Zulu

Nemt! Sådan ’faker’ du en fed sommerferie uden at rykke dig en meter

Den eneste guide, du virkelig får brug for til sommer, hvis du skal løfte dit Insta-game.

Vrimler det med sol, strand og store frugtfyldte drinks i dit Instagram-feed?

Virker det som om, at resten af Danmark er taget på ferie, mens dine dage peaker i frokostpausen, hvor du kan dulme din ferielængsel med en lille let sommerret af trukket gris og coleslaw?

Føler du at din hverdag er så uinteressant, at din morgenmad knap nok er værd at dele med andre, så er der hjælp at hente lige her.

For hvis du, som tusindvis af andre danskere, heller ikke har råd til at rejse hele sommerhalvåret, som alle dine venner tilsyneladende har, så er her en guide til, hvordan du ’faker’ dit livs sommerferie. På den måde kommer du til at virke omtrent ligeså interessant som hende der bloggeren, vis liv, du er blevet lettere besat af.

Følg denne miniguide, som nok skal overbevise ’nogle’, om at dit liv er lidt federe end de flestes.

1. Fortæl dine venner, at du skal på ferie.

Alle rejsende, der ønsker at ’flashe’ deres feriegodhed checker ind i lufthavnen ved afrejse og ved ankomst. Det kan du også gøre.

På Instagram skal du helt fysisk helst være på stedet, men på Facebook kan du checke ind på Bali, mens du sidder på toilettet derhjemme. Nemt.

2. Fortæl dine venner, at du sidder i flyet

Ingen ferie uden flyvinger. Som i vingerne på et fly. Medmindre din far/kæreste insisterer på kør-selv-ferie i Europa, og det er der sjovt nok ingen, der har lyst til at dele på Instagram.

Til gengæld findes der ikke mange mennesker, der sætter sig ind i et fly uden at forevige det på internettet. 

Her opererer man med kategorierne jeg-sidder-bare-her-med-min-rejsepartner-i-flyet-selfie og sådan-ser-det-ud-når-jeg-kigger-ud-af-vinduet-på-flyet.

Her er det nok sidstnævnte kategori, der giver mest mening for dig. Du er jo ikke på ferie og har derfor ikke en rejsepartner. Til gengæld skulle det ikke være det ikke være det store problem at finde et billede af en flyvinge.

Vi vil naturligvis ikke opfordrer dig til at stjæle billeder fra andre på internettet, men så kan du låne et billede af en kollega.

3. Fortæl dine venner, du skal på stranden

Hvad end man hader eller elsker strandturen, så ser det sjovt nok altid vildt lækkert ud, når andre tager på stranden. Så det skal du naturligvis også på din falske ferie. 

Find et af de klassiske jeg-lægger-bare-lige-her-med-mine-ben-i-vejret-og-en-udsigt-til-et-hav-så-blåt-at-det-smerter-mine-øjne-billede. Vækker det ikke umiddelbart genkendelse, så forestil dig to lange grillpølser, der peger op mod solen, så ved du hvilken type billede, vi mener. 

Du kan også bare nøjes med et par tæer, som billedet herunder. Og det behøver jo ikke være dine egne, for det går folk bare automatisk ud fra. Tanken om at nogen kunne finde på at uploade et billede med nogle andres tæer på Instagram er så usandsynlig, at du sagtens kan slippe af sted med det.  

Det kan måske være en fordel at finde et billede, der ikke er helet så photoshoppet som billedet herover. 

4. Fortæl dine venner, at du har fået sol - eller bare at du har sol

Solbrun hud holder omtrent ligeså længe, som en avokado er spiselig. Det gælder altså om at vise sin stegte flæsk frem, inden farven er helt væk. 

Det kan man gøre på mange måder. Og du behøver ikke vise hele din krop. Det kan blot være en bar fod på en mosaikgulv eller en hånd med en sommerdrink.

Du kan også nøjes med et billede, der emmer af gpdt vejr.

Her gælder det først og fremmest om at finde en blå himmel. Enten i virkeligheden eller i photoshop. Hvois du selv vil være en del af billedet må du som minimum smide overtøjet. Det er ikke realistisk, du står i fuld forårsmundering, når du er sydpå. 

Nedenstående billede er for eksempel taget fra Kattegat i minusgrader, men det kunne ligeså godt være fra Bali. 

5. Fortæl dine venner, noget med en palme

Der er ikke palmer i Danmark - ergo er et billede af en palme er fin subtil måde at antyde, at du i hvert fald IKKE er i Danmark.

Så smid en palme op på Instagram - du drømmer ikke, hvor populære de fordømte træer er.

6. Fortæl dine venner, at du er kulturel

At rejse er at krydse sin bucketliste af for de kulturelle monumenter, du død og pine skal se, inden du dør. Det er der nogen, der siger. Men der er også nogen, der siger, at jorden er flad.

Under alle omstændigheder skader det ikke at skabe en opfattelse af, at du også har været på sightseeing, for hvad skulle du ellers få dagene til at gå med? Find et billede af noget, der ligner noget, du kunne finde på at betale penge for at kigge på og del det med dine venner. 

Drop det klassiske billede, hvor du forsøger at røre spidsen af Eiffeltårnet eller støtte dig op ad det skæve tårn i Pisa. Den tid er for længst forbi.

6. Fortæl dine venner, at du kan tillade dig at drikke alkohol før tolv

At rejse er at drikke sig fuld hver dag, hvor første drik helst skal skylles ned før tolv. Det er der nogen, der siger.

Det gode ved café- eller restaurantbilleder er, at der ikke er nogen form for forventning om, at du selv er en del af dem. 

7. Fortæl det med #hashtags

Afslutningsvis skal hele din falske ferie skal plastres til med hashtags. Og inden for feriehashtags er der nogle ting, der går igen.

  • Jo mere banale, jo bedre: #vacation #vacationmode #travel #paradise #holiday #ferie #familietid
  • Gerne på engelsk: #bluesky #palms #ocean #beachlife
  • Gerne fyldt med klicheer: #livelovelaugh #atrejseeratleve #summervibes #travelisthenewblack

Nu er du klar til at fake din helt egen sommerferie.