vandene. Men én ting er sikkert. Cornflakes og rundstykker er bare ikke godt nok længere, når det gælder dagens første måltid. Det skal helst være noget med urmælk, nødder og bær – rigeligt med bær. Men let’s face it, man gider heller ikke chiagrød, hvis man ikke i det mindste får nogle likes ud af det.

3. Ligger på stranden

Hvid sand, blå vand og et par solbrune stænger, der til forveksling godt kunne ligne to Steff Houlberg pølser på nippet til at sprænge af varme, er hemmeligheden bag det perfekte strandbesøg. Det er i hvert fald opfattelsen på Instagram.

4. Står på et pænt mosaikgulv

Nej, heller ikke det kan man have for sig selv. Det vælter i hvert fald ind med snaps af folk, der står på pæne og ofte mosaiske gulve. For du er typen, der ser ’beauty in everything’ – selv i gulvet på den buffetrestaurant, du kommer på lidt for ofte.

5. Kigger på flyvinger

Som i vingerne på et fly. Vingerne er naturligvis bare et skalkeskjul for din egentlig hensigt ’at gøre alle dine venner rasende misundelige over dit vilde jetset-liv’.

6. Går til koncert

Folk tager billeder til koncerter. Rigtig mange billeder. Så mange, at man kan risikere at se hele koncerter gennem en iPhone. 

7. Flipper en bottle

Det ville i sagens natur være dumt at gøre i hemmelighed.

8. Hører det nye Kendrick Lamar-album

Kendrick Lamar er musikelitens nye Gud. Men det er langt fra kun hip hop-connoisseurs, der forguder ham. Kendrick er nemlig blevet mainstream. I hvert fald blandt dem, der indimellem stadig hører nyt musik. Han er mere gadedreng end Kanye West, men mindre tatoveret end Lil Wayne, så med andre ord den perfekte statusaccessory på de sociale medier. Ingen hører Kendrick i hemmelighed.

9. Kigger på kirsebærtræer

Nogen burde lave en fotogalleri af folk, der tager billeder af træerne på Bispebjerg. Se, det ville være et nyt indspark i kategorien ’Kirsebær-træer på Instagram'.

10. Drikker kaffe alene på en café med benene over kors, solbriller og pels på

Det er måske mest en blogger-ting, men i så fald en meget populær blogger-ting. Intet er overladt til tilfældigheder, når der poseres med kaffe på byens smarte kaffebarer.

11. Samler ind til noget velgørende

Der er for helvede heller ingen grund til at hjælpe andre, hvis ikke du også får noget ud af det. Din like-hunter!

12. Ligger i sengen og kigger på sin egen refleksion i telefonen

Der er meget få Tinder-profiler, der ikke har det obligatorisk #wokeuplikethis sengebillede af en mand eller en dame, der tilfældigvis lige ligger i sin seng og kigger søvnigt - men frækt - ind i telefonen.

13. Løfter sin bluse i spejlet og flasher sine abs

Har man abs, så skal man ved gud også have lov at blære sig med dem. Og det gør man ofte gerne foran et spejl, hvor man helt naturligt lader hånden løfte blusen - nok til man kan ane afskygningen af den efterspurgte sixpack.

14. Er på date med en kendt

Selvfølgelig skal resten af verden vide, at du var på date med Christopher. Altså at du var på date med poul, men Christoffer sad ved nabobordet.

15. Sidder helt alene på sit værelse og kigger på sin stive diller

Der er lidt for mange mænd, der ikke kan modstå fristelsen ved at sende et dickpick rundt i internetsfæren. Lidt for mange.

16. Drikker årets første glas rosé

Ingen ved præcist, hvornår det skete, men pludselig var årets første glas rosé et tegn på sommerens begyndelse. Og det er god stil lige at dele den information med alle andre.

17. Is on a boat

"I'm on a boat' er et af de mest brugte hashtags på Instagram. Så er helt ligegyldigt om båden har forladt havnen eller ej.

18. Sidder i en park og har det alt for sjovt med 'den bedste'

Du har det så sjovt i parken, at du bliver nødt til at afbryde morskaben for at snappe det helt rigtige billede til dine mange følgere.